fbpx

In de zomer ben ik altijd volop aan het werk bij de zomerweken van VakantieAnders. Ik voel me hier als een vis in het water. Het is werken op een toffe vakantieplek. Deze zomer op een mooie camping in de bossen van Drenthe. Naast het organiseren van het geheel samen met mijn man Luc, zijn we gastheer en gastvrouw, ontvangen we onze gasten en begeleiden we de openingsavond waarin kennismaking met elkaar het speerpunt is.

Het geeft energie

We geven allebei workshops. Luc is de man van de familie opstellingen, NLP, mannenavonden en acrobatiek. Voor deze zomer stonden vuurloop workshops in het programma, maar vanwege de droogte mocht er geen vuur gemaakt worden. Het was ook de eerste zomer sinds jaren zonder vuurtipi om diezelfde reden.  Ik geef massage workshops, en zomercursus, de godinnenavonden en nieuw deze zomer waren de helend schrijven workshops en de keek-op-de-week.
We werken samen met een team van co-creators die uitdagende en inspirerende workshops geven, een keukenploeg met kok die voor heerlijke gezonde vegetarische maaltijden zorgt en met begeleiders van het kinderprogramma. Het is een fulltime job gedurende deze weken die we graag vervullen en ons energie geeft. Het samen doen bevalt ons ook erg goed. Het was het 29jaar met zomerweken, op naar het jubileum van 30 jaar VakantieAnders in de zomer van 2023. De plannen worden al gemaakt!

Cadeautjes

Ik kijk terug op een fijne zomer, die met veel dynamiek begonnen is en daarna heel goed verlopen is. Ik ben geraakt door de vele cadeautjes die ik heb ontvangen. De chocola van iemand die mij goed kent en weet dat het een troost is op moeilijke momenten. Een grote bos bloemen uit eigen tuin van de geefster, ze weet me er altijd weer blij mee te maken. Een unieke boekenlegger met een kraanvogel erin afgebeeld die symboliek staat voor de vrede van iemand die al jaren komt en zelf ook grote persoonlijke ontwikkelingssprongen maakt. En de vele lieve woorden en elfjes.

Zelfvertrouwen van de beuk

De prachtige omgeving met het veel groen, de enorme bomen en de vele schaduw die ze met dit fantastische hete zomerweer hebben gegeven maken mij ook heel blij. Er is altijd een mooi plekje om in of uit de zon te zitten, zo fijn! De grootse beuk recht voor ons eigen plekje geeft me rust als ik ernaar kijk, zo mooie sterk en groot, voor mij staat deze beuk voor zelfvertrouwen dat hij aan mij  geeft.

Vergeten hoe fijn  de aanrakingen zijn

In mijn massage workshops was er maar net genoeg ruimte voor iedereen die mee wilde doen, een enkele keer hebben gasten zelfs tafels buiten neergezet! Hoe leuk is het als er zoveel mensen telkens weer mee willen doen, ik geniet ervan. En extra als na afloop mooie woorden worden uitgesproken zoals Janneke die zegt dat ze haar lichaam weer optimaal gevoeld heeft en de stijfheid wat verdwenen is. Of Sjaak die zegt dat hij zo blij is dat hij speciaal voor de massages gekomen is maar zoveel meer krijgt deze week. Of Rita die benoemt dat ze was vergeten hoe fijn aanrakingen zijn en Mark die zich plots weer herinnert hoe fijn hij het vindt om massage te geven. Elke opmerking is een cadeautje, zo fijn om te horen. Ik nodig ze allemaal uit voor meer massage in mijn massageweekenden door het jaar heen.

Vrouwen energie

De godinnen avonden zijn een begrip in deze weken, elke dinsdagavond staat het op het programma en is er een grote opkomst van vrouwen. Dat de meeste vrouwen meedoen, ook vrouwen die al eerder zijn geweest ervaar ik als een compliment. Ze vinden het fijn genoeg om erbij te zijn in de vrouwenenergie. Een cadeautje voor henzelf en voor mij!

Ik blijf!

In deze zomer heb ik twee nieuwe workshops gegeven. Helend schrijven en Keek-op-de-week. Geheel verschillend van elkaar en allebei fantastisch om te doen. Ook daar heb ik van genoten, mooie reacties op ontvangen en dat smaakt zeker naar meer. Veel meer! Volgende zomer, als we het 30 jarige jubileum vieren komt het terug. En in een ander blog vertel ik er meer over. Want ik blijf bij VakantieAnders, het geeft me zoveel inspiratie en ontmoetingen met fijne mensen, dat wil ik nog jaren beleven.

Carla Pleijers

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights