Win win week

Loslaten en ontmoeten

Loslaten, dat is wat ik tijdens VakantieAnders ineens wel goed kan. Het lijkt wel of de hele wereld om mij heen verdwijnt. Alle zorgen, groot en klein, bestaan voor mij ineens niet meer. Ik ontspan en geniet van alles om mij heen. De dagen bestaan voor mij voornamelijk uit: “Ga ik een workshop doen, zo ja welke?” Of:” Heb ik de bel voor het eten al gehoord?”. Voor de rest laat ik de dag komen zoals het komt. Gedurende de week ontmoet ik diverse mensen, mensen waarmee ik vaak al snel een klik heb. Mensen bij wie ik mij veilig voel, waar ik mee kan lachen, maar waar ik zeker ook een traan kan laten. Kortom een week waarin ik mijzelf kan zijn en kan doen waar IK zin in heb. Een weekje “me time”.

Zorgeloos

Een weekje VakantieAnders is voor mij het tegenovergestelde van thuis. Thuis moet er van alles geregeld worden, poetsen, koken, samen op de bank tv kijken, boodschappen doen, financiële zaken regelen en ga zo maar door. Heerlijk dat dit even niet hoeft. Een weekje zorgeloos in het leven staan, zo voelt het voor mij. Mijn partner gaat nooit mee, hij gunt mij dit zorgeloze weekje en hij vindt het prima om een weekje alleen te zijn, dus kan ik met een goed gevoel mijn spullen inpakken en vertrekken.

(On)schuldig

De eerste keer dat ik een weekje alleen wegging, was het best vreemd en voelde ik mij soms wel wat schuldig t.o.v. mijn partner, inmiddels hoeft dat niet meer. Mijn partner vraagt zelfs ieder jaar wanneer de zomerweken van VA  weer beginnen en welke week ik wil gaan. Is die vraag eenmaal gesteld, dan begint het bij mij alweer te kriebelen en zie ik mijn “me time” week al weer voor mij. En mijn partner? Volgens mij kijkt hij ook uit naar een weekje alleen, want ja, hij kan dan ook van alles (of niets) doen zonder inmenging van mijn kant. Zoveel mogelijk sport kijken bijvoorbeeld, of alleen eten wat lekker, maar misschien niet zo gezond, is en ga zo maar door. Niemand die er maar iets van zegt en ja, zo heeft hij eigenlijk ook een “me time” week en kunnen we misschien wel zeggen dat een week VakantieAnders voor ons een soort win-win week is. En na die week? Dan luisteren we naar elkaars verhalen en bevindingen gedurende die week en is het vanaf dan we “we time”.

Add a Comment

Your email address will not be published.