fbpx

Hoe komt het toch dat wandelen zo fijn kan zijn? Dat komt doordat wandelen een fysieke bezigheid is, maar ook een sociaal proces. Onderzoek toont aan dat vooruit bewegen zelfs tot psychologische beweging leidt. Het beïnvloedt onze gedachten en gevoelens.

In onze taal gebruiken we veel wandelmetaforen, zoals ‘het loopt lekker’ of ‘we gaan vooruit’ of ‘zo komen we ergens’. Vooruit bewegen maakt ook processen in onze hersenen, die met vooruitgang te maken hebben, toegankelijker. Via beweging kom je in de stemming om ‘stappen te zetten’ of ‘door te gaan’.

In het blog 7 redenen om samen te wandelen lees je er nog veel meer over.

Met VakantieAnders wandelen

We verkennen op onze wandeldagen telkens een ander gebied.  Onze natuurgids Dorine vertelt onderweg over planten, bomen en andere weetjes van de natuur. We wandelen ongeveer 6 km, soms iets korter, soms iets langer.Je bent van harte welkom om met ons mee te lopen. Om nieuwe mensen te leren kennen, om samen bezig te zijn, een gezellige inspirerende middag te hebben en vol energie weer naar huis te gaan.
Ga je mee?

 

Wandelen met VakantieAnders

Wandelen met VakantieAnders

Wandeldata

27 oktober in de Kaapse bossen bij Doorn

Startpunt parkeer plaats groene entree kaapse bossen, maarsbergseweg 1 Doorn

We verzamelen om 11.30 uur op de parkeerplaats. Wil je vooraf een kopje koffie of thee, kom dan iets eerder in het restaurant bij de parkeerplaats. 
Wij zijn daar vanaf 11 uur.

En verder

Meld je even aan, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen.
Bijdrage voor de wandeling is € 5,00. Bij aankomst te betalen.
Onderweg stoppen we om op een bankje of in het gras je zelf meegebrachte lunch op te eten.
We eindigen de wandeling ook weer bij de verzamelplaats.

 

WhatsApp chat