fbpx

Vivian woont met haar dochter in de stad. Een stad waar ze niet gelukkig is. Ze kan haar draai na al die jaren niet meer vinden en het liefste wil ze vertrekken. Ruim veertien jaar geleden is ze voor de liefde daar gaan wonen. Met de man die later de vader van haar dochter werd. De eerste jaren waren fijn. Na de geboorte van hun dochter veranderde de relatie en uiteindelijk liep dat uit op een scheiding. Vivian valt in een gat en heeft een zware tijd. De zorg voor haar dochter houdt haar op de been en is een grote geluksfactor in haar leven. Het valt haar ook zwaar om de opvoeding met zijn vader samen te moeten doen, maar omdat ze het belangrijk vindt dat haar kind een fijne relatie met haar vader heeft, doet ze daar alles voor en parkeert haar eigen moeilijkheden. Eigenlijk schuift ze ze onder een grote mat. Uit het zicht, onzichtbaar en doorgaan.

De pijnpunten
Haar werk loopt lekker, fijne collega’s en leuk werk. Tot de bezuinigen toeslaan en er een reorganisatie komt. Vivian raakt haar baan kwijt en komt in een ‘begeleiding naar ander werk’ traject. Dat vind ze prettig omdat ze er dan niet alleen voor staat. Maar wat ze niet verwacht en toch gebeurt, is dat de begeleiding ook vraagt naar privézaken. Hoe staat ze in het leven, hoe gaat ze om met moeilijke situaties en wat zijn haar wensen? Daar breekt ze, zoals ze het zelf noemt. De pijnpunten die onder de mat liggen, gaan het licht zien en dat doet haar zeer. Ze wil eigenlijk niet,  maar ontkomt er niet aan. Ze weet dat het goed zal zijn om het aan te pakken en langzaamaan geeft ze zich eraan over. Na verschillende gesprekken zijn de kwesties allemaal benoemd en er is een plan naar nieuw werk, de sollicitatie loopt.

Praten helpt
Vivian heeft nu ontdekt dat praten helpt. Daar wil ze meer mee. Ze wordt er nu zelfs blij van als ze met anderen deelt wat er speelt in haar leven. Praten met haar dochter zijn andere gesprekken dan met volwassenen. Zoekend naar een vakantie om samen met haar dochter naartoe te gaan ontdekt ze VakantieAnders. Samen zijn met gelijkgestemden, levenskwesties zijn ‘social talk’ en een kinderprogramma. Dat is aantrekkelijk en ze boekt een zomerweek.

Vol verwachting gaat ze ernaartoe. Ook wel een beetje spannend, want misschien is zij wel de enige met al die problemen. En misschien zijn er alleen maar mensen met problemen waardoor het geen ontspannen en gezellige vakantie wordt.

Haar levensvragen
Als ze na een week weer weggaat, is ze een stuk lichter vertelt ze; het was een heerlijke week en fijn om met anderen te zijn. Haar levensvragen zijn aan de orde geweest, er waren tranen, van verdriet en nog veel meer van het lachen. Ze gaat helemaal opgeladen vol goede moed weer naar huis. Met het voornemen om een goed woonplan voor zichzelf en haar dochter te gaan maken.

Deze zomer komt ze weer. Natuurlijk ben ik heel benieuwd welke stappen ze genomen heeft.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights