fbpx

Ik wil eruit, mensen ontmoeten.

Voorjaar 2020. Wat is het heerlijk weer. De zon gaat weer schijnen na wekenlange trieste regenachtige dagen. Wat voelt het heerlijk om buiten te zitten en de zon weer op mijn huid te voelen. De afgelopen winter was het wennen om alleen te zijn na mijn scheiding. Een heftige tijd heb ik afgesloten en er is ruimte om na te denken over de toekomst. De zon draagt daar aan bij en ook de rust die ik ervaar buiten op de straten vanwege Corona, maken dat ik verstil.

Stoute schoenen

Ik pak een kop koffie en ga zitten op de tuinstoel in mijn heerlijke tuintje. Wat zal ik eens gaan doen met de twee weken zomervakantie die eraan zitten te komen? Aan thuis zitten heb ik geen behoefte. Ik wil eruit, mensen ontmoeten, al vind ik dat ook best wel spannend in mijn eentje. Al googelend kom ik uit op spirituele, creatieve vakanties voor alleenstaanden. Van alles zie ik voorbij komen. Tot ik lees over Vakantie Anders. Hier had ik al eens eerder over gelezen toen ik nog samen was met mijn ex-partner. Het leek me destijds al leuk om  hier heen te gaan met mijn kinderen die toen nog een stuk jonger waren. Ik lees verder en besluit de stoute schoenen aan te trekken, ik meld me gewoon aan voor een week in de Limburgse heuvels. Wat voel ik mij stoer!!

Ik heb er zin in

Dan breekt de dag aan dat ik vertrek, de zon schijnt, mijn koffer is gepakt en ik heb er zin in al is het ook best spannend. Tja en dan ben je op de plaats van bestemming, een prachtig plekje te midden van veel groen en glooiende graanvelden. Mijn tent richt ik gezellig in met lampjes die ik van huis heb meegenomen en een kleedje voor warme voetjes. Ik zet mijn campingstoel voor de tent, laat de vakantie maar beginnen.

Uitnodigen om te gaan zitten

Andere gasten arriveren, en iedereen zoekt letterlijk en figuurlijk zijn of haar plek. Caravans worden neergezet, er worden al wat kennismakingsgesprekjes gevoerd en een ander gaat eens op onderzoek uit om te kijken wat er te doen is rondom het kampeerveld. ‘Hier ga ik mij wel vermaken’, denk ik. Ik besluit eerst maar eens om van alle indrukken bij te komen op het sfeervolle terras waar lange tafels staan en stoelen mij uitnodigen om te gaan zitten.

Ik voel de verbinding nu al

Aan diezelfde tafel zit ik als later op de dag het gezamenlijke diner wordt geserveerd. Eén voor één komen de andere gasten aanschuiven en krijg ik een indruk hoe de groep er de komende week uit zal zien. Al gauw raak ik in gesprek met wat mensen en we lachen en genieten van het heerlijke buffet. Een gemêleerd gezelschap, jong, oud, man, vrouw, alleen of samen, met of zonder kids. Het voelt goed, ik voel verbinding en ik weet al zeker dat dit een heel fijne week gaat worden. Wat ben ik blij met mijn keuze voor deze vakantieweek.

Willemien

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights