een klein gebaar voor jou maakt een groot verschil voor een ander

Met een kleine moeite een groot verschil maken

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Met slechts een klein beetje aandacht maak je al een groot verschil. Op het moment zelf heb je het niet altijd door, je doet gewoon je ding. En toch.

Zo ook laatst, donderdagochtend. Ik doe het rustig aan. Loop door mijn mail heen en bereid me voor op de online workshop waar ik mij voor heb ingeschreven. “Blieb blieb”. Appje van Astrid, een klant van me. “Nicole, kan je mij helpen?”

Ik voelde gelijk de nood achter dit korte bericht en antwoord dat ik heel even heb. Astrid blijkt een belangrijke afspraak te hebben en zich erg wankel te voelen. “Fijn als je even kan wapperen” appt ze. Snel tune ik op haar in en geef haar een mini-healing. Want dat is wat ze bedoelt als ze het over ‘wapperen’ heeft. Tijdens een healing maak ik met mijn handen de energetische ruimte (aura) om je heen schoon. Kijk je van een afstand lijkt het inderdaad wel alsof ik om je heen loop te wapperen met mijn handen.

Aandacht voor jezelf

Dat wat op slechts wapperen lijkt, is daarentegen een doelgerichte actie. Ik kijk wat de ‘healee’ nodig heeft. Zoals: Waar loop je tegenaan? En: Welke oude energieën zijn blijven hangen die er nu voor zorgen dat het niet lekker bij je stroomt? Met een vriendelijk ‘hallo’ haal ik dat weg.

In het geval van Astrid zag ik dat zij zich wankel voelde doordat ze weinig aandacht aan zichzelf had gegeven. Ze was vooral bezig geweest met anderen. Daardoor was het voor haar ook lastig om contact te maken met het geloof en vertrouwen in zichzelf.

Vertrouwen en zachtheid

Voor dat geloof en vertrouwen in jezelf is een prettige verbinding met zowel je lichaam als de aarde nodig. Voelen dat je in een lichaam zit. Daar aandacht aan geven. Wat ook helpt is je beide voeten op de aarde zetten en die stevigheid voelen.

Ook belangrijk hierbij is zachtheid. Zacht zijn voor jezelf. Minder streng en rigide. En ook liefdevol naar jezelf toe. Geweldig al die aandacht voor de mensen om je heen. Reserveer echter ook een stuk liefde voor jezelf. Een minuut voor mijn workshop start, app ik Astrid kort wat ik heb gezien en gedaan. Ze reageert gelijk dat ze zich al een stuk rustiger voelt. Tijdens de workshop check ik haar energie nog een paar keer en na afloop stuurt ze mij een heel dankbaar bericht. Missie geslaagd.

Klein gebaar, groot verschil

Al snel denken we dat wat wij doen niet veel voorstelt. Omdat het iets is wat we dagelijks doen of waar we enorm veel ervaring in hebben. Het twee vingers in de neus-gevoel. Voor mij was deze healing geven niet veel moeite. Ik gaf een klein beetje aandacht en, oké, een stukje expertise en ervaring. Voor Astrid maakte dit kleine gebaar een heel groot verschil. Haar wankele gevoel verdween en de verkregen rust en stevigheid maakten van de bespreking een succes.

Er is dus helemaal niet zoveel nodig om van invloed te zijn. Je hoeft geen wereldleider of burgemeester te zijn om het verschil te maken. Elk klein gebaar maakt een verschil. Iets waar we wel wat vaker bij stil mogen staan. Daarom aan jou nu de vraag: Waar heb jij vandaag het verschil gemaakt? Als je antwoordt op dit bericht, maak je in elk geval mij blij .

Hartelijke groet, Nicole

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]