Een zomer week is net een bruistablet.

In het begin ligt die alleen in het water in afwachting van wat er komen gaat. En na een poosje gaat het bruisen, er komt beweging, er komen bubbels, ze worden actief en gaan alle kanten op terwijl je duidelijk ziet dat het één geheel is.
In een zomerweek komen mensen op zaterdagmiddag aan, maken op de avond kennis met elkaar in het welkomst en openingsprogramma. Op de dag erna gaan alle workshops van start, dan gaat het bruisen en komt er beweging. Elke gast maakt de keuze voor een cursus in de ochtenden en wordt daarmee onderdeel van een nieuwe groep die met elkaar op ontdekkings­reis gaat.

Inkijkjes

In de middagen en avonden zijn er andere workshops en activiteiten waardoor er weer een andere dynamiek en bruis ontstaat, en iedereen ontmoet elkaar op allerlei verschillende momenten. Beleeft samen andere dingen, en leert de ander, en zichzelf, beter kennen. Je geeft een inkijkje in je eigen leven. En daarbij krijg je een inkijkje in het leven van de ander. Dat geeft herkenning, inspiratie of inzichten. En verbinding. En saamhorigheid. “Wat ben ik blij dat ik deze week hier ben, past precies” hoor ik gasten vaak zeggen. Dat doet mij telkens weer deugd.

Vriendschappen

Er ontstaan vriendschappen in elke zomerweek. Soms voor die week, maar vaak gaan ze ook langer mee.  Kaat en Desi zijn daar een mooi voorbeeld van, vorig jaar hebben ze elkaar ontmoet en was er direct een klik, ook met hun kinderen. Dit jaar hebben ze dezelfde week geboekt en staan hun tenten weer naast elkaar. Direct was het goed en fijn om samen weer een nieuwe week te beleven.  Of neem Evelien en Gitte, ook zij hebben elkaar vorig jaar ontmoet. Geen telefoon nummers uitgewisseld, geen contact met elkaar gehad. En nu zijn ze er allebei weer in dezelfde week. Blij verrast elkaar hier weer te ontmoeten.

Een romance bloeit op

Guus en lngrid waren er zes jaar geleden allebei in dezelfde week, hadden toen leuk contact, vooral veel samen gezongen. En ook nu zijn ze er weer in dezelfde week. Geheel onverwacht ontmoeten ze elkaar weer hier. Nu allebei single en in deze week ontstaat er iets moois. Ze zijn onafscheidelijk. We genieten allemaal mee van de romance die opbloeit.

Damesvijftal

Zahra, Noor, Ineke, Marjan en Dorien hebben elkaar deze zomer ontmoet. Ze doen samen mee aan de cursus lichaamswerk en dat levert veel herkenning op. Op de vrije dag maken ze samen een lange wandeling. Ze praten en lachen heel wat af, dat werkt ook heel aanstekelijk op de anderen. Het is een gezellig en intens vijftal die zeker van plan zijn om elkaar ook na de zomer op te zoeken.

Van gast naar co-creators

Of tot slot Richard  en Mariëlle met hun kinderen. Ze zijn een paar jaar geleden als gezin geweest, hebben het erg naar hun zin gehad en zijn er nu weer. Mariëlle geeft creatieve workshops met wol zoals het maken van knuffelstenen en godinnen. Richard voelt zich heel betrokken en uitgedaagd bij het mannenvuur. Hun zoon Levi doet nu actief mee met het kinderteam. Het team begeleidt en vermaakt de kinderen met muziek, sport en spel en een spannende dropping.

Een bruistablet die elke zomer week anders bruist.
En elke keer past, of je alleen komt, met je kinderen of met een vriend/vriendin. Het kan allemaal en het bruist telkens weer.