Workshop gevers

Home / Workshop-gevers

Luc Anders

Luc is de organisator van Vakantieanders. Naast zijn gastheerschap geeft hij ook workshops familie opstellingen, NLP, acrobatiek en mannenavonden. En hij begeleidt elke week een vuurloop!

Carla Pleijers

Carla is de vrouw van de massages, godinnenavonden en schrijfworkshops. En gastvrouw van deze zomerweken.

Inge Ketels

Een vervuld en gelukkig leven. Met deze cursus, speciaal gericht op ondernemers, ga je zoveel meer ontspannen en vanuit je essentie in je zaak staan. Het is vernieuwend en verrijkend. Het stelt je in staat meer dan ooit jezelf te zijn en je expertise op een erg goede manier neer te zetten.

Cindy Pittens

Improvisatietheater is haar vak en met veel passie en enthousiasme neemt ze je mee in deze wereld van theatersport. Om buiten je comfortzone te genieten en te ontdekken.

Nathalie

Nathalie is enthousiast over cacao ceremonies en weet er elke keer een integere en warme ceremonie van te maken. Ook in deze zomer weer cacao ceremonies.

Nicole Klip

Nicole is een specialist van de innerlijke familie. Het geeft je handvatten hoe om te gaan met dilemma’s, tegenslagen, uitdagingen en wat al niet meer in je leven. Tarot is een nieuwe passie en ze geeft deze zomer ook Tarot workshops.

Saskia Oomkes

Wat wil jouw lichaam je vertellen als hoofdpijn hebt, slechter slaapt, snel moe wordt of moeite hebt met focus en concentratie? In de workshop Ik kan mijzelf een healing geven! legt Saskia haarfijn uit hoe jouw lichaam je met allerlei subtiele signalen je waardevolle informatie geeft. En ze laat je ervaren op welke manier jij hier gehoor aan kunt geven, zodat jouw klachten verminderen en op den duur zelfs kunnen verdwijnen.

Suzanne Nederlof

Heb je weleens gedoe, misverstanden of conflicten met je collega’s, partner, kinderen of anderen? Wil je helderheid op wat jou raakt? Heb je last van oordelen die je hoort? Dat kan ANDERS 😉. Suzanne, internationaal gecertificeerd trainer, geeft een aantal workshops op basis van verbindende (ofwel geweldloze communicatie).

Anita Duiker

Anita heeft een passie voor klanken. Klankbeleving, klankschaal massages zijn haar workshop die ze mooi vorm geeft. Daarvoor gebruikt ze klankschalen en andere instrumenten. Nieuw deze zomer is haar cursus sjamanendrum maken. Het bouwen van een sjamanendrum kun je zien als een avontuur, waarin je jezelf op allerlei manieren kan tegenkomen. Het is een proces van creëren, afstemmen en bouwen.

Petra van Veggel

Intuitief schilderen en werken met klei zijn haar passies waarin zij zich creatief uitleeft. Petra geeft graag cursussen en workshops hierin. Om het onzichtbare zichtbaar te maken. En jouw creativiteit aan te zetten. Een combi van plezier en persoonlijke ontwikkeling.

Maarten van Otterdijk

Maarten is sinds 10 jaar Yogaleraar, en heeft oa in Rotterdam, Jena en in verschillende Ashrams in Duitsland en Amerika lesgegeven. Verder verdiept hij zich in Chakrahealing, Pranayama (ademwerk) en Vedanta (filosofie). Hij is erg benieuwd en verheugt zich op de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan de Zomerweken. Om Shanti!

Dorien Hooman

Lachyoga en Jiddische zang Ervaar de weldadige effecten van lachen op je gezondheid in de lachyoga workshops, een combinatie van lach- en yoga- ademhalingsoefeningen. Ook heerlijk ontspannend zijn de zangworkshops waarin liedjes worden gezongen in de Jiddische taal, uit de joodse volkscultuur. Geniet van het leven met lachen en zingen, waar en wanneer je maar wilt!

Kees en Cornel Sensi

Een EFT workshop, boviswaarden leren meten, met een pendel energie meten, edelstenen, pijnbestrijding met Sensi middelen en ze nemen het MedBed mee. Voor de kinderen hebben ze een workshop met EFT en een praatgroep. Wat is dat allemaal? In het kort: EFT staat voor emotional freedom technic. Het is een effectieve methode om remmingen, negatieve emoties, trauma’s en angsten weg te kloppen, snel en door iedereen te leren. Boviswaarden meet je met een biosensor, de energetische waarde van eetbare producten. Hoe je dit voor jezelf kunt gebruiken. Workshops edelstenen, wat is het effect van het gebruik van edelstenen. Energie of allergie meten met een pendel, hoe gaat dat? Pijnbestrijding met Sensi middelen is een informatieve workshop Het Medbed is een ervaring apart, het is een wonderlijke manier om blokkades op te heffen zodat de energie in je lijf weer gaat stromen.

