terugkijken op oud, vooruit naar nieuw

Nieuw – en zo anders

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

Nieuw – en zo anders

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

7 jaar geleden registreerde ik bij de Kamer van Koophandel mijn bedrijf: de eenmanszaak Klip en Klaar Coaching. Een korte schrijfoefening -tijdens het Vakantiekwartiertje van Vakantie Anders- deed mij hieraan terugdenken.

De opdracht was: ‘Zet de letters N I E U W onder elkaar en maak woorden die beginnen met deze letters.’

Ik schreef: Nieuwsgierig, Inspirerend, Enerverend, Uitdagend en Welbewust.

5 woorden die een geweldige samenvatting zijn van 7 jaar klip-en-klaar ondernemerschap.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

Nieuwsgierig

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

In alles wat ik doe, word ik gedreven door nieuwsgierigheid. Ik startte als ondernemer en een van de eerste dingen die mij werd aangeraden te hebben: een website. Mijn broer hielp mij hiermee, dat is tenslotte zijn vak. Alleen ook wel handig om zelf te weten hoe een en ander werkt, zodat ik niet bij het veranderen van een stukje tekst al afhankelijk ben van een ander. Dus schreef ik mij in voor een training.

Dat zelf doen beviel wel en zo hopte ik van training naar training. Nog steeds, alhoewel ik ondertussen wel wat selectiever ben geworden, blijf ik mijn kennis uitbreiden en verdiepen. Zowel op het inhoudelijke coachvlak als voor de technische en marketing aspecten van het ondernemerschap.

Die nieuwsgierigheid is trouwens ook een belangrijke kwaliteit voor een coach: vragen stellen, goed luisteren, onderzoeken, willen weten wat er aan de hand is, wat iemand drijft, waar de klant tegenaan loopt en zeker ook hoe hij het resultaat kan bereiken waar hij zo naar verlangt. Een van de eerste coachrichtlijnen die ik leerde: wees een OEN, open, eerlijk en nieuwsgierig. Ondertussen mijn dagelijkse praktijk.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

Inspirerend

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

Stil staan, vast zitten werkt frustrerend. Als er iets is dat de geschiedenis van de mens leert, is dat wij willen groeien. Zo blijf ik zelf continu op zoek naar inspiratie en deel ik graag alles wat ik leer met anderen.

Inspiratie is dus mijn tweede belangrijke drijfveer: andere mensen aan het denken zetten en nieuwe inzichten geven. En hen dan zo inspireren dat ze die inzichten ook daadwerkelijk om gaan zetten in actie.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

Enerverend

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

Saai waren de afgelopen 7 jaren zeker niet. Zakelijk noch privé. Er gebeurde altijd wel iets, zowel in positieve als negatieve zin. Een paar voorbeelden: website uit de lucht, ineens geen klanten of een heel snel vol stromende agenda, investeringen en projecten die mislukken en dan weer succesvolle workshops en samenwerkingen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ondernemen is een enerverende achtbaan met vele ups en downs.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

uitdagend

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

Ondernemen betekent ook zichtbaar zijn. En niet zo’n klein beetje ook. Die website is niet genoeg. Er is meer nodig. En dat was best een uitdaging. Stap voor stap ben ik de afgelopen jaren uit mijn schulp gekropen. Van voorzichtig een eerste bericht op Facebook plaatsen, naar bloggen, samenwerkingen aangaan, netwerken, workshops geven, secretaris van netwerkvereniging worden, tot zelfs het maken van video’s voor mijn eigen YouTubekanaal!

Elke stap die ik zet is spannend en bij tijd en wijle enorm uitdagend. Die comfortzone is een flink stuk groter geworden! Hoezeer ik er ook van geniet, ik heb echt mijn rust nodig. Het evenwicht tussen actie en rust houden is en blijft voor mij de grootste uitdaging.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

Welbewust

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

Het was een welbewuste keuze om de stap naar het ondernemerschap te maken. Had ik geweten hoeveel hindernissen ik zou moeten nemen, weet ik niet of ik 7 jaar geleden die afspraak met de Kamer van Koophandel wel gemaakt zou hebben. Nee, dat moet ik anders zeggen: zou hebben durven zetten. Gelukkig wist ik niet wat mij te wachten stond. Gelukkig. Want het zijn 7 bijzondere jaren geweest. Niet alles wat ik wilde is gelukt en heb ik een aantal keer flink mijn neus gestoten. Gelukkig verdwijnen die momenten naar de achtergrond dankzij de vele successen.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

N I E U W

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.8.2″ _module_preset=”default”]

5 letters. 5 woorden die 7 jaar ondernemerschap in hun essentie weten te vangen. Woorden die mooie herinneringen oproepen die mij inspireren om nieuwe avonturen aan te gaan. Zodat ik mijn nieuwsgierigheid kan blijven bevredigen, nieuwe bronnen van inspiratie kan ontdekken en gelijk weer door kan geven aan mijn klanten. En dat ik enerverende dingen blijf beleven en nieuwe uitdagingen aan kan gaan terwijl ik toch steeds welbewuste keuzes blijf maken.

Op naar de volgende 7 jaar!

Hartelijke groet, Nicole

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Add a Comment

Your email address will not be published.