fbpx

Je gezondheid is ontzettend belangrijk. Het is een zegen om lang en gezond te leven. Vaak denken we bij gezondheid aan voeding en sport. We werken aan een fitter lichaam door goed te eten en bewegen. Bij een gezond leven hoort ook een gezonde mindset. Je bewust worden van je eetgewoontes helpt je om de gewoontes te veranderen naar wat voor jou werkt. Je mentale gezondheid is van grote invloed op je fysieke gezondheid. Stel je bent erg streng voor jezelf of je praat jezelf naar beneden, is het lastiger goed voor jezelf te zorgen en gemotiveerd te blijven.

Met NLP kijken we naar gedachtepatronen, emoties en gedrag, die naar geluk en succes leiden of welke juist niet. We kijken naar welke onbewuste strategieën we gebruiken om ons te motiveren, onze creativiteit te stimuleren of welke ons juist remmen of tegenhouden. Bij een ondersteunende mindset is de kans dat jij jouw nieuwe lifestyle vasthoudt veel groter. Ik vertel je graag wat helpt om ook je mentale gezondheid een boost te geven in het nieuwe jaar.

Focus op wat je wel wilt, opent mogelijkheden

De eerste stap is je gedachtepatronen 180 graden draaien. We zijn in staat in geur en kleur te vertellen wat er allemaal is misgegaan, waar we een hekel aan hebben en wat we absoluut niet willen. Sommige mensen zijn er zelfs expert in geworden! Wat je aandacht geeft, groeit. Ironisch genoeg krijgen we dan meer van wat we juist niet willen.
Vertellen wat je successen zijn of waar je dankbaar voor bent vraagt vaak meer inspanning. Dit is een vaardigheid die oefening nodig heeft. Maar het is absoluut de inspanning waard! Eenmaal onder de knie zal je merken dat je uitdagingen makkelijker aanpakt, je veerkrachtiger bent en de drempel lager is om in actie over te gaan.
Je focus leggen op helder geformuleerde doelen, wat je wél hebt en wél kan, opent de wereld van mogelijkheden.

Positieve vragen, positieve antwoorden

Door de dag heen stellen we vragen in ons hoofd. Neem een moment om je bewust te worden van de vragen. Klinken ze vriendelijk? Of juist dwingend? Of angstig? Als je een vraag stelt aan jezelf, gaat je onderbewuste gericht naar de antwoorden op zoek. Een soort google. Hoe gerichter je vragen, hoe effectiever het antwoord. De antwoorden die je krijgt, zijn altijd een gevolg van de vraag die je bewust of onbewust hebt gesteld.
Positief geformuleerde vragen, krijgen positief geformuleerde antwoorden. Als je de juiste, helpende antwoorden wilt, zul je goed moeten opletten hoe je de vraag formuleert. In plaats van ‘Waarom lukt mij dit niet?’, vraag je ‘Waar wil ik naar toe?’ en ‘Wat is daarvoor nodig?’.
Begin met de juiste ‘ondersteunende’ vragen te stellen in situaties waar je bijvoorbeeld onder druk staat en je zult merken dat je makkelijker tot een passende oplossing komt en je focus behoudt.


“Whether you think you can, or you think you can’t–you’re right.”

 – Tom Ford –

Woordenwaarde

Woorden zijn zo krachtig, zoals Tom Ford zegt: ‘Whether you think you can, or you tink you can’t—you’re right’ Jouw onderbewuste is 400 miljoen keer sterker dan je bewuste. Je onderbewuste is 95% en je bewuste 5%. Met woorden stuur je boodschappen naar je onderbewuste. Helaas kent je onderbewuste geen ontkenning en kan het zo zijn dat je boodschappen stuurt die je anders bedoelt. Denk bijvoorbeeld NIET aan de bekende roze olifant en hij verschijnt in gedachte. Waar je mee kunt beginnen is letten op wat je uitspreekt. Waar je aan denkt, gaat de energie naar toe.
Formuleer je woorden zo dat het positief en zonder ontkenning is. Je kunt met het aanpakken van één ‘niet ondersteunende’ uitspraak of gedachte al een groot verschil maken.

Werd je blij van deze blog?
Laat een reactie achter, ik hoor graag wat deze blog voor je gedaan heeft!

Live Freely, Love Openly, Appreciate Fully!

Nikita Heller
Spreker, trainer, coach

 

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights