Over ons

Home / Over ons

Luc, grondlegger van VakantieAnders

Luc Uiterwijk is de oprichter van vakantieAnders. In 1993 is hij begonnen met een zomerweek in de Ardennen met workshops en andere activiteiten. ‘Het ontmoetingsaspect van onze zomerweken is er al sinds de eerste dag.  De jaren erna groeiden de zomerweken snel naar wel 10 weken. Wat mijzelf altijd gedreven heeft om zo’n plek te creëren is de vrijbuiter in mij. Heerlijk buiten zijn in de natuur en genieten van spontane gebeurtenissen en mensen iets meegeven van wat ik waardevol vind: jezelf kunnen zijn. Bedoeld of onbedoeld, velen nemen iets blijvends mee naar huis: inzichten, energie, nieuwe keuzes en (nieuwe) vriendschappen. 
Mijn specialiteiten, die ik naast het organiseren aanbied tijdens de weken en weekenden, zijn Vuurloop, Lachyoga, meditatie/geleide fantasie, familieopstellingen en NLP.

Carla

‘Met het ontmoeten van Luc kwam VakantieAnders in mijn leven. Ik ben er naar toe gegaan en steeds meer betrokken geraakt en heb er mijn interesse voor massage ontdekt.  In de jaren dat ik betrokken ben is mijn rol veranderd en doe ik o.a. de coördinatie van het gehele volwassenenprogramma. Daarin ontmoet ik alle workshopgevers, soms al lang voordat ze bij de zomerweken aankomen.  Veel verschillende mensen en allemaal bijzonder. Er ontstaan warme en waardevolle contacten en vriendschappen.

Samen met Luc geef ik vorm aan VakantieAnders, we zijn een team, we doen het samen met allebei onze eigen kwaliteiten. Onze kinderen zijn ook nauw betrokken, elk kind op zijn/haar eigen manier. Ze zijn er elk jaar bij en ook zij genieten.  Voor mij is Luc VakantieAnders. Hij maakt het mogelijk, hij heeft de drive om er elke keer weer voor te gaan. Ik bewonder dat enorm in hem en ben er trots op dat ik naast hem sta!


Boek 30 jaar Anders

Om aan het 30 jarig jubileum van VakantieAnders iets extra’s toe te voegen wilde ik graag een boek maken met verhalen van mensen die betrokken zijn bij VakantieAnders. Samen met een enthousiast team ben ik aan de slag gegaan, hebben we mensen geïnterviewd en gebundeld in dit boek. Het heeft mij geraakt dat er zoveel mensen persoonlijke verhalen wilden vertellen die we mogen delen.
Carla Pleijers.