Met een open hart

Uit de reeks interviews

“Die week heeft mijn leven enorm verrijkt” vertelt ze me in een WhatsApp berichtje. Dat is fijn te lezen. Astrid is haar eerste zomerweek bij ons. Al vanaf de 1e avond heeft ze het naar haar zin. In het opening- en kennismakingsprogramma doet ze een persoonlijke mededeling aan alle aanwezigen waarmee ze zich direct heel kwetsbaar opstelt. Dat voelt goed.


Maar eigenlijk ben ik best introvert zegt ze als ik haar vier weken later spreek. Ik heb weinig ervaring met vriendschappen. Ik leefde in een kleine beschermde “wereld” waarin ik geen behoefte had aan vriendschappen. Natuurlijk zijn er een paar vriendinnen die ik vanaf mijn jonge  jaren ken, maar verder niet.


Er is veel veranderd in haar leven, ze heeft een scheiding en verhuizing meegemaakt. En ze heeft aan ‘haar binnenkant’ gewerkt zoals ze haar persoonlijke ontwikkeling omschrijft. Astrid heeft kansen die zich aandienden aangegrepen en heeft geleerd om haar hart te openen. Met een open hart beleeft Astrid deze week vakantie. “Het is superfijn dat ik zonder oordeel heb genoten van alles wat er was. Van gelijkgestemde mensen, lekker eten en fijne workshops. Het was geweldig en ik ben fan!”


Deze vakantie het heeft haar vriendschappen gegeven. Mensen waarbij ze zich op haar gemak voelt, (h) erkenning vind en zielscontact heeft. Ze neemt deze vriendschappen mee naar huis. En zet ze voort. Omdat ze waardevol zijn en om te kunnen delen wat haar bezighoudt.
Die ene week heeft mijn leven echt verrijkt zegt ze nogmaals met een grote glimlach: we proosten op het” leven met een open hart”

Add a Comment

Your email address will not be published.