Naar huis met een extra boordevol koffertje.

HOERA!!! De VakantieAnders zomerweken gaan door!!

Voor mij een uitroep vol vreugde. Corona leek dit jaar roet in het eten te gooien, maar ineens kwam het bericht dat de zomerweken toch door konden gaan. Vanaf 1 juli 2020 mogen de toiletgebouwen weer open. De grenzen nog niet, maar de oplossing voor kamperen ligt dit jaar niet in de Belgische Ardennen, maar in de Nederlandse Ardennen, oftewel zuid Limburg. Mijn jaarlijkse weekje alleen op vakantie kon doorgaan. Mijn hart maakte een sprongetje en in gedachte was ik mijn tentje etc al aan het inpakken…

Samen

Vakantie, wie kijkt er niet naar uit. Mijn partner en ik gaan ieder jaar samen een paar weekjes weg. In Nederland, ergens in Europa, of Azië.. het is ons om het even. Samen van alles ondernemen, of lekker luieren, daar draait het dan om. De kers op de taart is voor mij een weekje kamperen bij VakantieAnders…, maar wel zonder partner.

Zorgeloos

Heerlijk!! Een weekje vooral met mijzelf bezig zijn, te ontdekken wat het met mij doet om een week partnerloos te zijn en de probleempjes, die kamperen met zich mee kunnen brengen, op moet zien te lossen. Als mijn tentje staat en “ingericht” is, begint mijn favoriete weekje. Een week waarin ik alleen met mezelf ga overleggen welke workshop of cursus ik ga doen, of juist niet, . .Een week om nieuwe mensen te ontmoeten en mooie gesprekken mee te voeren, te verbinden, maar ook een week om het “gewone” leven van thuis los te laten. Geen zorgen over het werk, de was, de schoonmaak etc. Een week niet te hoeven te koken…, ook fijn voor mij, want een keukenprinses ben ik niet echt.

Gevulde koffer

Na een VakantieAnders-week ga ik steevast naar huis met een extra koffertje boordevol mooie verhalen, ontmoetingen, leerzame momenten, waardevolle tips en nieuwe vriendschappen naar huis. Een denkbeeldig koffertje waarvoor geen plekje in de auto nodig is… het zit gewoon in heel mijn lijf. Voldaan en een beetje weemoedig rijd ik weer naar huis, waar mijn partner mij met een glimlach begroet en mijn verhalen aanhoort. En zijn verhaal? Hij heeft genoten van de rust in huis en het “eigen baas” kunnen zijn. Kortom, een topweek voor ons allebei.

Add a Comment

Your email address will not be published.