Samen met mijn kinderen op vakantie en toch tijd voor mezelf.

“Wat is er te doen voor mijn kinderen?” vraagt Hans als hij mij belt voor wat meer informatie over de zomerweken. “Moeten ze meedoen aan het programma, ook als ze het niet leuk vinden en wat als er niemand van hun leeftijd is?” Hans heeft veel zin om te komen, lekker samen met zijn kinderen op vakantie te gaan. Hij is single ouder en zoekt een plaats waar meer mensen met hun kinderen zijn zonder een partner. Niet dat dat perse nodig is, maar hij heeft geen zin om ergens het derde wiel aan de wagen te zijn. Hij heeft behoefte aan volwassen gesprekken naast het samenzijn met zijn kinderen. 

Aantrekkelijk idee
Er ontvouwt zich een aangenaam telefoongesprek waarin we praten over hoe het is om alleen met je kinderen een vakantiebestemming te vinden die voor iedereen fijn is. “Een plaats waar je ook aan je eigen behoefte toekomt en rust vindt om te zijn.” Hans vertelt dat hij het een heel aantrekkelijk idee vindt dat er elke dag gekookt wordt en dat hij met zijn kinderen alleen maar hoeft aan te schuiven. “Wat een heerlijk vooruitzicht” verzucht hij. “Dan heb ik echt tijd voor andere dingen.”

Precies! Hij heeft het begrepen. Het is ook gezellig en verbindend om samen te eten. Dat het vegetarisch is, vindt hij een extra voordeel, want dat doen ze thuis ook steeds vaker vertelt hij.

Voor de kinderen
We praten over kinderen, over ontwikkelingen en dat ze meer en meer hun eigen mening en wensen krijgen. Dat hij iets wil hebben om het voor hen ook aantrekkelijk te maken. “Dat maakt het makkelijker voor mij om te boeken” zegt hij. Dat klopt en herken ik. Van mezelf en van andere gasten. Ik weet ook dat kinderen het altijd goed hebben bij ons. Dat ze samen zijn, best even mogen pruttelen aan het begin ( want dat hoort erbij als je opgroeit), maar dat ze genieten van andere spannende dingen. Het vele buiten zijn, bos en beek om de hoek, een vuurtipi op het terrein, een grote ruimte om te spelen, voetballen of te chillen. Allemaal onder het toeziend oog van ouders en het VakantieAnders-team, maar toch met eigen ruimte. Dat ze nieuwe dingen ervaren, samen met ouders workshops doen en elke dag langer mogen opblijven! 

Single ouder
Als je kind het naar zijn zin heeft, heb je het als ouder ook goed. Zo werkt dat. En zeker als je single ouder bent. Want dan moet je het toch allemaal maar in je uppie doen. Er daar zijn er meer van, veel vaders of moeders komen alleen met hun kroost. Dat geeft herkenning en wederom verbinding. Dat relativeert en de kinderen vermaken zich met elkaar. Hoe fijn is dat? Als ouder heb je dan ook echt vakantie en tijd voor jezelf, om je eigen dingen te doen. Hans vertelt dat de familieopstelling, djembé en het zingen hem wel fijn lijken, maar ook het mannenvuur en gesprekken die echt over het leven gaan. 

Is een week wel lang genoeg?
Ons telefoongesprek wordt steeds leuker. We praten nog over de kids, wat kan hij hen vertellen dat ze echt zin hebben om mee te gaan. Ik vertel over het bos, de speurtochten, de dropping, de vuurtipi, de kleine rivier, de uitdagingen en de vrijheid die ze hebben. Daar kan hij wel wat mee. Het doolhof van het drielandenpunt en het grote zwembad, steden en het bijzondere kerkhof in Margraten zijn ook interessante plaatsen om te bezoeken. “Is een week wel genoeg?” vraagt hij lachend aan het einde van het gesprek. “En zal ik mijn eigen tent mee nemen of een tipi huren? Dat maakt het voor de jongens misschien ook nog leuker.” Hij is eruit, hij heeft genoeg stof voor het enthousiasmeren van zijn 3 kinderen van 8, 10 en 13 jaar. Hij gaat een week komen, misschien wel twee!

Een zomerweek bij VakantieAnders
Spreekt het jou ook aan om je lekker te laten verwennen met aandacht, workshops en elke dag goed eten op het buffet en toffe gesprekken met gelijkgestemden? Kom dan ook een zomerweek meedoen. Vakantie in eigen land in Zuid-Limburg: https://vakantieanders.nl/zomer/

Add a Comment

Your email address will not be published.