fbpx

December is dé feestmaand bij uitstek. Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw. Gezellige, fijne dagen. Met de hulp van de adventskalender, die ik steeds meer in de winkels zie (dagelijks een luikje openen met leuke plaatjes en/of kleine cadeautjes, de laatste op 24 december) is het zelfs elke dag tot Kerst een klein beetje feest.
Geweldige dagen voor je innerlijke meisje. Zij verheugt zich namelijk altijd op deze feestelijke dagen: uitgelezen gelegenheden om samen te komen met gezin, familie en/of vrienden. Knus, sfeervol, gezelligheid, samenzijn. Echt haar ding, zeg maar .

Rust en harmonie

Alleen, er ligt ook een druk op deze dagen. Een druk waar vele innerlijke meisjes niet zo goed tegen kunnen. Deze druk, noem het gerust stress, komt voort uit diverse dingen, bijvoorbeeld dat voor al die feestelijkheden wel nog van alles geregeld moet worden. Nu is dit regelen het terrein van je innerlijke man. Waar jouw meisje zich enorm druk om kan maken is het feit dat zij wil dat iedereen tevreden is. Dit kan met echt alles te maken hebben: met het eten, de locatie, de tijdstippen, en laten we zeker niet vergeten: de juiste combinaties van personen. Want ruzie is wel het laatste wat je innerlijke meisje wil, zij streeft altijd naar rust en harmonie kan daarvoor zorgen.

Op dit soort momenten heb je je innerlijke vrouw hard nodig. Zij kan als geen ander de redelijkheid van alle plannen en wensen beoordelen. Ook weet zij hoe belangrijk het is om voldoende rustmomenten in te bouwen. Want de innerlijke meisjes kunnen het wel superleuk vinden om iedereen op de feestdagen te zien, juist omdat zij zo open staan, zijn dit ook erg vermoeiende activiteiten.

Tijd met anderen en tijd voor jezelf

Mijn innerlijke vrouw benadrukt graag dat het twee hele weken zijn om afspraken in te plannen. “Eerste, tweede, derde kerstdag. Ach joh, op vierde kerstdag kan je ook nog op bezoek bij je familie, waarom niet? Dus als we eerste kerstdag helemaal niets inplannen, in elk geval geen afspraak met anderen, dan is dat helemaal oké.” Precies de geruststelling die -in dit geval mijn- innerlijke meisje nodig heeft om te ontspannen. Die afwisseling voelt goed: tijd met anderen én tijd voor jezelf, top!

Met dit in gedachten kan je innerlijke vrouw de innerlijke man vragen om alvast een schema in elkaar te draaien en ook aan je jongetje voorstellen met ideeën te komen om de dagen mee te vullen. Dat vindt hij geweldig om te doen, want alleen zitten en praten, dat is …, dat is, tja, dat is gewoon saai. Veel jongetjes hopen dan ook dat het op/rondom de feestdagen sneeuwt, of in elk geval vriest. Want dan kan je spelen in de sneeuw en/of schaatsen. En als dat niet kan, wat tegenwoordig steeds waarschijnlijker is, dan weet hij vast wel iets anders te bedenken, bijvoorbeeld wandelen in onbekende gebieden, bowlen, kaarten etc.

Uitdagend, leuk  en spannend

Om jouw innerlijke jongetje te helpen kan je eens kijken naar het aanbod van Vakantie Anders. Dat is pas op een andere manier Kerst en/of Oud en Nieuw vieren! Tijd voor jezelf (meisje blij), aandacht voor je eigen persoonlijke ontwikkeling (vindt vooral je innerlijke vrouw heel fijn) en tijd met anderen en nieuwe ontmoetingen (wel spannend voor je meisje, een leuke uitdaging voor je jongetje). En niet te vergeten de vele activiteiten (vooral dat vuur met Oud en Nieuw is voor jongetjes heel interessant).

Innerlijk familieberaad!

Je innerlijke man ondertussen heeft tijd over om eens aandacht aan andere dingen te besteden. Er wordt namelijk al heel veel voor je geregeld, zoals het eten en de planning van de activiteiten). Kan hij eens gericht zijn manier van grenzen stellen onderzoeken bijvoorbeeld. Of zijn ambities bekijken en/of lijstjes maken voor het nieuwe jaar.
Klinkt best goed, vind je niet? Ik zou zeggen, natuurlijk wel na een kort innerlijk familieberaad, laat je man een keuze maken (de knoop doorhakken) en boek jouw vakantie anders!

Nicole Klip

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights