fbpx

Workshops met Kerst en OudenNieuw

 

Dreamtime healing

Hoe heerlijk is het om jezelf neer te vleien op een matje. En dan een Dreamtime healing te mogen ontvangen. Je bent in een ruimte met lekkere geuren, kaarslichtjes aan en zachte geluiden. Je installeert je onder een warm dekentje met je hoofd op een kussen en je ligt te wachten op wat komen gaat.

Deze heerlijke ontspannende workshop is er op 1e kerstdag en op nieuwjaarsdag. Altijd heerlijk om mee te maken.

Kookkunst - (h)eerlijk koken

Een workshop om je vingers bij …
te gebruiken en gerechten samen te stellen met supergezonde
ingredienten en specerijen. In de ‘masterclass’ van de Ayurvedisch kokkin Rada wordt de vedische kookkunst, gerechten uit de Indiase vegetarische keuken, bereikbaar voor iedereen. Samen een (h)eerlijk diner bereiden. Verwennerij en sensatie  voor je smaakpapillen!
Rada Meursing geeft met Kerst deze kookworkshop.

 

 

Familie opstelling

Een Familieopstelling is een manier om inzicht te krijgen in iets wat je bezig houdt, een moeilijke kwestie, een conflict of iets waar je in vast zit. Door je verlangen te gaan verwoorden en te zoeken naar obstakels die je tegen komt, kun je deze opstellen en gaan beleven en emoties ervaren. Het kan intensief zijn en een heel bevrijdende werking hebben. We creëren een veilige omgeving waarin het mogelijk is om iets van jezelf te onderzoeken.

Geef 2019 een beeld

In deze inspiratieworkshop gaan we beelden en vormen verzamelen waar “ons oog op valt”.
We schuiven, ordenen, knippen, draaien, scheuren, plakken en componeren tot een eigen compositie ontstaat. Je ontdekt in deze workshop tijdens het oudennieuw festival hoe je jouw nieuwe jaar kunt verbeelden. Vang je ideeën, wensen en dromen in een verrassend beeld voor 2019 ! Sandra den Ouden geeft deze workshops.

NLP

De kaart is niet het gebied is een oefening uit NLP waarbij je eens anders kijkt naar een situatie. Vanuit meerdere invalshoeken benader je het onderwerp dat je inbrengt en dat geeft je verrassende inzichten. Het is ook een leuke oefening om elkaar beter te leren kennen.

Pathoum schrijven

Dat is een Tibetaans gedicht om over een thema dat actueel is voor jou te schrijven. Al schrijvende maak je een gedicht dat niet hoeft te rijmen. Het is als een ui die je afpelt om steeds een laagje verder naar binnen te gaan. Om verrassende ontdekkingen te doen. Je staat versteld van je eigen creativiteit en een verbluffend resultaat.

Blog Blijheid

Blog Vriendschap

Djembe

We trommelen het oudejaar uit met de djembe’s. Lekker los gaan met de ritmes, klanken en zang. Om mee te spelen en te dansen. Laat alle frustraties verdwijnen in het trommelen! Genieten van wat er in het samenspel ontstaat. Heerlijk een uur spelen.

Om het vuur

In de donkere dagen is het heerlijk om je op te warmen aan het vuur, gehuld in een warme deken en de koude lucht inademend.
Delen bij het vuur wat je bezighoudt, verhalen vertellen aan elkaar en samen de initimiteit, creativiteit en levendigheid van het vuur te voelen.

Mandala tekenen

Een mandala is een cirkel of wiel (in de oude taal Sanskriet). Het staat symbool voor binnen en buiten, voor de oneindigheid van het leven. De beroemde psychiater Carl Gustav Jung noemde het ’de spiegel van de ziel’. Boeddistische monnikken maken prachtige zandmandala’s met heldere kleuren, of in andere culturen vind je ook mandala’s van groenten, fruit en zaden als dankbetoon aan de oogst. In deze workshop teken je zelf je eigen mandala. Na een basis opzet ga je met al je creativiteit je eigen persoonlijke mandala van maken. Wat ontdek jij in deze workshop?

Sacred Earth dansmeditatie

Een meditatie met jezelf en in interactie met anderen. Onze aarde is een paradijs, waar we dankbaar voor en zuinig op moeten zijn. de meditatie Our Sacred Earth duurt een uur en bestaat uit schudden, dansen, ontmoeten en stilte.

De aarde is niet van ons, wij zijn van de aarde.


Lieneke en Wilco geven deze meditatie en de workshops liefdevol ontmoeten. tantrabeleving.nl

 

Liefdevol ontmoeten

Wat is chocolade? Je kan er in geuren en kleuren over vertellen, maar zolang je het niet hebt geproefd, heb je geen idee waar het over gaat en hoe het smaakt. Wat is werkelijk ontmoeten?  Ook hier kun je eindeloos over praten maar zolang je het niet hebt ervaren weet je niet wat het met je doet. In de 2 workshops gaan we elkaar zien, contact maken en ontmoeten. Contact maken met onze speelsheid, sensualiteit, en levenslust. We gaan ervaren, voelen en beleven.

Massage

Massage workshops waarin je elkaar een masseert, je geeft en je ontvangt een massage om te ontspannen en van te genieten. Massage is aanraken en aanrakingen zijn levensbehoeftes. Je ervaart je eigen lichaam door de aanrakingen van de ander. Signalen van jouw lichaam neem je waar. Het kan een eye opener of een bevestiging zijn van wat je al weet. In verbinding met elkaar is het een fijne warme massageworkshop. Zowel voor beginners en gevorderden de moeite waard, omdat jij het waard bent!

Boekenstand

Karin van Eis heeft een boekenstand met meer dan 200 boeken op het gebied van spiritualiteit, esoterie en filosofie. Ze is begonnen met de verkoop van 2e hands esoterische boeken en kleding op markten en evenementen. Ze vind het superfijn dat ze haar boekenstand bij OudenNieuw mag opbouwen. 

Natuurwandelingen

Samen met natuurgids een heerlijk frisse wandeling maken in het natuurgebied ‘Uffelter Binnenveld’. De runderen, schapen en herten lopen er vrij rond. De natuur is er zeer gevarieerd met planten, bomen en water. 

Dorine heeft grote kennis van veel weetjes van de natuur in dit binnenveld. Ze vertelt er graag over en je zult verrast worden over wat je hoort.

 

Dansmeditatie

Blog Dans meditatie
‘De meditatie van de 4 richtingen’ is een dans van Osho met aandacht voor de ademhaling. Via een rustige dans kom je in een fijne cadans waarbij je naar binnen keert en ontdekt hoe het voelt in jezelf.

Stilte wandeling

In stilte wandelen is heel wat anders dan samen pratend lopen. Je bent met je aandacht bij wat je ziet, hoort, ruikt voelt of anders waarneemt. Je zet je zintuigen op scherp en bent alleen met je eigen gedachtes en gevoelens buiten in de natuur. Het is een wandeling voor bezinning, waar gaat je aandacht naar toe? Hoe verdiep je dit onderwerp voor jezelf, wat wil je ermee? Welke signalen zie je als je buiten loopt?

Mindfulness

Mindfulness is aandacht hebben voor alle emoties die er zijn en er evenwichtig mee omgaan. Je bent niet je emotie, maar je mag hem wel ervaren. Je hoeft het niet te onderdrukken noch te overdrijven. Voelen wat er is, het mag er zijn en je mag het weer laten gaan. Ook al kan dat lastig zijn. Bij onze kerstdagen staan we hier bij stil. En met alles wat er is gaan we er mooie dagen van maken. 

Tarot labyrinth

Dit geweldige bordspel heeft alle elementen in zich om samen een paar leuke uurtjes te hebben. In een groepje van 4 personen loopt ieder zijn eigen route op het bord. In dit spel onderzoek je een vraag en je krijgt verrassende antwoorden of richtingwijzers. Met humor, plezier een serieuze aspecten kun je het zo verdiepend maken als je zelf wilt.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights