fbpx

Workshops in de zomer

Massage

Massage en vakantie is extra ontspanning! Je laten masseren en zelf masseren om te ervaren wat dat met je doet. De aanrakingen te ontvangen en voelen hoe jouw lichaam erop reageert. Massage in de zomerweken is er in workshops of in cursussen. Het gaat vooral om de ontspanning en het plezier van het masseren. Met aandacht aanraken in de juiste intentie is het allerbelangrijkste. Door de aanrakingen geraakt worden. In de massageworkshops voor groot en klein kun je samen met je kind meedoen. Jullie masseren elkaar. Een prachtige manier voor aandacht en verbinding met je kind.

Innerlijke familie

Innerlijke familie – kijk eens anders naar jezelf
Maak in deze cursus kennis met een praktische manier om jezelf te ontwikkelen en ontdek wat jouw innerlijke man, vrouw, jongetje en meisje jou te vertellen hebben. Het model van de Innerlijke Familie geeft je, o.a. door je familie met Playmobil poppetjes op te stellen, een eenvoudig en praktisch handvat om jezelf beter te begrijpen én om met dit inzicht de kwaliteiten en eigenschappen naar voren te halen die jou in je handelen ondersteunen. Een verfrissende en heldere kijk op jezelf, dat levert elk gesprek met jouw innerlijke familie je op. Dat je met dit model ook een ander beter kunt begrijpen is een prachtig extra.

Vipassana meditatie

Meditatie, daar heb ik het te druk voor! Herkenbaar? Juist in het dagelijkse leven, met alle indrukken en emoties, is meditatie een goede gewoonte! Hoe begin je met mediteren, hoe ga je met die drukke geest om, hoe hou je het vol? Daar gaan we tijdens de workshop mee aan de slag. Deze meditatietechniek -afkomstig uit India- zal hij hanteren.  De workshop is in het Engels. Een gemiddelde kennis van Engels is echter voldoende om deze workshop te kunnen volgen. Je hoeft geen meditatie-ervaring te hebben. Nieuwsgierig? Welkom!

Dreamtime healing

Hoe heerlijk is het om jezelf neer te vleien op een matje en dan een dreamtime healing te mogen ontvangen. Je bent in een ruimte met lekkere geuren, kaarslichtjes aan en zachte geluiden.  Je wordt in een meditatie meegenomen naar een plek waar het heel zacht, warm en ontspannen is. Een bodycheck langs je lijf om elk deel van je lichaam aandacht te geven. Met de mooie geluiden van klankschalen, oceandrum, rainstick om je heen.  Een workshop om weg te dromen, om heerlijk te ontspannen in de geleide meditatie en helemaal bij jezelf te zijn.

Sacred earth

‘Deze aarde is niet van ons, wij behoren tot deze aarde’,  dit is de  centrale boodschap van de Sared Earth meditatie. Deze actieve meditatie is door Veeresh gemaakt nadat hij zag welk pijnlijk effect de klimaatveranderingen heeft op de natuur. De meditatie heeft 10 fasen waaronder dansen en schudden. Door het schudden, dansen, de stilte en ontmoetingen, kun je spanningen en stress loslaten. We zijn maar een klein moment op deze aarde en mogen daar gebruik van maken. Wij leven in een paradijs, laten we daar samen voor zorgen. Geniet van prachtige dansmuziek!

Familie opstellingen

In een opstelling kun je inzicht krijgen in een dilemma of lastige situatie waarin je zit. Het inzicht kan je helpen om goede keuze te maken, begrip te hebben voor wat er speelt of een andere blik erop te krijgen. Iedereen maakt deel uit van een systeem, je familie, je vrienden, collegae, buren, sportmaatje  of een ander netwerk. Hoe sta jij in dat netwerk, waar wil je meer zicht op krijgen. Wat geeft jou een dilemma? In een opstelling wordt jouw dilemma onderzocht, wat is er aan de hand en wat is je verlangen? Familieopstellingen zijn er in de vorm van losse workshops. Ze kunnen pittig zijn, er is altijd begeleiding en tijd om er met de workshopgever over te praten. Neem je kans!

De weg naar binnen

Je gaat je verbinden met een bron in jou die altijd aanwezig is. Het enige wat de bron nodig heeft is de aandacht van jou. Het gaat over geven vanuit jouw puur zijn en ontvangen vanuit vertrouwen en overgave. In deze workshop komen onderdelen zoals: massage, geborgenheid, ademhaling en affirmatie aan bod. Deze massage is met zachte en lichte aanraking en wordt met kleding aan gegeven. In deze workshops gaat Stephan je begeleiden en slaat hij op zijn sjamanendrum om je in een lichte trance te brengen om je te ondersteunen in overgave.

Djembé spelen

Djembé spelen geeft muziek, verbinding en plezier. In de workshops is er plezier van het samen spelen, ritmes ontdekken en met elkaar tot een mooi klinkend geheel komen. De ritmes worden opgebouwd en steeds iets ingewikkelder. Het is bevrijdend om te spelen en je uit te leven in het spel. Bij djembé wordt er ook gezongen, originele Afrikaanse liederen die mee kunt zingen. Dansen op de ritmes  is uitnodigend, heerlijk om de ritmes in de beweging van het dansen in je lijf te voelen.  Aan de djembé workshops kunnen volwassenen en kinderen meedoen. Wij hebben djembés, maar neem ook gerust je eigen trommel of ander instrument  mee als je dat wilt. Djembé is er voor iedereen, ook als je het nog nooit gedaan hebt.

Dans, dans, dans

Listen to your heart en dans, dans, dans!
Dansen is een prachtige ingang naar je hart. Daarom draait Hugo al jarenlang vol liefde en energie op festivals, zomerweken en
dansfeesten. Plekken waar mensen komen om zichzelf en de ander vanuit hun hart te zien en ontmoeten. Tijdens de zomerweek vanaf 27  juli neem hij je als ‘dj van het huis’ een week mee in muziek die je raakt, wakker maakt, blij laat zijn, verdriet laat voelen, vuur in je los maakt, het stil in je laat zijn. Je in verbinding brengt met je essentie en die van de ander. We gaan dansen in de zon, de regen, onder maanlicht, op blote voeten in het gras, in de tipi, we dansen het leven, een week lang…… 

De kunst van heerlijk leven

“De levensenergie voelen stromen in je lijf, in volledige verbinding met je eigen kern en vandaar uit contact maken met anderen.” Dat is wat je gaat beleven tijdens de cursus ‘De kunst van heerlijk leven’. Je gaat je Openen, leren Ontvangen, Ontspannen in Overgave en Openstaan voor de Overvloed in jouw leven. Dit ga je ervaren door mooie geleide meditaties, tantrische oefeningen,dansen op prachtige muziek en lichaamswerk. De meditaties/oefeningen doe je op jezelf, in tweetallen of samen als groep. En dat alles in een ontspannen sfeer met alle ruimte om het leven te vieren! De cursus is een feestje om te volgen en thuis pluk je de vruchten ervan.

Tao kalligrafie

Tao-Kalligrafie-zomerweken

Wat is Tao Kalligrafie?
Voor velen is Chinese kalligrafie niet alleen een kunstvorm maar ook een meditatieve oefening die gezondheid, geluk en voorspoed in je leven ondersteund. Tao is de Bron ook wel genoemd het hoger bewustzijn. Tao Kalligrafie zorgt voor verbinding en verdieping met deze bron waardoor er groei op alle gebieden van het leven kan ontstaan voor hen die zich in dit veld begeven. Tao Kalligrafie schilderijen zijn gemaakt in 1 penseel beweging, in 1 Qi (energie). Qi is energie en de levenskracht die in dit eenheidsschrift verenigd is en die vrij komt als je ermee werkt. Tijdens deze workshops leer je op prachtige wijze kennis maken met het schrijven van en werken met Chinese Tao kalligrafie waarbij je de stilte en balans in jezelf kan ervaren als je in dit veld aanwezig bent.

 

Theatersport

Theatersport is een vrolijke luchtige improvisatievorm die iedereen kan beoefenen! In de 4 ochtenden dat je les krijgt leer je de basis aangeleerd, die overeenkomt met basale contactuele vaardigheden, zoals luisteren, open staan voor de ander, inlevingsvermogen, samenwerken en misschien net iets vaker ja zeggen, dan je normaal zou doen tegen dat wat je aangeboden krijgt! Dit alles in een jasje van lollige en laagdrempelige speloefeningen, waarbij lachen om en met elkaar de boventoon voert. Moet je super snel of grappig zijn? Nee hoor! Wees vooral jezelf! 
Mag je falen? Ja! Graag zelfs! Want tussen al die momenten dat je risico durft te nemen en je stralend ten onder gaat, komen de pareltjes naar boven drijven! Wie weet, wat je in je hebt! 

Mandala tekenen

Mandala is een cirkel. Een cirkel is een magische vorm zonder begin of einde. In de natuur en architectuur komen er veel mandala’s voor.Een doorgesneden sinaasappel, bloemen, jaarringen in een boom of een raam in een katholieke kerk. Het tekenen van een mandala is een creatief proces op zich. Er ontstaat een kunstwerk binnen de afgebakende ruimte van de cirkel. Je bent zelf de punt in het midden van de cirkel,je tekent of creëert dan je eigen gedachtes of  belevingswereld.Het maken van een mandala geeft rust, het is soms meditatief. In de workshops in de zomerweken teken je je eigen mandala en je kleurt hem in zoals jij dat wilt. Er is ook een workshop om samen met kinderen mandala’s te tekenen.

Inspiratiereis

Inspiratiereis met dansmeditatie, klankschalen, mandala tekenen, panthoum schrijven, mayakalender en godinnenavonden!

Naast de massages van Mazzazze geeft Carla ook de inspiratiereis een reeks van workshops met verschillende inspirerende onderdelen zoals dansmeditatie, klankschalen, mandala tekenen, panthoum schrijven, Mayakalender en de godinnenavonden! Carla verzorgt deze reizen in verschillende zomerweken in zijn geheel, in andere weken delen eruit.

Biodanza

Biodanza brengt mensen in contact met zichzelf, met de ander en met het grotere geheel op een heel natuurlijke manier. Genieten en spelen, pure levensvreugde ervaren en delen met anderen.Jezelf ervaren in vitale dansen en rustige dansen, alleen of in contact met anderen.Tijdens de zomerweken dansen we met de elementen aarde, water,  lucht en vuur. In de dans ontdekken we hoe deze elementen voor ons voelen in hoe we bewegen, gestimuleerd door de passende muziek, de groep en de verschillende dansen. Hiermee maken we de verbinding met de natuur om ons heen en de natuur in onszelf. Zo buiten, zo binnen.

Acrobatiek

Acorbatiek voor jong en oud, voor groot en klein, voor ouder(s) en kind. Om samen te spelen en fysiek bezig te zijn. Afstemmen op elkaar en goed luisteren om te doen wat je ‘moet’ doen. In balans staan, coordinatie van je eigen lichaam hebben en behendigheid stimuleren. Mooie torens van mensen bouwen, op elkaar staan en altijd met een lach!
Kinderen zijn niet bang en genieten van deze acrobatiekworkshops. Leuk om samen met je kind te doen.

Ayurvedische oil massage

Ayurveda is het klassieke medische systeem van India, ontstaan en gebruikt voor meer dan 5000 jaar.
Nuttig voor bijna alle menselijke kwalen en maakt gebruik van kruidencombinaties, massages en aanpassingen van de levensstijl voor ziektebeheersing en preventie. Abhyanga- of de Ayurvedische oliemassage wordt gegeven met kruidenoliën op maat van je lichaamstype om het lichaamsweefsel te ontgiften, voeden en revitaliseren. Dr Kiran is ayurvedisch arts, hij geeft een paar keer een lezing en samen met Carla ayurvedische massage workshops.

NLP

Kort door de bocht gezegd is NLP een methode om doelmatiger te kunnen denken en effectiever met anderen te communiceren. NLP staat voor neurolinguistisch  programmeren. Neuro heeft betrekking op hoe jouw hersenen omgaan met alle info die via je zintuigen binnen komt. Linguïstisch verwijst naar de taal, zowel de gesproken woorden als je lichaamstaal en hoe je die gebruikt. Programmeren gaat over de gedragspatronen die je hebt aangeleerd en dus ook zelf kan veranderen. In verschillende workshop oefen je met NLP oefeningen en kun je echt anders gaan kijken naar situaties of patronen in je eigen leven.

 

Godinnenavonden

Godinnenavonden zijn speciaal voor vrouwen. We vieren het vrouw zijn op een zachte, warme, liefdevolle en speelse wijze. Met universele vrouwenthema’s die we de hele avond meenemen. Een avond waarin serieuze gesprekken en humor elkaar afwisselen, waar respect is voor elke vrouw en waar persoonlijke wensen en verlangens gedeeld mogen worden. Het is een avond om volop van te genieten!

Elke week

Elke zomerweek

Elke zomerweek
…..nieuwe mensen leren kennen
….gaat van start met een opening en kennismaking
….zijn er in de ochtenden cursussen
….zijn er in de middagen workshops
….is er een ‘markt’ met individuele workshops
….is er een vrije dag om de omgeving te verkennen
….ontmoet je nieuwe mensen
.…alle avonden een kampvuur
….is er vrijdagavond, Bonte avond
.…sluiten we af met een kort ritueel op zaterdagochtend.

WhatsApp chat