de dynamiek van juni

Juni is voor mij de drukste maand van het jaar. We staan vlak voor de zomerweken, ons grootste event van VakantieAnders. Mijn massageklanten willen graag nog een (extra) afspraak voor mijn ‘massage pauze’. En dan ben ik ook nog jarig aan het einde van de maand. Mijn gedachten, activiteiten en werkzaamheden draaien op volle toeren. Dagelijks passeren wel twintig onderwerpen om over te schrijven. Maar ik blokkeer omdat ik moeilijk kan kiezen. Ik maak veel sprintjes, een geweldige manier om te starten met een blog. Het ene na het andere sprintje rolt uit mijn pen. Ze stapelen zich op en blijven liggen. Frustrerend. Ik wil graag mijn verhalen vertellen en delen. Dus ik besluit om een schrijfplan, zodat ik mijn schrijfsels tot blogs af kan maken.

Schrijfplan

Ik verdeel mijn blogonderwerpen in categorieën en ontdek dat er heel veel variatie maar ook overlap inzit. Ik maak meer sprintjes en die stapel wordt groter en groter. Dit werkt niet. Het moet toch anders. Het grappige is dat dit wel weergeeft hoe juni voor mij is. Ik ben met zoveel verschillende dingen bezig dat mijn focus ook steeds wisselt. Dus de stapel sprintjes is een soort weergave van mijn dynamiek in juni.

Gelukkig kom ik wel tot masseren en de juiste acties van voorbereidingen van de zomerweken. Bovendien hebben we ook nog het nieuwe AndersMagazine gemaakt. Ik besluit om mijn werk, en wat nu het meeste aandacht nodig heeft, als leidraad te gebruiken voor het bloggen. Dat zal rust geven. En resultaat.

Schijven is schrappen

En blogonderwerpen kiezen is dat ook. Eind juni, de zomerweken staan voor de deur. Het nieuwe zomer AndersMagazine is online. De sprints over deze onder­werpen ga in verzamelen en uitwerken. Met mijn doel om wekelijks een blog op Blogzinnig en Anderstijd.nl te plaatsen. Dat geeft rust, overzicht en focus. Ik kijk uit naar mijn blogs en resultaten. Ben nu al blij met dit plan en voeg de daad bij het woord; hieronder een kort verhaal over Rick bij de massage zomerweek.

Massage bij de zomerweken

De ‘massage pauze’ is voor mijn klanten in mijn salon aan huis. Voor mij niet, ik geef bij de zomerweken workshops en cursussen aan mensen die in hun vakantie graag willen masseren en massages ontvangen. Die twee passen goed bij elkaar, want in je vakantie wil je zeker graag ontspannen en massage helpt daar erg goed bij. Aanraken en aangeraakt worden is heel fijn en brengt je meer in contact met je eigen lichaam, oftewel je hoofd en hart komen dichter bij elkaar.

Zijn grote handen

Vorig jaar heeft Rick meegedaan met een massagecursus, hij houdt ervan en wilde het heel graag eens doen. Maar het kwam er nooit zo van. Tot die week in de zomer, daar is zijn kans. En hij pakt hem en doet mee. Ietwat aarzelend want hij heeft er geen ervaring mee. Ook wat aarzelend omdat hij nogal groot is en daar soms onhandig mee is. Durft hij zich over te geven aan de handen van een van de anderen? Hij gaat het aan. Ik zie zijn onzekerheid en als ik vertel over de veiligheid en respect voor iedere deelnemer zie ik hem al wat ontspannen. Hij slaakt een diepe zucht. Zijn maatje voor die ochtend is een vrouw met wat meer ervaring en ze vindt het fijn om door zijn grote handen te worden gemasseerd zegt ze al meteen bij het begin. Het ijs is gebroken. Rick komt helemaal uit zijn schulp en geeft stevige doch zachte massages. Ook in het ontvangen lukt het hem om zich over te geven en kan hij genieten van de aanrakingen. In de afsluitende ronde aan het einde benoemt hij zijn aanvankelijke aarzeling en zijn ervaringen gaandeweg. Hij krijgt bijval, er zijn er meer die onzeker begonnen en het heel fijn hebben gehad deze ochtend.
Rick heeft na de zomer nog een keer meegedaan aan een massage event. Daarna kwam de lockdown en is het allemaal stil komen te liggen. Kortgeleden belde hij mij op. Hij wil weer meedoen aan een massage zomerweek. Hoe leuk! Ik kijk ernaar uit.

Wil je ook eens op een ontspannen manier kennismaken met masseren? Dan is een zomerweek misschien iets voor jou: https://vakantieanders.nl/zomer/.

Add a Comment

Your email address will not be published.