fbpx

Kinderen spelen overal en altijd, dat is goed en we vinden het heel normaal. Als een kind niet speelt maken we ons zorgen. Maar hoe zit het met spelen als je volwassen bent? Mag het dan ook nog?  En hoe doe je dat dan? Tikkertje of verstoppertje doen? Schommelen, hinkelen?
Het leven is zo vaak al serieus en zwaar, spelen is een mooie tegenhanger. Het maakt het luchtiger en brengt het in balans. Als je speelt word je blij, ben je even in een andere stemming en is het allemaal wat vrolijker. En als je speelt ‘verjaag’ je je neerslachtigheid, angst of burn-out. Je maakt de kans op die klachten veel kleiner. Hoe fijn is dat!

Uit je comfortzone

Tikkertje of verstoppertje doen, schommelen, hinkelen… het kan allemaal. Ook als mensen het gek vinden, want daar hoef je je niks van aan te trekken. Doe lekker waar jij blij van wordt! Dat geeft geluk en maakt het leven minder zwaar. Bovendien stap je weer eens uit je comfortzone, leer je nieuwe dingen doen en kennen en wellicht heb je er nog veel plezier van ook. Draagt plezier ook bij aan kwaliteit van leven? Ja toch!

Theatersport

Ik ben in een workshop bij VakantieAnders in aanraking gekomen met theatersport.
“Niks voor mij” dacht ik van tevoren, dus ik deed niet mee. Anderen deden het wel en ik zag de pret, hoorde ze lachen en ze bleven er ik weet niet hoelang over napraten! Het maakte mij nieuwsgierig, dus ik verzamelde al mijn moed en deed toch mee aan een workshop. En al na 5 minuten vond ik het superleuk. Ik wist niet wat me overkwam. Ik mocht erop los improviseren en het leek alsof er een luikje open werd gezet. Spontaan zei ik van alles en kon ik zomaar ineens in een rol stappen om een korte act te spelen. Ik herkende deze kant van mezelf niet, dit had ik nog nooit ontdekt!

Falen mag

Sindsdien ben ik fan van theatersport. Wat is dat leuk zeg. Ik speel en ontspan, ik geniet en voel me vrij. En ik leer van alles over mezelf en over hoe ik in het leven sta. Het is gewoonweg fantastisch! Natuurlijk zijn er momenten waarop ik het niet weet, waarop ik het doodeng vind of dichtklap, maar dat mag! Juist goed, want falen hoort bij theatersport omdat het bij het leven hoort. Waar is er een veiligere plek om dat te oefenen?
Dus ik speel graag! Wat een heerlijke ontdekking. Bovendien ontmoet ik allemaal nieuwe mensen die ook van spelen houden en het best spannend vinden.

Gewoon lekker vrij

Ik speel ook door te dansen. Dat deed ik als kind al graag. Vooral lekker vrij dansen, bewegen op de muziek, soms met mijn ogen dicht en me laten meenemen in het ritme en de bewegingen die ik daarbij graag wil doen. Zonder pasjes of regels. Soms in contact met anderen, spelen met bewegen, spelen met elkaar, oogcontact, gelijke bewegingen en weer naar een andere danser. Heerlijk. Dan voel ik me vrij, het geeft energie en ik word en heel bij van.

Werken aan je zelfvertrouwen

Spelen als volwassene voelt soms ongemakkelijk. Vooral omdat ons is geleerd dat spelen voor kinderen is en wij ons bezig moeten houden met serieuze zaken.  Om die reden is leren spelen – jezelf durven laten gaan – een geweldige manier om te werken  aan je zelfvertrouwen. Je moet leren om schijt te hebben aan wat mensen van je denken. Spelen is heerlijk en helend. En het is beweging, zo goed voor je. Lekker rennen, springen, lachen en genieten.

Wil jij je ook vrij voelen en lekker dansen, spelen en genieten?
Dat kan bij het OudenNieuw  met leuke workshops, ontmoetingen en eens anders het nieuwe jaar in gaan.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights