Kleuren

Jaren geleden gaf iemand mij de tip om iets geels te dragen als ik met veel mensen te maken heb op die dag. Dat beschermt, geeft zelfvertrouwen en doet je stralen vertelde ze. Ik heb weinig geel in mijn garderobe. Ben op zoek gegaan naar een geel shirtje dat ik onder een trui of bloes kan dragen. Vond ook nog een gele sjaal. Op dagen waarop ik veel mensen ontmoet en wel een extra mentaal steuntje kan gebruiken, draag ik die sjaal of dat shirtje. En het werkt! Ik voel me sterker en besluitvaardig. Heel prettig. Psychologie van kleuren is fascinerend.

Op de cover

Geel en groen zijn de kleuren van de cover van het nieuwste AndersMagazine, nummer zeventien. Geel staat onder meer voor brede interesse en is de kleur van weten wat je wilt. Groen is van harmoniserend, gevoelig en nieuw begin. Dat past precies! Niet toevallig ook al is het intuïtief gekozen. De blogs en artikelen zijn van allemaal verschillende ondernemers die vanuit passie hun eigen bedrijf vormgeven. Elke verhaal in zijn eigen kracht en kwaliteit.

Geel van focus en zelfvertrouwen

En het verhaal van Cindy Pittens, waarom en hoe het is gegaan met haar film RouwVerlies die ze samen met Frank Kouws heeft gemaakt. Om nabestaanden na zelfdoding handvatten voor gesprekken te geven. De film bevat onhandige en handigere voorbeelden om tot een gesprek te komen.

Het is lente en bij lente hoort een voorjaarsschoonmaak. Toch! Nicole heeft er een artikel met oefening over geschreven. En het gaat niet alleen om de schoonmaak van je omgeving! Over opruimen gesproken, Suzanne vraagt zich af jij (lezer) je spreekwoordelijke huis al hebt opgeruimd. Een actuele situatie uit haar werk in geweldloze communicatie. Hoe aanvullend zijn deze twee blogs op elkaar.

Groen van groei en vernieuwing

Inge komt dit jaar weer naar de zomerweken. Ze heeft iets nieuws. Een cursus, speciaal gericht op ondernemers. Daarmee ga je zoveel meer ontspannen en vanuit je essentie in je zaak staan. Het is vernieuwend en verrijkend. Het stelt je in staat meer dan ooit jezelf te zijn en je expertise op een erg goede manier neer te zetten.

Wat vernieuwing betreft, daar gaat het verhaal van Simone over. Hoe zij tijdens een nare zakelijke scheiding toch vast kon houden aan haar eigen waarden en een nieuwe start kon maken. Alle energie steekt ze in het opbouwen van iets nieuws, de beste manier om het oude achter je te laten.

Ook nieuw, groen, is het vrouwenweekend. We hebben het met paars versierd, dat staat voor je intuïtie en vertrouwen op je eigen gevoel. Een weekend om in je eigen kracht te staan en die vanuit verschillende invalshoeken te benaderen.

En rood

In dit magazine vertelt Ellen over haar eerste vuurloopervaring, of eigenlijk de tweede, want ze heeft het ooit in verre oorden wel eens gezien en meteen het verlangen om het ooit zelf ook te doen. Bij VakantieAnders heeft ze dat verlangen gerealiseerd. Rood van warmte en kracht.
Als klapper kreeg ik van Nils een recept van tomatenpesto, rood! Van passie en energiek. Hoe passend.

Add a Comment

Your email address will not be published.