fbpx

Oud en nieuw is speciaal. Jaarlijks terugkerend maar toch speciaal om het oude jaar met alle ervaringen achter je te laten en het nieuwe jaar in te stappen. Er hangen veel tradities aan de jaarwisseling zoals bijvoorbeeld het eten van oliebollen, samen zijn op oudejaarsavond, spelletjes doen of de oudejaarsconference kijken, gelukswensen  en het vuurwerk.

Wij hebben ook onze rituelen met OudenNieuw Anders. Ze geven houvast, invulling, verbinding en bovenal plezier.
Met elkaar maken we er elk jaar weer betekenisvolle dagen van.

Onze rituelen

1 Samen

Drie dagen samenzijn met een groep gelijkgestemden. Mensen die het ook leuk vinden om samen met anderen te zijn, elkaar te ontmoeten en er een fijne tijd van maken met echte aandacht voor elkaar.

2 Variatie aan workshops

Meedoen aan  workshops die je uitdagen en ontspanning brengen. Ontdekken wat je bezighoudt en er wellicht verdieping in aan brengen. Of iets nieuws ontdekken, iets wat je misschien nog niet eerder gedaan hebt. Het programma is een bonte mengeling van creativiteit, lichaamswerk, communicatie en spiritualiteit.

3 In het moment

In het moment voelen waar je het meeste zin in en behoefte aan hebt. Geen verplichtingen of vooraf gemaakte keuzes volgen, maar goed naar jezelf luisteren en kiezen.

4 Lekker ontzorgt

Samen eten, je laten verwennen en ontzorgen door het keukenteam die met veel liefde en aandacht gezonde en lekkere maaltijden voor ons klaarzet. Samen eten os ook verbindend, aan tafel worden mooie gesprekken gevoerd, verkennend en diepgaand. Net wat er ontstaat.

5 Smullen van oliebollen

Oliebollen en hapjes om nog even in de sfeer van het eten te blijven, die zijn er ook.
Gewoon omdat het lekker is.

6 De sprankeling voelen

De groepsfoto. Niets is verplicht maar het gebeurt toch elk jaar dat we ons feestelijk aankleden om de sprankeling van oudejaarsavond te voelen. Hèt moment voor een foto van ons allemaal.

7 Buiten bij het vuur

Een oudejaarsavond ritueel met drums en vuur.
Buiten, met je jas aan, kaarsjes, briefjes, in een kring, met een lied en moment van stilte.

8 Aftellen 10…9…

Aftellen naar 00.00 uur…. Dat doen de mannen, luid en duidelijk.
De vrouwen staan om de mannen heen en de champagne staat klaar!

9 Dansende start

Nieuwjaarswensen, knuffels en lieve woorden. Op de dansvloer waar we samen in een positieve energie dansend aan het nieuwe jaar beginnen. Tot in de kleine uurtjes…

10 Samen opruimen

Samen opruimen, verbindend en handig. Vele handen maken licht werk!


11 Met positieve energie

De dreamtimehealing op 1 januari. Ontspannen, lekker liggen, bijkomen en genieten van de body scan, de reis naar mooie oorden en de geluiden van klankschalen, rainsticks en goshi’s. Lekker wegdromen om aan het einde vol positieve energie weer terug te keren in het moment.

Dit blog staat ook in AndersMagazine winter 2023, nummer 16
Het hele AndersMagazine is hier te downloaden.
WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights