Tantra: “De Schaamte voorbij.”

Een blog van Ingrid Kramer, in de zomer van 2022 twee weken met cursussen en workshops aanwezig bij VakantieAnders

Zijn er zaken waar jij je voor schaamt? Zaken die je diep van binnen voor jezelf hebt bewaard en die je dus zoveel mogelijk wil  omzeilen, verzwijgen en niet mee naar buiten komt?

  • En dan bedoel ik zaken die jij aan bent gegaan, waar je nu niet meer achter kunt staan.
  • Of ligt het meer op het vlak van “De liefde bedrijven” ?
  • Ben jij misschien door je ex gekleineerd en doe je het altijd “verkeerd”.
  • Of wens je een man of vrouw aan je zijde, maar weet haar niet te verleiden, je bent bang en onzeker .
  • Of liep je al heel vaak een “blauwtje” en voel je je al snel afgewezen, dus gaat het niet meer aan.
  • Of ben je juist met meerdere mannen/vrouwen tegelijk naar bed gegaan.
  • Of de vriend/vriendin van je beste vriend/vriendin vond jij zo’n aantrekkelijke man/vrouw, dus wilde jij er werk van maken dat hij/zij op jou verliefd zou raken?
  • Of wist je niet wat liefde was en wilde aandacht en gaf daarvoor heel vrij je lichaam aan een ieder die lief tegen je deed, je verwarde sex met liefde en bent er wel te verstaan, behoorlijk ver in gegaan.
  • Situaties waar je je NU voor schaamt.
  • Of is het je lichaam waar jij je voor schaamt?

Er zijn zoveel mensen die deze “geheimen” opkroppen. Het blokkeert hun vrijheid om zichzelf te mogen zijn. Of zijn hun “identiteit” kwijt. Ze gaan gebukt onder dat wat ze in het verleden hebben gedaan of hun lichaam, waardoor deze schaamte is ontstaan.
Schuld gevoel en schaamte, je komt er niet vanaf. Je leeft onder het “juk” van je verleden of wat anderen of jij jezelf als oordeel geven.​

Ik schaam me rot !

Als je niets met de bron van jouw schuld gevoel en schaamte hebt gedaan, dan helpt niets eraan. En ja misschien heb je er wat aan gedaan, je klopte bij hulp instanties aan, maar die hebben niet veel voor je gedaan.

Het is tenslotte nogal een drempel te gaan ! Je moet iemand ten eerste kunnen vertrouwen en dan nog is het de vraag of die persoon begrip heeft voor jouw verhaal. Het ligt gevoelig , dus draag je het je verdere leven met je mee.

Bewust in Contact met de” Goddelijke” mens in jou!​

​​Ga naar de bron waar komt het vandaan? Alles is energie en die monkey mind van jou blijft vanouds maar gaan…..Komt dit oordeel vanuit je verleden? Hebben anderen jou zo veroordeeld of  iets aangedaan waardoor je gebukt onder schuld gevoel en schaamte door het leven moet gaan?
Maar, als je weet dat alles energie is, dan weet je dat je deze energie ook anders kan interpreteren. Door i.p.v. het te onderdrukken en te negeren toch wat stapjes de ladder OP te gaan. Ja, je kunt leren om er anders in te gaan staan, je gedachten patroon te transformeren door eenvoudige oefeningen in je leven te integreren.

Alles is energie en met die wetenschap in ogenschouw nemend bereik je de allerbeste versie van jezelf.

Namasté ,
Ingrid Kramer

Add a Comment

Your email address will not be published.