fbpx

Workshops in de zomer

Theatersport

Theatersport is een vrolijke luchtige improvisatievorm die iedereen kan beoefenen! In de 4 ochtenden dat je les krijgt leer je de basis aangeleerd, die overeenkomt met basale contactuele vaardigheden, zoals luisteren, open staan voor de ander, inlevingsvermogen, samenwerken en misschien net iets vaker ja zeggen, dan je normaal zou doen tegen dat wat je aangeboden krijgt! Dit alles in een jasje van lollige en laagdrempelige speloefeningen, waarbij lachen om en met elkaar de boventoon voert. Moet je super snel of grappig zijn? Nee hoor! Wees vooral jezelf! 
Mag je falen? Ja! Graag zelfs! Want tussen al die momenten dat je risico durft te nemen en je stralend ten onder gaat, komen de pareltjes naar boven drijven! Wie weet, wat je in je hebt! 

Innerlijke familie

Innerlijke familie – kijk eens anders naar jezelf
Maak in deze cursus kennis met een praktische manier om jezelf te ontwikkelen en ontdek wat jouw innerlijke man, vrouw, jongetje en meisje jou te vertellen hebben. Het model van de Innerlijke Familie geeft je, o.a. door je familie met Playmobil poppetjes op te stellen, een eenvoudig en praktisch handvat om jezelf beter te begrijpen én om met dit inzicht de kwaliteiten en eigenschappen naar voren te halen die jou in je handelen ondersteunen. Een verfrissende en heldere kijk op jezelf, dat levert elk gesprek met jouw innerlijke familie je op. Dat je met dit model ook een ander beter kunt begrijpen is een prachtig extra.

Vipassana meditatie

Meditatie, daar heb ik het te druk voor! Herkenbaar? Juist in het dagelijkse leven, met alle indrukken en emoties, is meditatie een goede gewoonte! Hoe begin je met mediteren, hoe ga je met die drukke geest om, hoe hou je het vol? Daar gaan we tijdens de workshop mee aan de slag. Deze meditatietechniek -afkomstig uit India- zal hij hanteren.  De workshop is in het Engels. Een gemiddelde kennis van Engels is echter voldoende om deze workshop te kunnen volgen. Je hoeft geen meditatie-ervaring te hebben. Nieuwsgierig? Welkom!

Dreamtime healing

Hoe heerlijk is het om jezelf neer te vleien op een matje en dan een dreamtime healing te mogen ontvangen. Je bent in een ruimte met lekkere geuren, kaarslichtjes aan en zachte geluiden.  Je wordt in een meditatie meegenomen naar een plek waar het heel zacht, warm en ontspannen is. Een bodycheck langs je lijf om elk deel van je lichaam aandacht te geven. Met de mooie geluiden van klankschalen, oceandrum, rainstick om je heen.  Een workshop om weg te dromen, om heerlijk te ontspannen in de geleide meditatie en helemaal bij jezelf te zijn.

Massage

Massage en vakantie is extra ontspanning! Je laten masseren en zelf masseren om te ervaren wat dat met je doet. De aanrakingen te ontvangen en voelen hoe jouw lichaam erop reageert. Massage in de zomerweken is er in workshops of in cursussen. Het gaat vooral om de ontspanning en het plezier van het masseren. Met aandacht aanraken in de juiste intentie is het allerbelangrijkste. Door de aanrakingen geraakt worden. In de massageworkshops voor groot en klein kun je samen met je kind meedoen. Jullie masseren elkaar. Een prachtige manier voor aandacht en verbinding met je kind.

Familie opstellingen

In een opstelling kun je inzicht krijgen in een dilemma of lastige situatie waarin je zit. Het inzicht kan je helpen om goede keuze te maken, begrip te hebben voor wat er speelt of een andere blik erop te krijgen. Iedereen maakt deel uit van een systeem, je familie, je vrienden, collegae, buren, sportmaatje  of een ander netwerk. Hoe sta jij in dat netwerk, waar wil je meer zicht op krijgen. Wat geeft jou een dilemma? In een opstelling wordt jouw dilemma onderzocht, wat is er aan de hand en wat is je verlangen? Familieopstellingen zijn er in de vorm van losse workshops. Ze kunnen pittig zijn, er is altijd begeleiding en tijd om er met de workshopgever over te praten. Neem je kans!

Waardevolle reis

Waarheen ben jij op weg? Welke weg je ook gaat, het is de weg naar huis, jouw thuis, jouw essentie, jouw talent, jouw kern, jouw waarde. We gaan met elkaar op reis en ontdekken hoe we intuïtief ons kunnen verbinden met onze innerlijke wijsheid en waarde. Een creatieve initiatie zet onze intentie in beweging en we integreren het tot iets wat we met de wereld willen delen. Een waarde die iets toevoegt voor jou, de mensen om je heen en de aarde. We scheuren ons hierbij los, schrijven, laten ons interviewen, delen verhalen of laten ons op een andere wijze zien of horen. Inspirerend, speels en waardevol. Altijd waardevol! 

Djembé spelen

Djembé spelen geeft muziek, verbinding en plezier. In de workshops is er plezier van het samen spelen, ritmes ontdekken en met elkaar tot een mooi klinkend geheel komen. De ritmes worden opgebouwd en steeds iets ingewikkelder. Het is bevrijdend om te spelen en je uit te leven in het spel. Bij djembé wordt er ook gezongen, originele Afrikaanse liederen die mee kunt zingen. Dansen op de ritmes  is uitnodigend, heerlijk om de ritmes in de beweging van het dansen in je lijf te voelen.  Aan de djembé workshops kunnen volwassenen en kinderen meedoen. Wij hebben djembés, maar neem ook gerust je eigen trommel of ander instrument  mee als je dat wilt. Djembé is er voor iedereen, ook als je het nog nooit gedaan hebt.

Dans, dans, dans

Listen to your heart en dans, dans, dans!
Dansen is een prachtige ingang naar je hart. Daarom draait Hugo al jarenlang vol liefde en energie op festivals, zomerweken en
dansfeesten. Plekken waar mensen komen om zichzelf en de ander vanuit hun hart te zien en ontmoeten. Tijdens de zomerweek van 1 – 8 augustus neem hij je als ‘dj van het huis’ een week mee in muziek die je raakt, wakker maakt, blij laat zijn, verdriet laat voelen, vuur in je los maakt, het stil in je laat zijn. Je in verbinding brengt met je essentie en die van de ander. We gaan dansen in de zon, de regen, onder maanlicht, op blote voeten in het gras, in de tipi, we dansen het leven, een week lang……

Mandala tekenen

Mandala is een cirkel. Een cirkel is een magische vorm zonder begin of einde. In de natuur en architectuur komen er veel mandala’s voor.Een doorgesneden sinaasappel, bloemen, jaarringen in een boom of een raam in een katholieke kerk. Het tekenen van een mandala is een creatief proces op zich. Er ontstaat een kunstwerk binnen de afgebakende ruimte van de cirkel. Je bent zelf de punt in het midden van de cirkel,je tekent of creëert dan je eigen gedachtes of  belevingswereld.Het maken van een mandala geeft rust, het is soms meditatief. In de workshops in de zomerweken teken je je eigen mandala en je kleurt hem in zoals jij dat wilt. Er is ook een workshop om samen met kinderen mandala’s te tekenen.

Acrobatiek

Acorbatiek voor jong en oud, voor groot en klein, voor ouder(s) en kind. Om samen te spelen en fysiek bezig te zijn. Afstemmen op elkaar en goed luisteren om te doen wat je ‘moet’ doen. In balans staan, coordinatie van je eigen lichaam hebben en behendigheid stimuleren. Mooie torens van mensen bouwen, op elkaar staan en altijd met een lach!
Kinderen zijn niet bang en genieten van deze acrobatiekworkshops. Leuk om samen met je kind te doen.

