fbpx

Jiva’s Shamanic trance Dance is een mix van Tantra en Sjamanisme ,via dans maken we de Shakti (vrouwelijke energie) en Shiva (mannelijke energie) in ons wakker en verbinden we ons met onze chakra’s. We dansen net als de dieren vanuit onze oer bron. We vieren het leven en dansen op het ritme van ons hart en danken moeder aarde voor alles wat zij ons te bieden heeft en uit respect voor de natuur.
We dansen de vier elementen aarde, lucht, water en vuur. In een Trance Dance ga je een innerlijke reis aan, een reis zonder de beperking van tijd en ruimte. Eventueel met blinddoek voor.

Richt je aandacht op een bepaald onderwerp vanuit je hart, dat opgehelderd dient te worden of kracht bij gezet. Ook kan het zijn, dat we op zoek gaan naar ons krachtdier of deze tijdens onze innerlijke reis ontmoeten.

Trans stadium

Healing sounds, dynamische percussie en andere ritmes en een transformationele ademhalings techniek(en eventueel een blinddoek) stimuleren een “Trans” stadium dat spirituele inzichten, mentale helderheid ,lichamelijke en emotionele gezondheid teweeg zal brengen.

Hoe gaat het?

Dit door de volgende zaken:

– Een blinddoek  voor de “Inner Vision”

– Fire-Breathing ,een twee maal achter elkaar snelle inademing door de neus en één uitademing door de mond op een bepaald ritme dat het Trance Stadium zal bevorderen en het contact met de Spirit World.

-Tijdens de stops leggen we één hand op de onderbuik( bewuste buikademhaling) en één hand midden op de borst (hart Chakra).

– Richt je aandacht op een bepaald onderwerp vanuit je hart (of vanuit de Tarot kaart), dat opgehelderd dient te worden of kracht bij gezet.

– Ontmoet eventueel je krachtdier.

– Word bewust van je lichaamstaal.

In stilte

Tot slot gaan we onder begeleiding van de drum (in de ontspannende fase) nog wat dieper onze innerlijke reis aan en we eindigen deze reis in totale stilte.

Ingrid Kramer

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights