PAS OP voor Overstekende Kansen!

Margriet Moerenhout gaf in de zomer van 2021 een cursus enneagrammen.

Ik liep al een tijdje met het idee:
Een meerdaagse training/retraite waarin we écht de diepte in gaan om te ontdekken wat jou tegenhoudt om je éigen leven te leven. En hoe je dat kunt veranderen. Er liepen alleen wel een aantal ‘maren’ in de weg:
‘Maar willen mensen wel meedoen als ze me nog niet kennen?’
‘Maar hoe doe ik dat, zo’n meerdaagse training?’ 
‘Maar eigenlijk zou ik het eerst willen uitproberen.’
Zo bleef het idee een idee. Dat ik misschien, ooit nog wel eens, zou gaan uitvoeren…
En de vakantie zat er ook nog aan te komen. Wat zal ik eens gaan doen?

Drie jaar geleden was ik bij Vakantie Anders. Dat was leuk. Gezellig, mooie workshops en cursussen, kampvuur, muziek. Zal ik weer gaan? De website opzoeken.  Wat doen ze dit jaar? Hé, ze zoeken nog co-creators. Voor het geven van die mooie cursussen en workshops.

Ping!!! Daar viel het kwartje! Het is precies mijn doelgroep…
Vier ochtenden. ’t Is geen hele week, maar wel een begin…
Als ik nou eens…
Pakken die kans!!

En een succes dat het was! Veertien deelnemers. Oef, da’s even schrikken, da’s wel veel! Maar ik ga ervoor. Samen werken aan je Zelf. Diep duiken en soms naar adem snakkend weer boven komen. De gouden, maar ook de zwarte bladzijden van je levensboek lezen. Inzichten en transformaties, huilen en lachen. En het ging door…

in de wandelgangen…
tijdens het eten…
bij het kampvuur…
het liet ze niet meer los!

En aan het eind: Was dat dezelfde groep als waarmee ik begon? Al die stralende mensen, zo dankbaar voor wat ze hadden ervaren. En ik ben zo dankbaar voor de kans die mijn pad gekruiste en die ik oppakte om te ‘oefenen’. Waardoor ik een leerzame ervaring rijker ben en me nu vol energie en inspiratie stort op het opzetten van de weektraining.

Zie jij de kansen die jouw pad kruisen? Leef jij met een wijde, open blik zodat je jouw kansen herkent? En durf je ze dan ook op te pakken om jouw leven voluit te leven? Durf jij zo’n onbekend zijpaadje te nemen? Of loop je de gebaande paden? Met je ogen gericht op het uitgesleten, veilige midden. Zodat je de zijpaadjes met de mooie kansen over het hoofd ziet?

Margriet.

Add a Comment

Your email address will not be published.