mijn zoektocht naar de magie

Ik maak video’s, blogs en creaties en deel dit met wie het wil zien en lezen, ik maak ook regelmatig een wandeling in het bos, ik luister naar een meditatie app, maar ik miste toch iets: de magie, de bijzondere verbinding met iets hogers, wat ik in het verleden wel had. En ik ben op zoektocht gegaan om dit weer te vinden. In deze blog vertel ik je hoe ik dit ervaren heb.

Waarom is het zo belangrijk

Als eerste kwam de vraag in mij op waarom ik het eigenlijk miste, is het wel zo belangrijk om deze verbinding sterker te voelen? En gravend in mijn geheugen en vooral eerlijk voelen met mijn hart, kwam ik erachter dat het me uit mijn dagelijkse dingetjes uittilt, die zo belangrijk lijken, maar eigenlijk niet zijn. Het vult me met liefde en licht, waardoor ik met meer compassie en mildheid naar mijn omgeving kan kijken. Als ik mij (meer) verbonden voel met die bron, voel ik mij automatisch ook meer verbonden met de natuur en de mensen om mij heen. Het brengt mij dat ik mijn leven intenser beleef, diepere relaties heb en zelf meer gebalanceerd en evenwichtig ben. Én gelukkiger.

Lege handelingen

Meerdere redenen dus om dat gevoel weer terug te krijgen. Maar ja, hoe doe je dat. Ik kan boeken gaan lezen, ik kan doorgaan met de meditatieapp, ik kan nog zoveel door de natuur lopen, elke dag een kaart trekken, kaarsen en wierook branden, maar als ik het niet vóel, dan heeft het allemaal geen zin. Dan zijn het lege handelingen. Dus wat kan er nu voor zorgen dat ik het wél ga voelen?

Wat ik ben gaan doen

Ik kan je niet zeggen dat ik een kant en klaar antwoord gevonden heb. Als dat zo simpel was, dan zouden niet mensen door de eeuwen heen al op zoek zijn naar dit gevoel en daar boekenvol over schrijven. Gedurende een week heb ik elke dag aandacht besteed aan mijn bron. Dat deed ik door een ochtendritueel. Daarna schreef ik op wat ik had ervaren.

Ontdekkingen

Na een week elke ochtend een kwartiertje stilzitten, een kaars branden, een kaart trekken en erover schrijven, heb ik het volgende ontdekt:

  1. Intentie en mindset

Ik heb gemerkt dat de intentie en de mindset waarmee je iets doet, het verschil maakt. Als ik in mijn hoofd heel druk ben met wat ik de hele dag nog moet doen en mezelf opleg dat ik een eenheidsgevoel moet krijgen, dan werkt het gewoon niet. Ik heb langzaam aan meer ruimte gekregen in mijn hoofd, ook al bleef focus wel een dingetje. Zitten wachten tot de ‘aha erlebnis’ kwam, hielp niet.

2. Bewust verbinden

Ik begon met een meditatie die ik geleerd had via Headspace: je verbinden met de ruimte om je heen, dan het gebied steeds verder uitbreiden tot ik door het universum zweef. Hoewel het me wel een helicopterview gaf, miste ik de bron, die ik ervaar als liefde en licht. Dus na een paar dagen heb ik me eerst verbonden met de bron. Beginnend in mijn hart vullen met liefde en licht en dat langzaam laten groeien. Ik heb het gebied ook op een gegeven moment niet groter gemaakt dan de mensen om mij heen waar ik van hou, de bossen waar ik vaak kom, kortom de regio waar ik het meeste ben. En die liefde en licht daarnaar uitstralen.

3. Herhaling

Het lijkt een dooddoener: één keer per maand heel vluchtig even tijd maken, zorgt niet dat je je voor altijd met dat hogere kunt verbinden. De kracht van herhaling, ook al is het elke dag heel kort, zorgde ervoor dat ik me steeds makkelijker kon verbinden. Het is een gevoel dat ik in mezelf opriep en door de regelmaat, kon ik me steeds makkelijker verbinden.

4. Die kaarten, hoe zit dat?

In de eerste dagen was ik nog niet echt verbonden en nogal alle kanten op met mijn gedachten. De kaarten die ik trok beantwoordden niet echt de vraag die ik had. Na drie dagen was dat compleet anders: ik stelde een vraag en de kaart die ik trok, sloot daar zó goed op aan. Ik heb ook echt een aantal tips opgevolgd.

5. En wat is die bron nu eigenlijk?

Ja je zou zeggen dat na een week ermee verbinden dat ik dat duidelijk kan zeggen, maar dat is eigenlijk niet zo. Is het een specifieke bron? Is het de zon die mij verwarmt? Nee allemaal niet. Ik kom nog het dichtst erbij in de buurt als ik het omschrijf als een energie van liefde en licht die door alles heen stroomt, waar ik van aftap of mij bij aansluit en daarmee ook meer verbondenheid met anderen, de natuur en de aarde ervaar.

6. Dagelijks leven

En wat waren nu de gevolgen voor mijn dagelijks leven? Ik was meer ontspannen. Kon de dagelijkse dingetjes meer loslaten. Ook ben ik nu meer vervuld van compassie en mildheid naar de mensen om mij heen. Ik maak ook makkelijker contact en ben meer in balans. Mijn leven heeft meer ‘kleur’ gekregen én ik ervaar meer diepgang.

Is het een blijvertje?

Ja ik neem me absoluut voor om dit te blijven doen, elke ochtend. Ik moet wel 15 minuten eerder opstaan, maar het levert me zoveel meer op. Een blijvertje dus.

Add a Comment

Your email address will not be published.