fbpx

Na de heerlijke lange zomer zijn we nu al bijna op de helft van de herfst en is het begin volgende week al november. Met vlak daarna december met al zijn feestdagen. En  ”Ik heb nog geen plannen.”  “Wat zal ik gaan doen?”

Ik zie er gewoon een beetje tegenop!

“Voor mij zijn de feestdagen zo langzaamaan een beladen tijd geworden. Elke keer gedoe waar te zijn, een soort verplichte gezelligheid waar mijn hart niet warm van wordt. De oppervlakkigheid spreekt me niet aan. Ik zie er gewoon een beetje tegenop. Nu ben ik ben op zoek naar iets anders, een plek waar ik me geborgen voel, waar oprechte belangstelling is voor elkaar en waar niet zoveel oordelen zijn.
Ik wil ook graag een leuke kerst hebben, waarin ik samen met anderen leuke dingen kan doen. Maar waarin ik ook tijd heb voor mezelf om even rustig een boek te lezen, te tekenen of lekker te schrijven. En het lijkt me heerlijk om lekker te wandelen in de natuur en terug te komen en bij de open haard te gaan zitten met een glaasje glühwein. Dat is toch ook Kerst?
Het klinkt als een ideaal plaatje, daar zou ik graag willen zijn om op mijn gemak een leuke kerst te hebben en dan zou ik me niet meer druk over te maken over wat ik nou wel of niet moet gaan doen.”, verzucht Jetty.

Ik wil een echte leuke Kerst

“Sinds mijn scheiding is het een heel gedoe rondom Kerst. Ik vind het telkens een zitting. Voor veel mensen is het top familiefeest, maar bij ons ligt dat wat anders, wat ingewikkelder. Ik voel me al gauw het vijfde wiel aan de wagen en daar heb ik eerlijk gezegd niet zoveel zin meer in. Het heeft echter wat moed en lef nodig om wat anders te gaan doen en dat heb ik nu nog niet. Ik ben wel aan het rondkijken om de  kerstdagen dit jaar eens heel anders te gaan vieren. Als jongvolwassene had ik er ook al niet zoveel mee en dat is nu helemaal weg. Er hangt een gemaakte sfeer van ‘gezellig en leuk’ omheen, terwijl het voor mij als een verplichting voelt. Ik ervaar het als een lege huls en ik heb er geen zin meer in. Dus ik wil Kerst anders vieren op een leuke plek met andere mensen, waarbij ik me thuis voel. Waar ik echt contact heb, stilte en verbinding ervaar en ook een feestelijk gevoel met lekker gezond eten kan hebben”.
Mark heeft vorig jaar Kerst bij ons gevierd en het heel erg naar haar zin gehad. Hij vond het best spannend om in alleen te komen. Het voelde als een grote sprong naar iets nieuws met vreemde mensen. Al op de eerste middag na aankomst had hij al een ‘thuiskomen’ gevoel dat hij de hele Kerst gemakkelijk heeft kunnen vasthouden. Hij heeft nu weer een plaatsje voor zichzelf gereserveerd en voor het eerst sinds lang kijkt hij uit naar de Kerstdagen.

Ook zin in fijne, gezellige, ongedwongen Kerstdagen? Voor mannen en voor vrouwen.
Kom naar het magische Kerst event.

Verified by MonsterInsights