Gewoon doen

Van gastblogger Mascha Hoekstra

Waarom ik koos voor de zomerweken bij VakantieAnders? Ik voelde een ‘ja’ toen ik het tegenkwam op internet. De combinatie van diverse workshops en aktiviteiten, een gezellig maar natuurlijk uitziende camping, en samen eten sprak me aan.

In de buitenlucht

Een deel van de mensen komt – net als ik- alleen, maar je zal snel aansluiting vinden. En ook tijdens het afwassen of tandenpoetsen heb je vaak hele leuke gesprekken. Ben je een man en vind je bezigheden als yoga of mantrazingen te soft: er zijn genoeg aktiviteiten om uit te kiezen. Ook in de omgeving is er veel te doen en te zien. Voor kinderen is het ook goed vertoeven, een tijdje offline en in de buitenlucht zijn doet altijd goed. Ik vond de workshopgevers vakbekwaam, het eten gevarieerd (en wat fijn om niet te hoeven koken) en de vele buien die er vielen, zorgden voor een intieme sfeer.

Rugzakje legen

De laatste jaren ben ik bezig met het legen van m’n (figuurlijke) rugzakje en het mooie was dat ik bij VakantieAnders wel elke dag door een kleine weerstand ging. Bijvoorbeeld tijdens onze vrije dag in de sauna was dat zichtbaar zijn en tijdens de bonte avond ook hoorbaar. En iedereen een afscheidsknuffel geven als je dat van huisuit niet gewend bent, ging min of meer vanzelf. Andere deelnemers gingen door een proces tijdens intuïtief tekenen, de vuurloop of stemexpressie.

Kortom: het was een magische, hartverwarmende week en alles voelde kloppend. En volgend jaar ben ik er weer bij!

Gedicht Huilend hart

Huilend hart, wat doe je pijn

Huilend hart, dat voelt venijn

Het is me teveel

heb een brok in m’n keel

Alcohol, snoepen of Netflix,

het helpt allemaal niks

Dus, er zit maar één ding op:

het loslaten van de prop  

Alles laten stromen

wat er ook gaat komen

En wanneer het hart is uitgehuild,

vind ik iets wat daaronder schuilt

Een acceptatie, een rust

wat ruimte voor levenslust

Genieten van de kleine dingen

een hart dat weer zal zingen

Huilend hart, wat deed je pijn

maar nu kan ik er mee zijn.

Dit blog en gedicht staan ook het AndersMagazine 15.

Add a Comment

Your email address will not be published.