Op het pad van klanken.

In 2021 heeft Anita haar eerste zomerweek met pipowagen bij VakantieAnders geboekt. Ze parkeert haar auto even naast haar huisje voor die week en bij het uitpakken geniet ze al. “Wat een uitzicht hier”, Als Friezin voelt ze zich echt op vakantie In de Limburgse heuvels. Dat plekje naast haar pipowagen wordt een favoriete plek om te zitten met zon, uitzicht en leuke mensen. Regelmatig neemt er een van de andere gasten plaats op de tweede stoel. Gewoon gezellig even een praatje, om kennis te maken, of om nog even na te praten over een workshop die ze samen hebben gevolgd.

Klankschalen

Anita heeft meegedaan aan de zomercursus creativiteit waarin ze een vision board, Happy Stones en inzichtgevende tekeningen heeft gemaakt. Elke ochtend een feestje. Met twee van de andere gasten heeft ze nu, een paar jaar later, nog contact. Deze workshops hebben haar zelfvertrouwen en meer bewustwording gegeven. En een duwtje om haar eigen pad verder te ontwikkelen. “Dat is meer doen met haar klankschalen. Ik werkte als kleuterjuf, het onderwijssysteem paste steeds minder bij mij en inmiddels ben ik gestopt met dit werk. Klankschalen hebben mij dichter bij mijzelf gebracht, bij wat ik graag wil doen Het is mijn passie geworden.”

Geweldig podium

Het jaar erna is ze er weer “wat heerlijk om hier te zijn Ik heb er zo naar uitgekeken” zegt ze met een grote lach op haar gezicht als ze haar tentje heeft opgezet. We zijn nu in Drenthe bij de zomer weken. Anita heeft haar klankschalen meegebracht en gaat deze week een workshop klankbeleving geven, ze vindt het spannend en heeft er ook zin in. Ze vindt het podium dat VakantieAnders biedt om workshops te geven geweldig, daar maakt ze graag gebruik van. Om steeds beter vorm te geven aan het werken het klankschalen en om zichzelf verder te ontwikkelen in het geven van workshops.

Magische workshops

Haar eerste workshop klankschaalbeleving is in de buitenlucht, onder een partytent. De deelnemers liggen op een matje, de vogels fluiten een deuntje mee en een zachte bries geeft een weldadig zomers gevoel. Anita is helemaal in haar element . ”Magisch om dit zo te mogen doen”. Na afloop geniet ze enorm van de complimenten die ze krijgt,het geeft haar vleugels. En inspiratie om door te gaan. Inmiddels  heeft ze een workshop klankschaalmassage aan haar spectrum  toegevoegd. De trillingen en het geluid zijn een weldaad voor je body en draagt bij aan een diepe ontspanning. In deze workshop begeleidt ze meerdere tweetallen om samen te genieten van wat klankschalen teweegbrengen.

Sjamanendrum bouwen

Klanken zijn echt haar ding. Ze heeft zich verdiept in het sjamanendrums. ‘De sjamanendrum is een bijzonder krachtig  instrument wat door iedereen te bespelen is. Het ritme van de drum verbind je met jouw hartslag en hiermee met dat van Moeder Aarde. Het geluid is een oertaal die je diep raakt en je meeneemt op reis’. Ze gaat een zomercursus geven om samen je eigen drum te bouwen. ‘Dit kun je zien als een avontuur, waarin je jezelf op allerlei manieren kan tegenkomen. Het is een proces van creëren, afstemmen en bouwen’.

Klank brengt je dichterbij jezelf

Anita  is dankbaar dat VakantieAnders op haar pad is gekomen en dat ze alle kansen die er zijn durft te pakken. Ze krijgt mooie feedback, voelt zich gezien en haar zelfvertrouwen dat ze op haar eigen goede pad zit groeit. De verbinding met VakantieAnders wordt alsmaar sterker, vindt het een heerlijke plek om te zijn. Zowel in de zomer als  met het Oud&nieuw event. Deze zomer geeft ze workshops klankbaden, klankschaalmassages en sjamanendrum maken. Op haar nieuwe visitekaartje staat de slogan “Klank brengt je dichterbij jezelf” en een plaatje van, hoe kan het ook anders, een klankschaal.

Add a Comment

Your email address will not be published.