De kracht van intentie

De krachtigste intentie die ik ooit heb gezet is eigenlijk wel bij mijn huwelijk geweest. Daar heb ik plechtig beloofd aan mezelf, aan mijn geliefde man in het bijzijn van mijn familie en vrienden dat we elkaar trouw zouden blijven tot in de dood, elkaar zouden steunen en aanvullen en gelukkig maken. Nu, 30 jaar later, geldt deze intentie nog steeds. In mijn ogen is een intentie ook veel sterker dan een voornemen. Elk oudjaar heb ik wel weer goede voornemens: gezonder eten, meer sporten en meer van dat soort. Ik roep het een keer, ben een week actief en daarna versloft het weer. Maar als ik écht iets wil, dat vanuit een verlangen naar voren komt en dat ik echt wil manifesteren, dan pak ik het anders aan.

Manifesteren

Ik kan me helemaal vastbijten als ik iets neer wil zetten. Dan sta ik er mee op en ga ik er mee naar bed. Als ik er niet fysiek mee bezig ben, dan draaien de radertjes in mijn hoofd nog steeds en poppen er ideeën op die ik naar mezelf app of mail. Sommige ga ik gelijk uitvoeren, andere sudderen nog even. Het is een creatief proces, waarin input vanuit mijn omgeving leiden tot ideeën uit mijn (inspiratie)bron en vervolgens vorm krijgen door ze uit te voeren.

Hoe werkt de kracht van intentie?

Er zijn allerlei theorieën over intenties zetten. Ik ben gaan googelen en kwam er verschillende tegen. De ene zegt dat je door je intentie de energieën in het universum beïnvloedt en dat krachten daardoor voor je gaan werken, de ander bidt tot God en vertrouwt dat er tekens op zijn/haar pad komen die helpen. Een meer psychologische benadering is dat het je helpt focussen en door de focus kun je meer de kansen zien die op jouw pad komen.

Tekens en kansen

Ik heb, zoals je waarschijnlijk al weet, meerdere keren mijn leven een nieuwe horizon moeten of willen geven. En daarbij ging mijn focus helemaal die kant op. Ik verbond mij met de bron, maar ik heb niet ervaren dat er opeens allemaal tekens kwamen of dat alle wegen voor me opengingen. Daar heb ik zelf ook veel voor gedaan. En of het kwam omdat ik mijn energie richtte of omdat het universum het regelde, ik heb zeker kansen gekregen, die ik met beide handen gegrepen heb. Eigenlijk denk ik dat het beide waar is: als je er helemaal voor gaat, zullen ook anderen op je pad komen die je helpen of je een kans bieden.

Intentie voor een persoonlijk thema

Maar hoe zit het nu als je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen wilt krijgen? Je neemt je plechtig voor meer zelfvertrouwen te hebben, je bedenkt er een ritueel voor. Of je nu in het bos in een boom kerft, een kaarsje brandt of een kunstwerk maakt, dat maakt niet uit. Het helpt je een officieel moment ervan te maken. Ik ben ook een hele periode onzeker geweest. Wat voegt mijn bijdrage nu toe? Waarom zou ik vertellen wat ik vind? En op een podium staan, nee liever niet. Laat mij maar achterin zitten. Wel zo veilig.

Fake it until you make it

Wat mij erg hielp is visualiseren dat ik eigenlijk al die persoon ben, die ik wilde zijn. Ik deed een toneelstukje, tot ik op een gegeven moment me ook echt die zekere persoon voelde, die ik speelde. De aanleiding was dat iemand zei: fake it until you make it. Een andere tip die ik kreeg, was juichen achter de coulissen, zodat het gevoel dat je een winnaar bent, de boventoon voert als je opkomt. Dat voelen mensen en ze reageren dan ook zo op jou. Het is een uitwisseling van energie, net als je intentie zetten.

De kracht van intentie inzetten door verbeelden en voelen

Als je de kracht van intentie inzet om zelf een nieuwe vaardigheid of persoonlijk thema te ontwikkelen, helpt het om je te verbeelden hoe het is als je dat al hebt bereikt. En niet alleen verbeelden, maar het ook echt te voelen. Kies iemand die het al heel goed kan en stel je voor dat je die persoon bent. Wat voelt hij/zij, wat voor energie straalt hij/zij uit? Hoe zou hij/zij dat doen? Je kunt het onderdeel maken van je ritueel en je er elke keer weer mee verbinden, tot je het je eigen hebt gemaakt. Uiteraard als je bij jezelf alle drempels en hobbels hebt genomen die je weerhouden om hierin te kunnen groeien.

Conclusie

Na mijn research in boeken, internet en in mijn soul, kan ik concluderen dat de kracht van intentie zit in verschillende dingen. Je kunt een krachtig ritueel aan je intentie verbinden. Eventueel dat ritueel verrichten met anderen om je heen om het extra kracht bij te zetten, zoals bij een huwelijk. Je legt je vast om het écht te gaan doen. Door de volledige focus van jezelf en je eigen inzet, ga je resoneren met je omgeving, die je op weg helpt, als je daar open voor staat én als je je blik openhoudt voor kansen. Als het om een persoonlijk ontwikkelthema gaat, ligt het wat gecompliceerder: je moet er klaar voor zijn om de stap te zetten. Maar als je eenmaal zover bent, helpt het ook je omgeving te betrekken én heel sterk te visualiseren en te voelen dat je al zo ver bent. Ook dan kun je het bekrachtigen met een ritueel, dat jij kiest. Bijvoorbeeld een kunstwerk maken….

Meer inspiratie?

Volg mij op Facebook of abonneer je op mijn Youtube kanaal voor wekelijkse inspiratie.
Abonneer je gratis op  Creative Juice Magazine als je inspiratie in je inbox wilt ontvangen. 

Add a Comment

Your email address will not be published.