Debby Nieuwenhout

De aura is het energieveld om het lichaam die uit zeven lagen bestaat en in contact staat met de zeven chakra’s. In de aura speelt zich van alles af. In de ideale omstandigheden stroomt de energie lekker rond, maar er kunnen blokkades ontstaan door (onverwerkte) emoties, trauma’s, overtuigingen, leefpatronen en zelfs door energieën die je oppikt van anderen. Deze blokkades kunnen klachten veroorzaken. In deze workshop neem ik je mee op reis door je aura en ontdek je of er blokkades zitten en waar. Vervolgens begeleid ik je in het opschonen van deze blokkades en leer ik je hoe je je Aura kunt beschermen tegen ongewenste invloeden van buitenaf. Ben je benieuwd wat jouw Aura je laat zien?

Viktor Sems

Muzikant, djembe, gnochi, zang, dans.

Marike van IJssel

Poorten van rouw, een schilderpelgrimstocht. Verdriet en rouw horen bij het leven, ze zijn de achterkant van liefde. We hebben liefde nodig om vol te kunnen leven en tegelijk zullen we alles waar we van houden verliezen op een bepaald moment van ons leven. Hoe neem je de tijd voor je verdriet, voor je rouw, voor je hartezeer. voor je tranen. Ons grote verdriet krijgt meestal wel aandacht, althans een tijdje, maar veel ander verdriet stoppen we vaak weg. Terwijl het juist met verdriet en rouw ook zo belangrijk is om er goed voor te zorgen. Ik nodig je uit om mee op pelgrimstocht te gaan in het Land van de vijf poorten van rouw. De 13 fasen van het Intentional Creativity proces zijn een bezielde vorm om laagje voor laagje op het doek te laten ontstaan wat zichtbaar wil worden. In dit proces wordt het schilderen ondersteunt door diverse andere vormen van expressie en stilte. Zo kom je op vrij en ongedwongen wijze in contact met de diepere laag van rouw en de liefde die hand in hand gaan. En verschijnt er op je doek een hulpbron die met je mee zal reizen. Het activeren van je creatieve vrijheid en bezieling is voor iedereen toegangelijk, ook voor diegenen die vroeger op school hebben gehoord dat ze niet konden tekenen of schilderen. Er is dus geen ervaring nodig, alleen een verlangen.

Mireille Hulsbosch

Werken met klei, verf en papier is voor mij een hele fijne uitlaatklep die zorgt voor inspiratie en balans in mijn leven. In mijn laatste jaar aan De kleine tiki in Breda (kunstzinnig dynamische coaching) heb ik geleerd om hier ook lichaamswerk bij in te zetten. Mijn creatieve workshops brengen je een reis naar jezelf: je gaat hart en ziel verbinden door met je handen te werken. Er is een mix van natuur, spiritualiteit/meditatie, beweging/dans, stemwerk/zang en sjamanisme. Natuurlijk worden er mooie dingen gemaakt, maar het gaat er om dat je in het proces naar binnen gaat, je hart in en daarna uit je handen laat stromen wat er in je leeft. Er gebeuren daardoor mooie dingen: emoties worden weer voelbaar en deelnemers krijgen nieuwe inzichten. In de 3e zomerweek, dan ben ik samen mijn zoon Pim bij Vakantie Anders. Dan geef ik onder andere de cursus in de ochtend en daarin gaan we aan het werk met de 4 elementen. Ik heb er heel veel zin in!

Ellen Schilstra

Ooit begonnen als docent lichamelijke opvoeding (gymjuf) en altijd enthousiast gebleven voor uiteenlopende manieren van bewegen. Van sport en vele dansvormen, is het steeds meer naar de oosterse richting verschoven. Met veel plezier geef ik al jaren Do-In yogalessen (de weg naar binnen d.m.v. bewegen) waar veel QiGong elementen in voorkomen. Sinds ik een intensieve meditatie-training in Azië heb gevolgd eind jaren 80 ben ik blijven mediteren. Eerst Vipassana en later overgestapt op Zen. Ook daarin geef ik al jaren les. Als Zenleraar probeer ik de buitenwereld met de binnenwereld te verbinden en in een flow te brengen. Daarin kan je obstakels tegenkomen, waar ik graag over vertel hoe je hier mee om zou kunnen gaan. Onderwerpen die voorbij kunnen komen in deze week zijn aandacht, rituelen, compassie, pijn en verlichting, kernovertuigingen. De ochtenden bestaan uit een combinatie van mediteren en bewegen: samen (leren) mediteren, voor beginners en gevorderden, waarin een bepaalt onderwerp centraal staat. Èn we beoefenen Yoga/QiGong. Heel leuk en mooi om dit aan te mogen bieden in de VakantieAnders week!

Amara Diabete

Amara is een bevlogen djembe en kora speler. Vanuit zijn passie voor muziek geeft hij djembe workshops en mooie opluisteringen op de kora.

Hieke

Hieke heeft een passie voor theatersport, spelen, net buiten je comfortzone durven stappen en genieten van het spel. Workshops om te ontdekken wat het impriviseren jou gaat brengen, ook voor na je vakantie.

Arie van Rijssel

Kok en kookworkshops in verschillende weken.