Mijn vuurloop, droom of werkelijkheid

Soms word ik wakker in een andere wereld. Vandaag ook, in mijn droom sta ik op het punt om over het vuur te lopen en dan word ik wakker. Ik ben een beetje verward, voel mijn voeten tintelen, ze zijn klaar om op de hele kolen te stappen. Het publiek ter aanmoediging is plots vertrokken en het vuurlooppad is er ook niet meer. Wat jammer. Showt deze droom  een onbewust verlangen? Ben ik eraan toe om ook over het vuur te lopen?

Wat is een vuurloop

Luc is een gecertificeerde vuurlooptrainer, hij begeleidt vuur lopen bij VakantieAnders.
Het is een proces dat uit drie delen bestaat en waarin de vuurloper een intentie heeft en deelt met de andere deelnemers die ook over het vuur gaan lopen. Samen werk je toe naar dit moment, je oefent en ondersteunt elkaar. Legt met de groep het hout klaar en onder begeleiding van de vuurloop trainer steek je het vuur aan.
Als vlammen hoog zijn is er de uitnodiging om eroverheen te springen. Dat verhoogt de concentratie en focus om  daarna over de hele kolen te lopen. Veiligheid maatregelen worden genomen en hèt moment komt dichterbij. Intenties worden onderling nogmaals met elkaar gedeeld en in de woorden die dit symboliseren uitgesproken.

Overwinningen in verbinding

De  kolen worden verspreid tot het een vuurlooppad is. Op blote voeten staan de lopers klaar om te gaan. Het publiek staat erbij om in stilte te kijken en indien gewenst de loper toe te juichen om intentie te bekrachtigen. Zo mooi om te zien en mee te maken. Telkens weer.  Op oudjaarsavond of een avond in het donker aan het einde van een zomerweek. De vreugde, trots en overwinningen van de vuurloper s en Luc zijn telkens voelbaar. Waardevolle momenten. Mooi om de verbindingen van de groep te zien, samen iets doormaken en beleven. Ik heb het al heel wat keren mee beleefd maar zelf nog niet over het vuur gelopen. Staat wel op mijn verlanglijstje. Om het ook een keer echt te voelen.

Bijna

Vannacht in mijn droom was het bijna zover! De intentie die een markering van iets kan zijn, was er. De sprong over de vlammen had ik gedaan en ik stond met het publiek achter me, klaar om over de kolen te gaan lopen. In de korte aanloop naar het vuur voel ik plots dat ik in bed lig, hoor de vogels fluiten en realiseer me heel langzaam dat het slechts een droom was. Wat een teleurstelling.

Deze zomer mijn vuurloop

Ik beschouw deze droom als een teken dat ik er klaar voor ben om mijn vuurloop te gaan doen.
In mijn gedachten komen de dappere mensen voorbij die bij een met Luc al over het vuur hebben gelopen. Ben benieuwd hoe ze er nu op terug kijken. Interessant om te vragen. En ik, ik neem me voor om deze zomer mee te doen aan een vuurloop.

Add a Comment

Your email address will not be published.