fbpx

Leven vanuit de kleur van je hart.

Vakantie Anders – Carla, ik ken haar al een jaar of 10. Buikdans is een van mijn passies en op het jubileum van 20 jaar VakantieAnders (alweer 7 jaar geleden) heb ik opgetreden, dat was een feestje! Soms hebben we contact, doen we weer een poging om af te spreken voor de zomerweken om deel te nemen als co-creator met dans. Tot nu toe loopt dat altijd anders, ik heb mij erbij neergelegd dat dat zo zijn redenen zal hebben. En hoe leuk is het dat ik nu mee ga schrijven in de blogs van Vakantie Anders.

Passie voor dans

Schrijven vind ik heerlijk, zeker als het mag gaan over mijn passies voor buikdans of, zoals ik het zelf heb omgetoverd in de jaren, naar mandala dans/intuïtieve dans met daarin alle aspecten van buikdans. Met als doel terug te keren naar jouw eigen innerlijk. Wat leeft daar? Hoe wil dat naar buiten? En, wat mag er aan beweging naar buiten kómen, wat durf jij te laten gebeuren in jouw energieveld? De beweging die van binnen naar buiten mag komen. Het gaat komen, ooit. 

Single mom

Ondertussen ga ik blogs schrijven over dingen die mij bezig houden. Mijn leven als single mom met een zoon van 15 in het autistisch spectrum; hoe beleef ik dat? Hoe ga ik daarmee om en wat zou ik daarover graag willen delen met jullie? Dit om te laten zien dat er altijd wel een weg is en dat dit prachtkind zo mijn spiegel is, nog steeds.  Mijn spiegel in hoe ik mijn leven ten volste en vanuit puurheid mág leven. De authenticiteit die hij heeft, zijn blik op de wereld die zo anders is dan die van mij. Zo puur en zo anders dan de generatie waarin ik in 1966 ben geboren.

Als een tijger

Ik ben door een zware tijden gegaan vanaf zijn geboorte. Ik heb moeten vechten om zijn zichtbaarheid naar de buitenwereld. Naast het vinden van mijn eigen weg als moeder. Mijn ouders waren al overleden en die referentiekaders…..die waren er niet.
Ben ik de spreekbuis geweest voor de buitenwereld naar hem en andersom. Vond de woorden, zijn woorden. Ben ik veel vriendschappen verloren, mijn huwelijk is gestrand. Ben ik het gekleurde (zwart is wel heel negatief) schaap van de schoonfamilie geweest omdat ik als een tijger voor mijn kind stond. En dan nu, is hij ineens 15 jaar. Heeft hij door op het speciaal onderwijs te zitten heel veel meegekregen van hoe het (niet) kan werken binnen gezinnen met kinderen die net even anders zijn dan anderen. Veel gedragsproblemen. Is het zo mooi om te zien dat onze zoon ineens de factor voor veel andere kids is.

Het roer om

Mijn mooiste inzicht kwam toen ik na een boventalligheidssituatie in 2013 mij totaal omgegooid heb ik hoe ik hem ging benaderen. Vanuit de autoriteit vanuit mijn eigen opvoeding “je doet wat je ouders je zeggen’ naar ‘ik zie mijn kind zoals hij is en kijk naar die behoeften’.
Heb ik mij ‘gestort’ in:  beweging en creativiteit, jongerencoach en danscoaching & massage omdat ik immers zelf ondervond dat lichaamswerk dé manier was om onze eigen zoon in beweging te krijgen in het benoemen van emoties die speelden in zijn wereld. Zo heb ik geleerd dat er, in de hoofdlijn, achter elk gedrag een emotie zit. Hoe anders was dat in mijn tijd als kind?  Mijn grootste compliment ever ooit waren zijn woorden ‘mam ik ben zo blij dat je dit gedaan hebt, nu zie je mij’ De jaren die volgden zette ik deze vaardigheden in om hem in zijn kracht te laten komen. En,….ging ik zelf ongemerkt terug naar mijn authenticiteit – mijn hippie hart ging open.

Mijn hippie hart mee de wereld in
Ben ik dankbaar, ondanks de pijn dat mijn huwelijk gestrand is, zijn wij met z’n 3 in goede harmonie zijn omdat wij onze zoon toch op de eerste plaats hebben weten te houden. Ben ik dankbaar dat hij nu de puber is, die zijn eigen wereld gaat ontdekken en zijn ouders (en zijn ouders hem) nu met een gerust hart los durven te laten. Hoop ik dat hij mijn hippie hart in zijn wereld mee zal nemen.

Blogs vanuit mijn hart

Vanuit dat hart zal ik de komende tijd blogs gaan schrijven en hoop ik van harte dat jullie daar misschien voor jezelf dingen uit kunnen halen. Sta ik altijd open voor vragen die wellicht spelen in jouw leven.

Peace ☺
Sonja

Verified by MonsterInsights