fbpx

Als je jong bent is het haast vanzelfsprekend dat je regelmatig in contact komt met nieuwe mensen. Ook jij had tijdens je opleiding waarschijnlijk voldoende tijd om te sporten. Je volgde wisselende vakken met steeds nieuwe studenten en je was vast regelmatig in een kroegje of op een terras te vinden. Als oudere werkende single is het vaak een stuk moeilijker om ‘nieuwe’ mensen te leren kennen. Je zit vast in een dagelijkse routine van je baan, het huishouden en eventueel de zorg voor kinderen. Daardoor moet je bewust tijd vrij maken om nieuwe mensen te ontmoeten. Misschien vraag je je wel af op welke plekken je singles kunt ontmoeten. Met onderstaande activiteiten vergroot je de kans dat je nieuwe interessante mensen leert kennen.

1. Een feestje bij vrienden

Ben jij ook uitgekeken op online datingservices, zoals Pareship en Tinder? Baal jij er ook zo van dat mensen in de kroeg alleen maar bezig zijn met het swipen op hun telefoon? Terecht! Wij zijn ervan overtuigd dat de kans dat je een leuke single ontmoet om activiteiten mee te doen, vele malen groter is op een feestje van vrienden, dan op het internet.

Je vrienden zijn namelijk niet voor niets je vrienden. Ze hebben waarden en normen waar jij je in kunt vinden. Grote kans dat hun andere vrienden óók leuk zijn. Grijp daarom feestjes, picknicks en andere etentjes aan om in een gemakkelijke omgeving contact te leggen met vrienden van je vrienden die je nog niet kent. Wie weet tref je daar wel een aantrekkelijke single!

Singles ontmoeten - feestje bij vrienden

2. De (sport) vereniging

Sport verbroedert. Een gezamenlijke hobby houdt je aan de praat. Waar kun je beter singles ontmoeten dan op de sportclub, de vereniging voor amateurfotografie, of een boekenclub? Ga iets doen waar je een passie voor hebt, of volg een cursus of workshop in iets wat je altijd al had willen leren. De wekelijkse groepsbijeenkomsten geven je de kans om op je gemak mensen te leren kennen. Je hebt alle tijd om te voelen of het klikt of niet. Vind je het belangrijk om in je vrije tijd iets bij te dragen aan de maatschappij? Geef je dan op voor vrijwilligerswerk. Een geschikte plek om mensen te ontmoeten met dezelfde waarden en normen als jij.

3. Ga dansen

Dansen valt niet direct onder single activiteiten, maar het is een prima manier om je volledig te ontspannen. Tenminste als je je over durft te geven aan de muziek. Je moet niet bang zijn voor ‘wat anderen van je denken’, dan wordt het juist enorm krampachtig. Maar als je alles los durft te laten, is dansen een perfecte manier om in contact te komen met anderen. Dansen gebeurt minder met je hoofd en meer met je gevoel en emotie. Tijdens de Biodanza workshops van VakantieAnders zien we regelmatig vriendschappen ontstaan, omdat de dansers zichzelf durven te zijn en het bestaan van de ander durven te erkennen. Maar ook salsa- en stijldansscholen zijn prima plaatsen waar je singles kunt ontmoeten.

Singles ontmoeten - dansen

4. Speeddaten

Een van de bekendste single activiteiten is speeddaten. Veel grotere gemeenschappen hebben voorzieningen die speeddaten mogelijk maken. Tijdens speeddate sessies kom je gedurende korte tijd in contact met meerdere mensen die ook op zoek zijn naar iemand om hun leven mee te delen. Als het klikt kun je samen een langere date plannen. Het lastige van speeddaten is dat de nadruk echt ligt op het willen ontmoeten van een partner. Het hele nonchalante, vrijblijvende is daardoor soms ver te zoeken.

5. Reizen voor singles

Single reizen vallen wat VakantieAnders betreft onder de leukste single activiteiten die je kunt doen. Want op vakantie ben je meer ontspannen. Je hebt meer dan genoeg tijd om nieuwe mensen te ontmoeten. Er worden verschillende soorten single reizen aangeboden, van all inclusive reizen, tot trektochten, tot reizen waarmee je meer diepgang en inzicht krijgt in je leven.

VakantieAnders richt zich vooral op actieve singles, mét en zonder kinderen, die zichzelf beter willen leren kennen, of willen begrijpen hoe ze hun relaties kunnen verdiepen. Door de saamhorige sfeer in de Anderscommunity en de willekeur aan gratis workshops, voelt iedere campinggast zich al snel op zijn gemak. Wij zijn regelmatig getuige van het ontstaan van nieuwe vriendschappen en relaties.

liefde van je leven

Dus eigenlijk: Ga erop uit!

Het maakt eigenlijk niet uit waar je naartoe gaat, als je maar érgens naar toe gaat. Door je alleen maar bezig te houden met je online profielen, je app berichten en je Tinderconnecties, kom je het huis nauwelijks uit. En échte contacten leg je buiten je huis. Je beleeft meer, door open te staan voor nieuwe dingen. Dus ga naar dat wijkfeest, bezoek de opening van de plaatselijke galerie, geef je op voor dat bedrijventoernooi. Trek die stoute schoenen aan en ga naar buiten!

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights