fbpx

Vraag

“Zou je een fotoboek over de zomerweken willen maken…?”, was de vraag die mij afgelopen najaar door Carla werd gesteld. Lang nadenken over deze vraag hoefde ik niet. Fotoboeken maken vind ik leuk om te doen. Ik heb zelf dan ook de nodige fotoboeken met o.a. vakantie- en feest herinneringen. De toezegging om voor VakantieAnders het fotoboek te maken was dan ook dan snel gedaan.

Globale terugblik

Begin dit jaar begon ik met volle moed aan het album. Uiteraard eerst “even” alle foto’s van de zomerweken bekeken. Hoewel even… Doordat allerlei herinneringen van de zomerweken weer boven kwamen, nam het bekijken van de foto’s toch wel wat meer tijd in beslag. Warme herinneringen van de mooie gesprekken die gevoerd werden tijdens de maaltijden, voor mijn tentje, of onder het genot van een drankje bij, of in de vuurtipi. Vrolijke verhalen, troostende gesprekken, ervaringen van de workshops enz. Terugdenkend aan al die gesprekken wordt de verbinding die tijdens deze gesprekken ontstaat weer voelbaar en zorgt voor een glimlach op mijn gezicht.

Herinneringen

Wat opvalt bij het bekijken en sorteren van de foto’s, zijn de vele ontspannende en vrolijke gezichten van de deelnemers op workshop-vrije momenten, maar ook de gefocuste en geïnteresseerde blikken tijdens de workshops. Ik heb ook een aantal workshops meegedaan en die waren stuk voor stuk leerzaam, interessant en ontspannend voor mij. De ayurvedische massage.., het leek zo simpel, maar sommige grepen waren toch wel lastig… Ondanks dat was het een workshop met mooie, warme herinneringen. De klank- en zangworkshop waar ik een flink stuk uit mijn comfortzone moest komen en stiekem voelde dat nog goed ook! De Godinnen avond.. zo’n waardevolle avond. Alleen met vrouwen je vrouw-zijn vieren en koesteren, en aan het eind buiten de workshop tent opgewacht worden door “vurige” mannen met fakkels en muziek om je vervolgens onder het licht van de maan je te laten begeleiden naar de vuur-tipi.. En zo komen er nog meer herinneringen boven… bonte avonden, de maaltijden, spelende en lachende kinderen, het zingen tijdens de afwas.., enz..

Document en verlangen

Het eigenlijke doel van een fotoalbum maken, komt door mijn mijmeringen langzaam op gang en ik neem mij voor om mijn aandacht op het maken van het album te richten en mij niet meer door mijn gedachten af te laten leiden. Maar ja… mijn gedachten blijven bij al die foto’s komen. Ik besluit het uiteindelijk maar te laten gebeuren. De herinneringen volgen elkaar op en geven mij de nodige warmte en ontspanning. Onderwijl groepeer ik foto’s, knip, plak en verplaats ik foto’s en na een paar uur is het album klaar. Ik bekijk op mijn gemak het resultaat en ik vind dat ik tevreden mag zijn. Een document waar zowel warmte, ontspanning, liefde en verbinding vanaf straalt. Precies waar VakantieAnders naar mijn idee voor staat. Ik bestel het boek en ik kijk reikhalzend uit naar het moment dat het album bezorgd zal worden. Tja.., eigenlijk verlang ik in stilte al weer naar de volgende zomerweken in de Ardennen…

Ellen

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights