fbpx


Wandeldata – 1e zondag van de maand

Op 4 juni verzamelen we om 10.30 uur voor weer een wandeling
op de parkeerplaats
aan het einde van de Foekenlaan in Soest.
We gaan wnadelen in de Soesterduinen.

We wandelen in groepen van 8-20 personen, meld je tijdig aan.

Wandelingen zijn op de 1e zondag van de maand in het midden van het land (regio Amersfoort-Zeist). Na aanmelding volgt de bevestiging.

Op de eerste zondag van maart  hebben we gewandeld in Den Treek bij Amersfoort, de eerste zondag van april in het Leersumse veld bij Leersum, in mei bij Kasteel roendeveld in Baarn.

 

En verder

We starten om 11.30 uur met wandelen, na afloop is er gelegenheid voor kopje thee/koffie in een nabij gelegenrestaurant of terras.Meld je tijdig aan, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Bijdrage voor de wandeling is € 5,00  bij aankomst te betalen.

We maken een wandeling van ongeveer 5,5 km.

Onderweg stoppen we om op een bankje, ergens in het bos om
je zelf meegebrachte lunch op te eten.
We eindigen de wandeling ook weer bij de verzamelplaats.
Daar zijn we rond 14 uur weer terug.

Na de zomerstop wandelen we weer vanaf september

 

Anders wandelen… in mooie natuur

Dat wandelen goed voor je is weten we allemaal. Wandelen kan overal en altijd. Een van de voordelen van wandelen zijn de leuke ontmoetingen met andere mensen met speciale momenten onderweg in contact met de natuur.

Dat staat voorop bij AndersWandelen.
Onze wandelingen zijn altijd op een mooie plek in de natuur, in bos of duinen. Het gaat niet zozeer om de afstand, maar juist wel om de ontmoetingen die je hebt. Samen lopen, praten en genieten van de natuur. Na de start een kennismaking,  onderweg een meditatie en waardevolle gesprekken. 

Heb je zin om er ook bij te zijn?
Om lekker te wandelen, nieuwe en bekende mensen te ontmoeten en de sfeer van Anders te ervaren, meld je dan aan en loop gezellig mee.

Hoe komt het toch dat wandelen zo fijn kan zijn?

Omdat wandelen een fysieke bezigheid is, en ook een sociaal proces. Onderzoek toont aan dat vooruit bewegen zelfs tot psychologische beweging leidt. Het beïnvloedt onze gedachten en gevoelens.

In onze taal gebruiken we veel wandelmetaforen, zoals ‘het loopt lekker’ of ‘we gaan vooruit’ of ‘zo komen we ergens’. Vooruit bewegen maakt ook processen in onze hersenen, die met vooruitgang te maken hebben, toegankelijker. Via beweging kom je in de stemming om ‘stappen te zetten’ of ‘door te gaan’.

In het blog 7 redenen om samen te wandelen lees je er nog veel meer over.