fbpx

Hara-O-Yoga

Marjanne van Ruijven-yogaHara-O-Yoga is een yogavorm die redelijk actief is (afgestemd aan de deelnemers en de tijd van de dag) en waarin je buik (Hara) een belangrijk aandachtspunt is. Je Hara is de zetel van je kracht, energie, intuïtie, balans en draagvermogen. Het is het middelpunt van je lichaam van waaruit je in de natuurlijke houding en beweging beweegt en je een natuurlijk evenwicht, ontspanning zult ervaren, zowel fysiek als mentaal. Wanneer je meer “thuiskomt” in je Hara ga je ervaren hoe het is om (aanwezig) te zijn. Naast lichamelijke soepelheid en verbetering van de algehele conditie op alle lichamelijke niveaus ontstaat er een innerlijke vrijheid en rust. Dit nu maakt het grote verschil tussen sport en yoga.

Zomerweken Ardennen

Waarom zou je Hara-O-Yoga gaan doen:

  • Je lichaam wordt krachtiger en flexibeler
  • Je zult merken dat je minder snel moe wordt, je hebt meer energie, je voelt je alerter en vitaler
  • De levensstroom komt weer op gang, je bent in contact met jezelf en je omgeving
  • Het lichaam kan zich beter herstellen en de huid straalt meer
  • Je gaat je steeds beter contact maken met je ontspanning, je “zijn”

Het herstelproces begint al tijdens de yoga les; het buigen en strekken en jezelf in ogenschijnlijke onmogelijke posities “wringen” geeft het lichaam een soort massage waarbij de bloedsomloop wordt gestimuleerd en het meridiaanstelsel in balans wordt gebracht. Ook hierdoor worden giftige afvalstoffen sneller afgevoerd. Dit heeft een positief effect op de algehele lichamelijke conditie wat weer een invloed heeft op je algehele welzijn.

Het resultaat van 1 uur yoga is dat je jezelf als herboren voelt in je hele lijf en leden door het uitvoeren van de oefeningen (asana’s) èn in je geest, door het loslaten van spanningen die in het lijf zijn opgeslagen en ten slotte door de diepe ontspanning die erop volgt. We eindigen elke les met een geleide ontspanning.

Mijn enthousiasme voor yoga is groot; ik wil het graag overbrengen aan anderen. Zonder te forceren maar met zachtheid en aandacht en tegelijkertijd met humor en een lach. De lessen zijn concreet en praktisch, passend in ‘deze tijd’ en met respect voor de rijke traditie en inzichten uit het verleden

Hartelijke groet, Marjanne
www.klas2b.nl

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights