fbpx
Van gastblogger Mascha kregen we haar persoonlijke ervaring over haar eerste week bij VakantieAnders.

Waarom ik koos voor de zomerweken bij VakantieAnders? Ik voelde een ‘ja’ toen ik het tegenkwam op internet. De combinatie van diverse workshops en aktiviteiten, een gezellig maar natuurlijk uitziende camping, en samen eten sprak me aan.

Genoeg te doen, snel verbinding

Een deel van de mensen komt – net als ik- alleen, maar je zal snel aansluiting vinden. En ook tijdens het afwassen of tandenpoetsen heb je vaak hele leuke gesprekken. Ben je een man en vind je bezigheden als yoga of mantrazingen te soft: er zijn genoeg aktiviteiten om uit te kiezen. Ook in de omgeving is er veel te doen en te zien. Voor kinderen is het ook goed vertoeven, een tijdje offline en in de buitenlucht zijn doet altijd goed.

Ik vond de workshopgevers vakbekwaam, het eten gevarieerd (en wat fijn om niet te hoeven koken) en de vele buien die er vielen, zorgden voor een intieme sfeer.

Elke dag een stapje

De laatste jaren ben ik bezig met het legen van m’n (figuurlijke) rugzakje en het mooie was dat ik bij VakantieAnders wel elke dag door een kleine weerstand ging. Bijvoorbeeld tijdens onze vrije dag in de sauna was dat zichtbaar zijn en tijdens de bonte avond ook hoorbaar. En iedereen een afscheidsknuffel geven als je dat van huisuit niet gewend bent, ging min of meer vanzelf. Andere deelnemers gingen door een proces tijdens intuïtief tekenen, de vuurloop of stemexpressie.

Hartverwarmend

Kortom: het was een magische, hartverwarmende week en alles voelde kloppend. En volgend jaar ben ik er weer bij!

Mascha Hoekstra

Dit blog vind je ook in het AndersMagazine 15, Herfst 2023.
Het is te downloaden, en nog gratis ook.
WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights