fbpx

Lachyoga

Lachen bevordert je geluk

Lachyoga is samen (nep)lachen en je voelt je frisser, vrolijker en energieker.
Lachen is een gezond oerinstinct en heel belangrijk voor ons welzijn. Lachen veranderd de chemie in ons lichaam, het zorgt voor meer kwaliteit van leven.

Lachen heeft geen taal nodig, kent geen grenzen en maakt geen onderscheid in afkomst,huidskleur of geloofsovertuiging. Lachen is gewoon de uitdrukking van levensvreugde en het staat ieder mens direct ter beschikking. We kennen het gezegde ‘lachen is het beste medicijn’ of in Italie zeggen ze ‘lachen zorgt voor goed bloed’. En dat is zo,want lachen stimuleert de bloedcirculatie. En vaak zie je iemand rood aanlopen bij een stevige lachbui. En hoe aanstekelijk werkt dat op jezelf of iemand anders?

 

Een wijze uitspraak van Socrates is ‘ Je houdt niet op met lachen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je ophoudt met lachen’.

Er is onderzoek gedaan over de hoeveelheid lachen in keren en minuten op een dag. Kinderen lachen dagelijks wel tot vierhonderd keer en volwassenen nog maar 15 keer per dag. Vroeger werd er meer gelachen en de onderzoekers wijzen de toenemende stress in onze manier van leven en de toenemende ziektes ten gevolge van stress als een grote oorzaak aan.
Lachen heeft veel gezondheidsvoordelen. Het werkt als antistressmedicijn,verlaagt het stress niveau,verbetert de weerstand in ons lichaam,ontspant de spieren en bovendien bevordert lachen de productie van de gelukshormonen in je lichaam!  Daarnaast bevordert lachen ook de creativiteit en het relativeringsvermogen.
Lachende mensen komen positiever en aantrekkelijker over.

De indiase arts Dr.Madan Kataria heeft in de jaren negentig de lachyoga ontwikkelt nadat hij een artikel had geschreven over ‘lachen is het beste medicijn’. Inmiddels komen er wereldwijd veel mensen bij elkaar die het lachen niet alleen zien als een reactie op een komische situatie of als een grap, maar ook als een methode voor instandhouding en bevordering van de gezondheid en het algehele gevoel van welzijn.  Er zijn wereldwijd lachverenigingen die volgens de methode van Kataria werken. Zo krijgt het positieve effect van lachen over de hele wereld heen steeds meer aandacht.

Lachyoga workshops in de zomerweken!

Lachyoga heeft ook sociale voordelen.
Samen lachen verbindt en maakt individuen tot een groep.
In onze zomerweken zijn er ook lachyoga workshops! Volop neplachen, plezier maken, improviseren en doen. We gaan het blije kind in onszelf aanspreken. Wat je nodig hebt is positiviteit, overgave en een tikkeltje lef, dan komt de rest vanzelf.
Doe mee en ontdek de wonderlijke kracht van lachen!

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights