fbpx

Rituelen

Een ritueel is reeks handelingen of  een gebruik dat volgens een vast patroon en op een vast tijdstip wordt uitgevoerd. Men onderscheidt gewone (dagelijkse) rituelen en rituelen bij belangrijke gebeurtenissen in het leven (geboorte, volwassen worden en sterven rituelenbijvoorbeeld).

Rituele handelingen helpen je door de dag heen, zodat alles wat je wil doen op een bepaalde manier gaat zonder dat je telkens opnieuw hoeft na te denken of te kiezen hoe of in welke volgorde je de handelingen uitvoert.

Rituelen zijn er ook om bijzondere momenten en gebeurtenissen in het leven te vieren.  Het ritueel heeft vaak een symbolische betekenis om op een bepaalde manier stil te staan bij juist die momenten.  Er zijn ceremonies vanuit een geloofsovertuiging of levenswijze. Of ceremonies specifiek verbonden aan de natuur.

Geboortes, verjaardagen, huwelijken, overlijden maar ook feestdagen als kerstmis,pasen of pinksteren vieren we met veel rituelen.

Volle maan viering is een ritueel dat sterk aan de natuur verbonden is. Elke volle maan heeft zijn eigen energie die je kunt gebruiken om te groeien, om je persoonlijke ontwikkeling verder vorm te geven.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights