Maak de godin in je wakker

Denk ik aan de zomerweken, zie ik mij weer in mijn godinnenoutfit naar de tent lopen. Vol verwachting. Elke keer weer. En nooit word ik teleurgesteld.

Oh wat een feest om je een hele avond als een godin te gedragen! In haar energie te stappen en haar krachten in je te voelen. Je hiermee te voeden en inzicht na inzicht op te laten borrelen.

Want dat is de kern van die avond: maak de magische krachten in je wakker. Neem ze mee, draag ze altijd bij je en roep ze op telkens als je ze nodig hebt.

Wat is dat met die godin? Waarom is zij zo bijzonder?

Er zijn zoveel godinnen en natuurlijk ook goden. Grieken, Egyptenaren, Kelten… elk volk in de oudheid had zijn eigen godenrijk. De goden en godinnen van al deze rijken hebben, naast de verschillen, veel raakvlakken.

Wat de godinnen voor mij bijzonder maakt, is dat ze elk een bepaald aspect in je aanraken. Iets wat je sterk herkent in jezelf of iets waar je meer aandacht aan wilt geven. Een eigenschap die wel meer naar voren mag komen.

En vergis je niet, dit zijn niet alleen vrouwelijke eigenschappen. Zo is, als je kijkt naar de Griekse godinnen, Athena de godin van de wijsheid, van logisch en verstandig denken en Artemis de godin van de jacht. Natuurlijk zijn er ook godinnen als Aphrodite en Hestia die respectievelijk sensualiteit/ seksualiteit en warmte/ huiselijkheid vertegenwoordigen.

Wat ze gemeen hebben, is dat ze allemaal krachtige godinnen zijn die een sterke zelfstandigheid uitstralen.

Herken je eigen kracht

De godinnenavonden helpen om deze kracht in je wakker te maken. Eigenschappen van jezelf te voelen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Maar die wel een zaadje dat lang in je lag te sluimeren genoeg water weten te geven zodat het kan gaan groeien.

De herkenning van de godinnen in andere vrouwen geeft bovendien een aangenaam gevoel van verbinding. Een saamhorigheid gestoeld op gelijkwaardigheid. We zijn verschillend en onze talenten vullen elkaar aan. Het is een verbinding vanuit zachtheid én kracht.

De invloed van de vele godinnen in ons wisselt per levensfase, per seizoen, per maand en zelfs per dag. Ik geef ze regelmatig aandacht, een soort check wie nu bij mij de boventoon voert en wiens energie ik meer naar boven mag halen. Het zijn magisch krachten en toch ook weer heel menselijk.

Hartelijke groet, Nicole