Met de berepas in massage flow

Het voelt vanaf het eerste moment al meteen lekker! Dat is nog maar het begin. De massage dagen tussen Kerst en OudenNieuw zijn telkens weer welkom voor de ontspanning in een tijd met veel drukte en stress. Dagen waarop er helemaal niks hoeft. Alleen masseren met andere massage liefhebbers. Mensen die het meer of minder bekend zijn met het geven en ontvangen van massages, zich eraan over kunnen geven en volledig kunnen ontspannen.

Vanuit stilte masseren

De carrousel van de berepas is het begin om de handen voelen, om met elkaar in contact te komen en de aanrakingen langzaam op te bouwen. Een fijne manier komen in de massage flow te komen.
Er staan massagetafels in een cirkel. Op elke tafel ligt een vrouw of man gekleed op haar, zijn buik. Het is lekker warm en er klinkt een zachte muziek op de achtergrond. Naast elke tafel staat een masseur, stevig met twee voeten op de grond en met de aandacht naar binnen om vanuit rust te kunnen gaan masseren. De handen op de rug van de gemasseerde. Het is even stil.

De beer gaat lopen

Ik leg wat uit over deze berepas, hoe je met twee handen over de achterzijde van het lichaam stevige druk met je handen geeft en je de suggestie wekt dat er een grote lieve beer over de voeten, benen en de rug loopt. De masseurs geven met volledige aandacht en een rustig tempo de berepas aan de mensen op tafel. Terwijl de beer zijn passen maakt voel je als je ligt, je eigen lichaam extra goed, je zakt in je lichaam en je voelt de aanrakingen extra goed.
Als de beer rond is volgt er een korte uitwisseling tussen de masseur en ontvanger. Daarna gaat de masseur naar de volgende tafel om aan iemand anders de berepas te geven. De carrousel draait. Vijf rondes, net zolang tot elke masseur met volle aandacht en volledige concentratie bij elke tafel is geweest. De verschillen van de berepassen zijn ervaren en ontvangen en de flow van aanrakingen is gestart. Uiteraard wisselen we dan van positie. De masseurs gaan liggen, en de ontvangers gaan nu geven. De carrousel draait verder.

Zuchten

Zuchten van genot,
Zuchten van verbinding,
Zuchten van opluchting.
Ze zijn er allemaal.

We hebben elkaar met deze eenvoudige doch doeltreffende pas al geraakt en aangeraakt.
Het is een mooie start van de dag.

Meer en meer voor wie dat wilt

Een 4 handen massage volgt. Met twee personen tegelijkertijd de 3e masseren. Volledige overgave maakt het mooi. Voor een enkeling is het genoeg na de ze massage. Voor de anderen is er daarna een massage uitwisseling van een heel uur. De massageflow zorgt ervoor dat het kan, dat we in verbinding zijn en volledig ontspannen. Zo fijn zijn deze massage dagen. Ook voor mij. Het geeft me energie.


Wil jij ook een keer de massage flow ervaren en volledig erin ontspannen, kom dan eens mee doen aan een massage weekend. Daar komt de berepas ook regelmatig aan bod. Of bij de relax massagedagen tussen kerst en Oud en nieuw.

Add a Comment

Your email address will not be published.