Meditatiedans

Door aandachtig gebruik van onze ademhaling gaan we meer ‘naar binnen’.  We dansen met dank naar het noorden voor lucht, naar het oosten voor vuur, naar het zuiden voor water en het westen voor aarde. De eenvoudige passen steeds herhalend geeft een aangename cadans. Hierna volgt de ‘center – dervish dance’, de vijfde dans uit de reeks. Het is het element ether, op jezelf gericht. Kijkend in de handpalm van je uitgestrekte arm alsof het een spiegel is. Er ontstaat iets magisch tijdens deze meditatieve dans.

 

“Versteld staan van jezelf”

We kijken naar het pad wat jij mag bewandelen, wat is jouw echte intrinsieke motivatie om de dingen te doen zoals jij ze doet? Welke vurige verlangens heb je hierin en wat maakt dat het nog niet helemaal wil lukken om jouw eigen pad te bewandelen? Door het gebruik van intuïtieve oefeningen en opstellingen ontdek je wat voor jou echt waarde heeft en hoe jij in het leven wil staan. Obstakels en belemmerende overtuigingen kijken we hierbij in de ogen, zodat ze kunnen veranderen in gedachten en patronen die wel werken. Met een glimlach en een traan en vanuit de zachte kracht die in ons allen aanwezig is. 

Inspiratiereis

Inspiratiereis met dansmeditatie, klankschalen, mandala tekenen, panthoum schrijven, mayakalender en godinnenavonden!

Naast de massages van Mazzazze geeft Carla ook de inspiratiereis een reeks van workshops met verschillende inspirerende onderdelen zoals dansmeditatie, klankschalen, mandala tekenen, panthoum schrijven, Mayakalender en de godinnenavonden! Carla verzorgt deze reizen in verschillende zomerweken in zijn geheel, in andere weken delen eruit.

Biodanza

Biodanza brengt mensen in contact met zichzelf, met de ander en met het grotere geheel op een heel natuurlijke manier. Genieten en spelen, pure levensvreugde ervaren en delen met anderen.Jezelf ervaren in vitale dansen en rustige dansen, alleen of in contact met anderen.Tijdens de zomerweken dansen we met de elementen aarde, water,  lucht en vuur. In de dans ontdekken we hoe deze elementen voor ons voelen in hoe we bewegen, gestimuleerd door de passende muziek, de groep en de verschillende dansen. Hiermee maken we de verbinding met de natuur om ons heen en de natuur in onszelf. Zo buiten, zo binnen.

Pad naar de liefde

Op zoek naar een partner of al langere tijd in relatie? Op het pad van de liefde leer je jezelf beter kennen. Via onder meer familiesystemen, lichaamstaal, kleur en kledingadvies, de positie van jouw kindplaats in het gezin en een moodboard (de taal van het onderbewuste!) brengen we binnen- en buitenkant in balans. Zo opent jouw pad naar de liefde zich nog verder, presenteer je jezelf authentieker en verdiept jouw zelfliefde zich. What you see is what you love! Wilma Verhoeven neemt je mee op het pad naar de liefde.

 

Collages maken

Na een korte inleiding en visualisatie ga je een collage maken. Knippen, schuren, plakken met tijdschriften en lijm. We werken met een thema, waar natuurlijk altijd van afgeweken mag worden. Na afloop mag ieder haar/ zijn collage toelichten. We sluiten af met een  kort ritueel om de collage te bekrachtigen. Het is elke keer anders en verrassend leuk om te doen.

