fbpx

Het effect van de verschillende elementen; water, lucht, aarde en vuur

Alle elementen zijn in ons lichaam aanwezig. We bestaan voor 70 procent uit water. Zonder water kunnen we niet leven, we groeien in de Het effect van de verschillende elementen; water, lucht, aarde en vuur | VakantieAndersmoederschoot omringd met water. Komen vanuit het water in aanraking met lucht. We vullen onze longen en ademen de rest van ons leven in en uit.

We gaan door het vuur om ons te verbinden met de aarde. Het zet aan tot actie om onze dromen om te zetten in daden. Vaak hebben we een voorkeur voor een bepaald element. Wanneer we teveel in het water zitten heb je kans dat je blijft hangen in emoties, vervloeien we met de ander, als een rivier die geen bedding heeft. Wanneer we teveel met de lucht verbonden zijn blijven we dromen. Lucht is ongrijpbaar, het is overal en is moeilijk te vangen. Lucht brengt ook vrijheid, luchtigheid en vernieuwing.

De aarde is onze moeder, een levend wezen. Ze zorgt ervoor dat je stevig op de grond kunt staan. Wanneer je niet zoveel van de aarde element in je hebt kun je jezelf wat “ontaard” voelen.

Het vuur transformeert. Vuur zorgt voor verandering, lef en doorzettingsvermogen. We hebben het vuur nodig voor warmte, passie, hartstocht en jezelf neer zetten in je kracht. Ben je het vuur kwijtgeraakt en is het leven saai en ééntonig geworden? Dan gaan we het vuur weer oprakelen zodat je je passie kunt en durft te leven.

Wanneer je kind te veel vuur in zich heeft kan het heel snel ontvlammen, boos of driftig worden. Er is dan geen land mee te bezeilen. Door hem meer met het aarde element te verbinden kan er rust komen. Of wanneer je kind niet vooruit te branden of niet in beweging te krijgen is gaan we juist het vuurelement aanwakkeren. Wanneer je kind heel gevoelig is voor energie van de omgeving is het fijn om hem goed met de aarde te verbinden. Zo zijn er talloze situaties waar je op in kunt spelen.

Ik nodig je uit om naar deze workshop te komen en te ervaren wat voor effect de elementen hebben op jezelf, in je relatie en je kinderen. Je krijgt in deze workshop praktische tips en tools om dit binnen je gezin toe te passen. Wat vooral belangrijk is dat je zelf de verschillen tussen de elementen gaat ervaren en hoe je de kracht hiervan in kunt zetten binnen je relatie en je gezin.
Ik heb er zin in, jij ook?

Zomerweken Ardennen

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights