fbpx

2018: De dag voor kerst vragen mijn collega’s mij: En Suzanne wat ga jij met kerst en oud & nieuw doen? Ik kijk naar de grond. De plaatjes van de Jumbo reclame flitsen voorbij. Zo sfeervol ziet mijn kerst er niet uit. Oud & Nieuw is ook al jaren niet flitsend. Ik heb een lieve familie en leuke vrienden, maar toch heb ik al jaren het idee dat ik meer uit de kerstvakantie kan halen. Dat het anders kan. Ik besluit in actie te komen, te kijken of ik zelf nog meer familiegevoel kan kweken. Maar waar begin ik? Natuurlijk bij vriend Google. Ik typ in de zoekmachine: Oud & Nieuw + vakantie + workshops en druk op enter. De 3 woorden brengen mij bij een nieuw soort familie, maar dat weet ik op dat moment nog niet. Wel krijg ik meteen het inzicht dat het inderdaad Anders kan.

Avontuur

Op de Vakantie Anders website waar op ik terecht kom, lees ik: heb jij ook zin om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens de feestdagen? Wil jij in een ontspannen sfeer nieuwe kanten van jezelf ontdekken in workshops? Wil je dansend het nieuwe jaar ingaan? Dat wil ik wel en knik 3 keer “ Ja” achter de computer. Ik schrijf me in. Wat spannend.. op naar Drenthe naar een locatie, waar ik nog nooit eerder ben geweest en niemand ken. In de auto ben ik zenuwachtig. Vind ik straks wel iemand met wie ik goed op kan schieten? Passen de activiteiten wel bij mij? Ik spreek mezelf toe: Je kunt dit Suzanne, je hebt eerder nieuwe dingen in je leven ondernomen. Je wilde toch avontuur?!

Op mijn gemak

Bij binnenkomst blijken al mijn zorgen overbodig. De huiselijke sfeer, de vrolijke begroeting en vele andere mensen die ook alleen (of met kinderen / partner) zijn gekomen stellen me op mijn gemak. Meteen heb ik een leuk gesprek. Ik blijk niet de enige die Oud & Nieuw graag een andere invulling wil geven. Laat het maar beginnen, ik ben er klaar voor.

We dance the night away

Na een openingsritueel ontvouwt het programma zich vanzelf. Tijdens de workshops kom ik tot het besef.. wat werk ik toch hard en hoe heerlijk is het meer aandacht aan mijn lijf te besteden. Ik geniet van de zachte handen op mijn lijf tijdens de massage. En voel me bij elke uitademing tijdens Yoga meer ontspannen. Nieuwe voornemens poppen op tijdens de visualisatie workshop en als het oudejaarsavond is, denk ik na over wat ik achter me wil laten. Al pratende met een paar mededeelnemers, kom ik tot mooie inzichten. Het is duidelijk wat ik heb te doen. Na het oud en nieuw ritueel is het tijd voor champagne – oliebollen en natuurlijk dansen. We dance the night away.

Nieuwe familie erbij

Opgeladen rijd ik nieuwjaarsdag naar huis. Op weg naar mijn eigen familie om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen. Maar het voelt alsof ik er een nieuwe familie heb bij gekregen. Mensen die ook interesse hebben in de verbinding tussen lichaam en geest. Mensen die, net als ik van verbinding en gezelligheid en samen dingen doen houden. Ik voel me rijk. Bij het afscheid zei ik: “tot Anders”. Want ik weet het zeker.. ik ga terug komen bij Vakantie Anders. Ik ga voor familie uitbreiding. En dan eentje die niet meteen een nieuwe auto vraagt of een groter huis. Alleen een groter hart, maar daar is plek genoeg.

Heerlijke kerstvakantie

2019: Mijn collega’s vragen en Suzanne ga je deze kerst weer naar je familie toe? Ik knik lachend. Zij weten inmiddels welke plaatjes ik voor me zie, als ik aan Kerst en Oud & Nieuw denk. Het wordt een heerlijke kerstvakantie.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights