Zomerweken

Home / Zomerweken

Een zomer vol belevenis en groei

Een zomer vol persoonlijke groei, ontspanning, blijheid en nieuwe vriendschappen! Bij Vakantie Anders ervaar je een vakantie die betekenis heeft, zelfs als je weer thuis bent.

Elke dag kun je kiezen uit een uitgebreid aanbod van workshops en activiteiten. Je bepaalt elke keer ter plekke wat je wilt doen. En voor de kinderen  is er een speciaal programma.

Onze zomerweken zijn ideaal voor: alleen, samen, met of zonder kinderen. Dus ook voor jou! Kom ook tussen 13 juli en 25 augustus 2024 en beleef een onvergetelijke zomer vol plezier en verbinding.

Ontmoeten, verbinden, beleven...

De zomerweken zijn er voor mensen die het fijn vinden om anderen te ontmoeten.
De workshops zijn er om die ontmoetingen en verbindingen te stimuleren, daar beleef je samen met anderen iets. Dagelijks workshops en activiteiten op het gebied van communicatie, expressie, persoonlijke ontwikkeling, lichaamswerk en spiritualiteit. Denk aan yoga, massage, NLP, schilderen, zang, dans, tarot, rituelen,familieopstellingen, EFT, samen eten, kampvuur …En nog veel meer.
De kinderen hebben een eigen programma.

Een eigentijdse vakantie, voor ontspanning van lichaam en geest

Op een mooie plek in de natuur, grenzend aan het bos:

  • Leuke gelijkgestemde mensen, waar je mag zijn zoals je bent.
  • Elke dag workshops en cursussen om aan mee te doen.
  • Verzorgde gezonde maaltijden.
  • Kinderprogramma voor kinderen van 3-16 jaar
  • Tijd om samen met je kind een workshop te doen, bijvoorbeeld samen wandelen, dansen, acrobatiek of schilderen.
  • Eigen kampeerterrein voor volwassenen.
  • Kampeerterrein voor (één) ouders met kinderen.

Genieten van alle verwennerij

In je hele vakantie aanschuiven aan het buffet met gezonde vegetarische maaltijden.

Elke dag heb je tijd over omdat de boodschappen en het koken voor je gedaan wordt!
En iedere avond bij het warme brandende kampvuur zitten, naar het vuur kijken of interessante gesprekken voeren met anderen. Een vakantieweek waar je (h)erkenning vindt, waar je  niet alleen maar samen met anderen bent.

Voor de kinderen een eigen programma

Voor de kinderen van 3 tot 17 jaar is er een eigen programma. Lekker buiten, samen met andere kinderen, sport, spel en creativiteit. Het is een auto vrije camping en veel speelruimte voor kinderen.
Volwassenen die samen met kinderen komen staan bij elkaar op een kampeerveld. Voor mensen die zonder kinderen komen zijn er andere kampeerveldjes.

Het kinderprogramma is gelijktijdig met de workshops voor volwassenen.

Laat de prestatiemaatschappij even voor wat het is en ervaar hier de luxe van het moment, de ruimte om jezelf te zijn.

Op deze plek hebben al velen een doorbraak ervaren tot vernieuwing in werk en/of privé. Veel mensen nemen iets duurzaams en persoonlijks mee naar huis.

Inspiratie in leven, werk, ondersteuning bij veranderingen en nieuwe vriendschappen die vaak ook ‘na’ VakantieAnders blijven.

 

VakantieAnders in de natuur in Drenthe

Midden in de prachtige Drentse bossen ligt het terrein van VakantieAnders. Hier, te midden van de natuur, vind je rust en schoonheid die je nergens anders ervaart.

Bij aankomst op de VakantieAnders camping word je direct ondergedompeld in een unieke festivalsfeer. Kleurrijke decoraties en tipi-tenten verwelkomen je. Overdag bruisen de sfeervolle tenten van inspirerende workshops en activiteiten, ontworpen om je een onvergetelijke ervaring te bieden. ‘s Avonds nodigt de knusse kampvuurplek je uit voor boeiende ontmoetingen.

Iedere zaterdag start er een nieuwe zomerweek. Elk met zijn eigen sfeer en dynamiek.

Maaltijden

Je hoeft nergens aan te denken. De vakantie is inclusief gezonde maaltijden. Je mag gewoon elke maaltijd van het buffet kiezen wat je wilt eten.

Elke dag is er een ontbijt, lunch en warme maaltijd. Behalve op woensdag, dan is het weer “anders”.

Kampvuur

Elke avond is er een kampvuur in de grote vuurtipi. Gezellig samen genieten, soms met muziek, onder het genot van een drankje.

Bonte Avond

Vrijdag-avond is Bonte avond! Wie wil kan het geleerde in workshops presenteren en er zijn nog enkele verrassingen in petto.

HET IS FEEST!

Verblijfsmogelijkheden tijdens de zomerweken

Eigen kampeermiddelen

Het verblijf bij de zomerweken is op basis van eigen kampeermiddelen. Op het kampeerterrein is ruim plaats voor je tent, caravan of camper. Je kunt ook in een tipi of pipowagen overnachten. Het zijn bijzondere verblijven, aangenaam, avontuurlijk en romantisch. Deze zijn per week te huur.

Tipi Huren

Wil je jouw verblijf speciaal maken? Er zijn tipi’s te huur om in te overnachten.

Een tipi is ingericht met matrassen, vloermatten, enkele stoeltjes en een heuse vuurplaats. Wie wil kan er (romantisch) een vuurtje stoken, ook als het regent!

Er zijn kleine tipi’s voor 2 personen of grote tipi’s die plaats bieden aan 4 of 5 personen.

Ze zijn per week te huur.

Pipowagen huren

We hebben 4 pipowagens op ons terrein staan. Ze zijn variërend van grootte en voor 1, 2 of 3 personen te gebruiken. De pipowagens zijn gezellig en bieden iets meer comfort dan de tipi’s. Er zijn slaapplaatsen, enkele kleine meubels als een kast, stoel en tafeltje

Voor beide accommodaties geldt dat je je eigen beddengoed (dekbed, overtrek, hoeslakens, kussens en kussensloop) zelf moet meenemen.

Meer dan ontspanning

Een vakantie bij VakantieAnders is meer dan alleen ontspanning. Je kunt deelnemen aan workshops, nieuwe mensen ontmoeten en vaak iets persoonlijks ontdekken.

Is dit je eerste keer bij VakantieAnders? Geen probleem, we zijn er helemaal op voorbereid. Heb je toch nog een vraag of wil je even overleggen? Bel ons gerust op: 06-38424122

We hebben iedere week allerlei soorten workshops zoas yoga, massage, tarot, djembe, NLP, familieopstellingen, intuItief schilderen, zang, dans, theatersport, cacoaceremonie, vuurloop en veel meer.  Het zijn workshops waar iedereen aan mee kan doen, toegankelijk, praktisch en om te ervaren.

De leeftijd varieert van 32 tot in de 65 en het zijn mensen die open staan voor contacten en activiteiten met anderen in hun vakantie.

Er komen bij ons mannen en vrouwen, samen of alleen. Volwassenen zijn welkom met en zonder kinderen. Veel van onze gasten zijn alleengaand en nemen hun kinderen mee.

Als je een tipi huurt dan bepaal jij wie erbij komt. De tipi is die week voor jou, wij delen er niemand anders bij in. Dat geldt ook voor de huur van een pipowagen of gewone tent.

Reviews

Wat gasten over ons zeggen

Wil je al onze reviews bekijken? Klik dan op de knop hieronder!

Workshop geven?

Wij bieden een podium aan mensen die het leuk vinden om workshops te geven.
Vind je het leuk om een week van jouw tijd workshops te geven in het gebied waar jouw hart vol van is, waar jij andere mensen mee kennis wilt laten maken of wat je graag uitdraagt? 

Dan is dit een goede plek voor jou om te zijn. Als workshopgever ben je ook de hele week erbij. Je geeft workshops en op andere momenten kun je mee doen aan andere workshops. Er ontstaan ook vaak nieuwe verbindingen tussen de workshopgevers onderling.

Workshopgevers die zich graag bewegen in deze sferen nodigen we uit om met eigen inbreng deel te nemen aan onze programma’s als co-creators.