 

NLP

Kort door de bocht gezegd is NLP een methode om doelmatiger te kunnen denken en effectiever met anderen te communiceren. NLP staat voor neurolinguistisch  programmeren. Neuro heeft betrekking op hoe jouw hersenen omgaan met alle info die via je zintuigen binnen komt. Linguïstisch verwijst naar de taal, zowel de gesproken woorden als je lichaamstaal en hoe je die gebruikt. Programmeren gaat over de gedragspatronen die je hebt aangeleerd en dus ook zelf kan veranderen. In verschillende workshop oefen je met NLP oefeningen en kun je echt anders gaan kijken naar situaties of patronen in je eigen leven.

 

Godinnenavonden

Godinnenavonden zijn speciaal voor vrouwen. We vieren het vrouw zijn op een zachte, warme, liefdevolle en speelse wijze. Met universele vrouwenthema’s die we de hele avond meenemen. Een avond waarin serieuze gesprekken en humor elkaar afwisselen, waar respect is voor elke vrouw en waar persoonlijke wensen en verlangens gedeeld mogen worden. Het is een avond om volop van te genieten!

Mantra's & Heartsongs

Samen zingen voor het plezier, de meditatieve ervaring en om jezelf te uiten. Dus niet om te leren zingen of ‘mooi’ te zingen. We gebruiken verschillende vormen: Soulsinging – na een speelse stem en lijf opwarming zingen we eenvoudige mantra’s en heartsongs. Mantracirkel – We zingen samen mantra’s en bhajans, de sfeer is wat meditatiever. Mantra & Meditatie – Het zingen van verschillende mantra’s wordt afgewisseld met verschillende meditaties (zoals adem, visualisatie, beweging).    Mantra’s in Beweging – Meditatievorm waarbij een reeks bewegingen en mudra’s (handbewegingen) gekoppeld tegelijk gedaan wordt met het zingen van een mantra. 

Geweldloze commnicatie

Ouderschap is een prachtige, uitdagende reis die je samen met je kinderen aflegt. In de bijzondere rol als ouder kom je jezelf regelmatig tegen. Deze workshop biedt vaardigheden om beter naar jezelf en je kinderen te luisteren. Je krijgt inspiratie om respect en samenwerking tussen ouders en kinderen te creëren. Geïnspireerd op de geweldloze communicatie worden er inzichten en voorbeelden gedeeld om de communicatie en relatievaardigheden te vergroten die de kwaliteit van de ouder-kind relatie verbeteren. Opvoeden vanuit jouw diepste waarden en naar wat je jouw kind het allerliefste gunt.

 

NLP

Kort door de bocht gezegd is NLP een methode om doelmatiger te kunnen denken en effectiever met anderen te communiceren. NLP staat voor neurolinguistisch  programmeren. Neuro heeft betrekking op hoe jouw hersenen omgaan met alle info die via je zintuigen binnen komt. Linguïstisch verwijst naar de taal, zowel de gesproken woorden als je lichaamstaal en hoe je die gebruikt. Programmeren gaat over de gedragspatronen die je hebt aangeleerd en dus ook zelf kan veranderen. In verschillende workshop oefen je met NLP oefeningen en kun je echt anders gaan kijken naar situaties of patronen in je eigen leven.

 

Yoga

Yoga is geschikt voor alle niveaus. Er zijn meerdere yoga vormen die deze zomer aan bod komen. Inner flow yoga waarin Hatha yoga en energetische oefeningen gecombineerd worden. Of de Hidden Language Yoga, een reflectieve rustige les rondom een bepaald thema. Of de Kundalini yoga, een dynamische vorm van yoga met veel herhaling die direct effect heeft op je bewustzijn en energie.

Elke week

Elke zomerweek

Elke zomerweek
…..nieuwe mensen leren kennen
….gaat van start met een opening en kennismaking
….zijn er in de ochtenden cursussen
….zijn er in de middagen workshops
….is er een ‘markt’ met individuele workshops
….is er een vrije dag om de omgeving te verkennen
….ontmoet je nieuwe mensen
.…alle avonden een kampvuur
….is er vrijdagavond, Bonte avond
.…sluiten we af met een kort ritueel op zaterdagochtend.

WhatsApp chat