fbpx

30 jaar VakantieAnders!

“Zullen we volgend jaar, in 2023 een feestje geven ter ere van het 30 jarig bestaan van ons bedrijf VakantieAnders”  zeiden we tegen elkaar. “Ja” zeiden we ook nog in koor, natuurlijk want dat is toch een grote mijlpaal die  gevierd mag  worden. Enthousiast zijn we plannen gaan maken en het is maar goed dat we daar op tijd mee zijn begonnen, de ideeën buitelden al snel over elkaar heen. We hebben het kenbaar gemaakt bij mensen om ons heen en er volgden hele lieve, warme en hartelijke reacties. En nog meer ideeën op onze uitnodiging om mee te brainstormen. Het was zoveel dat we keuzes moesten gaan maken in wat wel en wat toch maar niet.

En nu is het 2023 en zijn we al gestart. Op 8 januari hebben we dit heuglijke jaar geopend met een spetterende drukbezochte en gezellige nieuwjaarsreceptie. Ontmoeten en verbinden zijn belangrijke elementen bij onze activiteiten en die komen nu in alle feestjes ook terug.

Logo met vurig rood en vrolijk geel

Voor dit unieke jaar hebben we ons logo iets aangepast, met het getal 30  op feestelijke wijze erin. In de kleuren rood en geel. Rood staat voor energiek, ondernemen,  uithoudingsvermogen, vurig, risico’s nemen. En voor daadkracht, liefde, warm, gedreven, uitdagend, openhartig, aards, avontuur en dynamisch. Dat past allemaal bij VakantieAnders. Sterker nog, deze eigenschappen hebben we bij ons bedrijf heel hard nodig gehad om te komen waar we nu zijn. En we dragen het uit tijdens onze activiteiten, dat is voelbaar, voor onszelf en voor onze gasten.

Geel staat voor het doorbreken van vastomlijnde patronen, voor zelfvertrouwen, eigenwijs, overvloed, vrolijk, warm, veelzijdig, stralen, trouw en brede interesse. Ook dat brengen wij in VakantieAnders en omgekeerd ontvangen wij het. Dus die kleuren horen helemaal thuis in het logo.

Drie feestjes in het voorjaar

Het eerste feestje was de opening van dit jubileum jaar op de nieuwjaarsreceptie. Daar heeft Elke, een van onze trouwe gasten een persoonlijk lied  geschreven en gezongen voor Luc, hij is immers de oprichter en bedenker van VakantieAnders. Het was een lied op de melodie van ‘Wish You were here’ van Pink Floyd. Heel fijn en feestelijk.

Het tweede en derde feestje zijn de Anders-on-tour middagen. Dan gaan we het land in. Een middag in februari met improvisatietheater in Nijmegen en een andere middag in maart met dans in Amersfoort. Een cadeautje aan onze gasten en aan nieuwe mensen die VakantieAnders willen leren kennen.

Het is superleuk om te organiseren, we krijgen hele enthousiaste reacties van mensen die er zin in hebben. Het is al leuk om al die mensen die ons een warm hart toedragen weer te spreken en mooie ervaringen te horen. Of te horen hoe contacten zijn gegaan, of er vriendschappen zijn ontstaan en blijven bestaan na een verblijf bij ons. Dat komt veel voor ontdek ik weer.

30-jaar AndersBoek

Er zijn zoveel verhalen. Die mogen gehoord en gelezen worden. Om veel meer mensen van te laten genieten. Deze gedachte heeft geleid tot het maken van het 30-jaar AndersBoek. Volop verhalen, interviews, blogs en wetenswaardigheden van en over VakantieAnders. We hebben een strakke deadline en met een team van 6 mensen zijn we er enthousiast mee aan de slag. Heel inspirerend, stimulerend en toch ook best veel werk. Dit boek gaan we presenteren op 13 mei.

Het feestweekend

Want 13 mei, dat is de zaterdag van het feestweekend!
Daar vieren we een heel weekend lang feest met workshops, samen eten, een optreden, kampvuur in de grote vuurtipi  en lekker dansen op swingende muziek. En de boekpresentatie dus! Daar bedenken we nog iets leuks voor. Het feest gaat na een overnachting de volgende dag voort met inspirerende activiteiten en pas na de lunch ronden we het af. We hebben nu al zin in dit feest.

Dan moet de zomer nog beginnen.


En in elke zomerweek is er iets extra’s bovenop alles wat er al is in elke week. Een artiest met zang, een lezing en meer bijzonder activiteiten, nog volop in voorbereiding. Nog genoeg te doen in dit jubileumjaar!

Zin om erbij te zijn, mee te doen?
Meld je aan en je bent welkom.
Wij vieren het jubileum graag samen met jou en andere leuke mensen.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights