fbpx

Massage

Massage-ontspanning VakantieAndersMassage is aanraken. Bij het ontvangen van een massage wordt je aangeraakt en bij het geven van een massage raak je aan. Klinkt logisch en eenvoudig en dat is het ook. Er is ook meer, massage, aanraken raakt je ook Het doet iets met je zowel als ontvanger als gever van een massage. Het laat je voelen hoe het met je lichaam is,hoe ge- of ontspannen je bent, waar je aanrakingen fijn vind, en waar je het lastig vind. Het kan je iets vertellen over hoe het met je lichaam, met jou dus, gaat. Massage is al heel oud en het wordt op de hele wereld toegepast. In het oosten is het meer gewoon dan in het westen, maar het gaat wel meer gemeengoed worden in onze westerse maatschappij. Massage is er in vele maten en soorten, van stevig tot zacht en van specifiek klacht gerelateerd tot aandacht voor het hele lichaam op holistische wijze.

Aanrakingen zijn troostend, denk maar aan de knuffel als je het zwaar hebt, of aan de hand op een pijnlijke plek, of aan een huilende baby die je wiegt. Massage heeft ook een troostend effect. Het werkt helend bij mentale pijnen, je lichaam weet dat wel en heeft er graag aandacht voor. De scheiding tussen hoofd en hart/lichaam is in onze westerse leefwereld groot, te groot.

Er zijn mensen die amper weet hebben van de signalen van hun eigen lichaam. Dat is heel jammer want als je die signalen wel hoort, ziet, voelt en serieus neemt kun je er al heel vroeg, ver voordat je echt ziek wordt,actie op ondernemen. Bijvoorbeeld rust nemen als je Massage-aandacht VakantieAndersmoe bent, of je dagstructuur aanpassen bij voortdurende vermoeidheid, of een andere aanpassing doorvoeren voor jezelf. Een gezonde geest functioneert veel beter in een gezond lichaam. Massage kan heel goed helpen om naar jezelf te luisteren. Massage is geen luxe, maar noodzaak!

Bij VakantieAnders heeft bij bijna alle activiteiten massage!

Verified by MonsterInsights