Nine Star KI in het kort

Nine Star Ki is een traditionele Chinese Astrologie, letterlijk vertaald als negen sterren energie. Deze methode gaat er vanuit dat als iemand geboren wordt,  de heersende energie op dat moment bepalend is voor hoe het denken, handelen en voelen van deze persoon wordt gevormd. Er wordt als het ware een energetische blauwdruk gemaakt. 

Dit doet Nine Star Ki aan de hand van de 5 elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Daarnaast werkt Nine Star Ki met het principe van Yin-Yang, het principe van complementaire tegenstellingen. Het één heeft geen betekenis zonder het ander. Licht en donker, actie en reactie, voor en achter. De context bepaalt de kant van de medaille die gekozen wordt. Dat betekent dat mensen bepaalde eigenschappen hebben die in basis neutraal zijn, maar die op twee verschillende manieren tot uiting kunnen komen. Iemand heeft als eigenschap bijvoorbeeld aanpassingsvermogen. Dit kan leiden tot soepel inspelen op verandering, maar het kan er ook voor zorgen dat je steeds van je pad afraakt en nooit je doel haalt. De omstandigheden en het moment geven dus betekenis aan de eigenschap.

Hoe ik in aanraking kwam met Nine Star Ki:

Ik kwam via een facebookbericht in aanraking met Nine Star Ki. Ik was meteen verkocht. Ik was al een tijdje bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik had ontdekt dat ik hooggevoelig ben en had dat leren ombuigen in een kracht. Ook had ik verder flink in mijzelf gewroet, waardoor ik al de nodige zelfkennis had en met dingen aan de slag was geweest. Maar er bleef altijd een stukje in mijzelf dat ik maar niet begreep en waar ik niet de vinger op kreeg. Dat stukje had te maken met tegensstellingen in mijzelf. Ik ben introvert en extrovert. Ik wil graag mijn mening vertellen, maar vind het tegelijkertijd verschrikkelijk om in het middelpunt van de aandacht te staan. Als niemand wat doet, neem ik initiatief. Als iemand het voortouw neemt, dan stel ik me juist wat afwachtend op. Als iemand veel praat, ga ik in de luisterstand. Als iemand niks zegt, breng ik juist het gesprek op gang.  Ik snapte er eigenlijk niks van. Maar door Nine Star Ki ben ik het gaan begrijpen. Het heeft helemaal te maken met de combinatie van elementen die ik heb. Het hoort bij mijn Nine Star Ki blauwdruk, en daarmee bij mij.  Doordat ik het ging begrijpen, kon ik het ook accepteren en zelfs omarmen. 

Wat ik er zo leuk aan vind en wat je er mee kunt:

Ik vind het fijne aan Nine Star Ki dat het concreet en direct toepasbaar is. Niks geen gezweef of vaag geklets. Iedereen herkent zich in zijn of haar reeks, in ieder geval grotendeels. Het geeft inzicht in je kwaliteiten, je valkuilen, je behoeftes en je drijfveren. Ik gebruik het in mijn coachpraktijk voor mijn klanten. Maar ik gebruik het ook privé, in mijn gezin, bij mijn vriendinnen en bij de mensen die ik ontmoet. Ik weet dan waar iemand van houdt of waar iemand een hekel aan heeft. Met Nine Star Ki kun je inzicht krijgen in jezelf, maar ook in je dierbaren, of in de wisselwerking tussen personen of in een groep. Wist je dat dieren en zelfs bedrijven een Nine Star Ki reeks hebben?

Marieke Rokers

Add a Comment

Your email address will not be published.