fbpx

Het is zomer, de langste dag met de zonnewende was een mooie avond om heerlijk buiten te zijn. Een mooi moment om een reis naar binnen te maken, waar sta je. Welke zaadjes heb je geplant en wat kun je nu gaan oogsten? Het kunnen de zaadjes van de afgelopen maanden zijn, maar wellicht ook iets wat je al eerder geplant hebt. Iets wat langer heeft moeten rijpen, wat meer tijd nodig heeft. Wat is dat voor jou? Het is interessant om dat voor jezelf te onderzoeken en ontdekken. Wat kom jij tegen in je overpeinzingen?
Ik ben op die avond van de langste dag met een groepje mensen samen, we genieten van een heerlijke maaltijd en delen persoonlijke verhalen met elkaar. Elk persoon heeft zijn eigen verhaal, er zijn herkenningen en verbindingen. Ik vind dat mooi. In onze weken van het zomerfestival is dat er ook veel, verhalen delen, samen iets beleven en nieuwe inzichten vergaren.

Labyrint in het gras

Op deze avond lopen we een labyrint in het gras. Naar binnen gaan met dankbaarheid voor je oogst en mee naar buiten nemen wat er zich aandient om die oogst nog beter te kunnen omarmen. In het hart van het labyrint staat een vuurkorf. Ik ga er even gehurkt bij zitten, om heerlijk de geur van het vuur ruiken en de bewegende vlammen zien. Vertrouwen is mijn thema, een deel van mijn oogst. Blij gooi ik de bloemen knoppen in het vuur en direct is de geur nog heerlijker….mmmm.
Plotseling dient de angst zich opeens aan. Hij staat het vertrouwen in de weg, hij wilt er ook niet zijn, maar is er wel als ik het toelaat. Ik gooi nog wat laatste bloemen in het vuur die nu symbool staan voor de angst. Ik draai me om en loop langzaam weer de terug uit het labyrint. Genietend van het mooie inzicht, de angst niet toelaten, vertrouwen op mezelf en dat wat ik doe. Dat groter maken en vol vertrouwen de angst buiten laten staan en geen aandacht geven. Ik ga vrij naar buiten, vrij uit het labyrint en vrij de zomer in!

Zomerfestival

Op het zomerfestival zijn er heel veel momenten van verbinding en herkenning en inzichten. Samen zijn met gelijkgestemden, samen eten, workshops en activiteiten en ook genoeg tijd voor jezelf.

Kom gerust meedoen!

Wij zijn er, zes weken lang, in de Ardennen.
We gunnen jou een mooie zorgeloze zomer!

Verified by MonsterInsights