fbpx

Schilderen

Intuitief schilderen VakantieAndersSchilderen is een creatieve vorm van jezelf uiten. Door te spelen met verf, kleuren, vormen en fantasie kun je iets heel unieks en iets heel moois maken. Het gaat evenzeer om het proces van het creeren, het plezier, het ontdekken en ervaren als om het resultaat.Deze manier van schilderen wordt ook intuitief schilderen genoemd.

Op deze manier schilderen kan je fantasie prikkelen door open te staan voor wat je doet. Met enige durf en lef te doen wat in je opkomt, zonder bang te zijn voor een tegenvallend resultaat. Intuïtief schilderen stimuleert ook je lef en je eigen grenzen verkennen. Er wordt bij deze schilderwijze geen voorwerp, uitzicht of afbeelding na geschilderd. Het kan wel zijn dat je via een meditatie, lied of verhaal op een bepaald spoor wordt gezet waardoor jij jouw eigen schilderskunstwerk maakt. Waardoor je jouw eigen lef en fantasie prikkelt en wellicht tot een verbluffend resultaat komt.Schilder workshop VakantieAnders

Met een geleide fantasie reizen we naar onze binnenwereld. Dan gaan we spelen met kleur, materiaal, vormen; los van wat “mooi” is.

Deze manier van meditatief schilderen is een manier om je binnenwereld vorm te geven, hierdoor kan je er je meer mee verbinden. Of het mooi of lelijk is doet er dan eigenlijk niet toe, want het zijn jouw beelden.

Kunst maken gaat over de persoon die je echt van binnen bent en niet de persoon waarvan iedereen je vertelt die je bent!

Het belangrijkste is echter het plezier dat je hebt in het schilderen.

 

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights