Een droom uit mijn schooltijd

Op de middelbare school vroeg een docente wat ik later graag zou willen doen. Een tijdschrift maken was mijn antwoord. Ik schrok er een beetje van, want het was voor mij ook nieuw. Ik had geen idee waar dit vandaan kwam. Het verraste me en het bleef nog lang in mijn hoofd en gedachten rondzingen. Het ebde wel naar de achtergrond maar bleef daar stil aanwezig.

Ik schrijf graag. Mijn verliefdheden, angsten en dromen uit mijn puberteit vertrouwde ik allemaal toe aan mijn dagboeken. Met een schrijfvriendin wisselde ik heel veel brieven uit die per post verstuurd werden. Het verlangen naar haar schrijfsels was er al vanaf het moment dat ik mijn brief postte totdat haar brief op de deurmat viel. En ook nu schrijf ik nog graag over zaken die me bezighouden. Het schrijven is mijn gevoelens en gedachten delen met het geduldige papier, delen is helen!

Massage verhalen

Bij het 10 jarig bestaan heb ik het Mazzaze boek  geschreven met massageverhalen. Om de ervaringen die er zijn te vertellen. Interviews en gesprekken hebben tot de persoonlijke verhalen geleid. Omdat massage veel meer is dan dat uurtje op tafel, het maakt veel los en het brengt veel. Thema’s als eenzaamheid, huidhonger en grenzen herkennen krijgen aandacht tijdens massages. Het zijn verhalen die gelezen mogen worden. Inmiddels zijn er weer meer verhalen en dient de tijd voor het volgende boek zich aan.

Bloggen

Inmiddels ben ik  blogger. Als zelfstandig ondernemer schrijf ik over mijn vak, over mijn bedrijf en soms over persoonlijke zaken uit mijn leven. De blogs zijn te lezen op Mazzaze . en op VakantieAnders
Ook op Blogzinnig en social media publiceer ik blogs.
Ik heb ook nog wel eens last van mijn innerlijke criticus. ‘Wie zit er nu te wachten op jouw blogs’ vraagt die stem me. Maar daar weet ik na veel jaren blogs schrijven en publiceren wel raad mee. Het schrijven geeft mij plezier en voldoening, bovendien is het waardevol en ik vind het fijn om zo  iets toe te voegen aan de wereld.

AndersMagazine

Bij VakantieAnders zijn er ook veel verhalen. Van ervaringen van gasten, van het samen zijn, het alleen-ouder zijn, single zijn en zoektochten in het leven. Over het leven zelf, seizoenen, vakanties en persoonlijke ontwikkelingen. Ontroerend mooie verhalen soms, of unieke ervaringen die me raken. Of over interessante onderwerpen die je verder helpen in het leven.
Deze verhalen verzamelen we. Met ons blogteam maken we het AndersMagazine , een online tijdschrift dat elk seizoen uit komt.
Er komt een droom uit mijn schooltijd uit!


Het is heerlijk om het magazine samen met het team te maken, te brainstormen over het thema, verhalen te verzamelen, het bundelen op een manier die er ook nog mooi uit ziet. Het geeft een boost aan energie! En we maken veel mensen blij hiermee. We krijgen mooie reacties die ons telkens weer nieuwe input geven om verder te gaan. Verhalen schrijven zorgt ervoor dat de verhalen blijven. Heel fijn dat ik daar mijn steentje aan bijdraag.

Add a Comment

Your email address will not be published.