De cocktail van 2023.

Bijna zijn we aan het einde van het jubileumjaar 30 jaar VakantieAnders. Wat een bijzonder jaar is het. We hebben genoten en deze unieke mijlpaal royaal gevierd met een cocktail van events.

De opening van dit jubileumjaar was op de nieuwjaarsreceptie in januari. Het was er gezellig druk. Elke heeft daar voor Luc, grondlegger van VakantieAnders een lied gezongen. Een eigen tekst op ‘Wish you were here’van PinkFloyd. 

Anders-Tours

De Anders-Tour bracht ons in februari naar Lent, bij Nijmegen waar we een fantastisch feestje met Cindy Pittens vierden. Het was een heerlijk samenzijn met Anders kennismakingen, uitwisselingen en uitdagend improvisatietheater. Met veel gelach hebben we bijvoorbeeld de vuurtipi uitgebeeld, het was er meteen lekker warm.  
In maart waren we weer in Amersfoort met Hieke Krijgsman om te dansen, op de 5 ritmes. Wat een energie, plezier en verbinding straalde die middag af. Het was zo fijn!
Twee daverende feestjes.

Het boek ’30 jaar Anders’

Onderwijl werd er al hard gewerkt aan het jubileumboek 30 jaar anders. Met een 8-koppig blog team zijn we aan de slag gegaan. We hebben 28 mensen geïnterviewd.  Het is een prachtig boek met persoonlijke verhalen geworden. Het langste en meest in het oogspringende interview is het verhaal van Luc (door Elke van Balkom opgetekend) waarin hij vanaf het ontstaan tot nu vertelt over zijn persoonlijke ervaringen en ontwikkelingen rondom VakantieAnders.

Jubileumfeest

In mei was er het jubileumfeest weekend in Drenthe. Met bijna 100 mensen hebben we op een zonovergoten terrein met de grote eettent, workshoptenten en de vuurtipi een groots feest gevierd. Een bonte mengeling van workshops en geanimeerde optredens van Arjan met dochter Norah. En van het Popkoor waar Luc deel van uit maakt en. Het meest bijzondere moment voor onszelf was de onvergetelijke knuffeltunnel voor Luc en mij.
En we hebben hier het jubileum boek gepresenteerd!

Zomer

Daarna kwam er de echt Hollandse zomer met  de zomerweken.  zes weken lang weer met oneindig veel mooie momenten. Met veel gasten, co-creators en wijzelf. Ook hier weer veel ontmoetingen, inzichten, verbindingen, plezier  en  nieuwe vriendschappen en relaties.

En meer

We hebben gewandeld in grote en kleine groepen door het jaar heen.
Het Anders Zeilen is weer terug, in september op de Friese meren een nieuwe start gemaakt.
Het AndersMagazine is al bij nummer 16. Vier uitgaves in dit jubileum jaar.

Dankbaar

Naast alle feestjes, uitgaves en activiteiten zijn we vooral heel erg dank baar dat we dit samen met veel fijne en lieve mensen hebben mogen vieren De verbinding, alle ontmoetingen, verhalen en warme ervaringen. Daar doen we het voor. Het heeft ons diep geraakt en meermalen tot tranen toe geroerd.

Nieuwe plannen

We gaan door, we hebben naast alles wat er al is, ook weer nieuwe plannen. We hebben er nu al zin in. Eerst dit bijzondere jaar afmaken. De feestdagen met Kerst, massagedagen en OudenNieuw komen nog. Dan sluiten we het jubileumjaar af, op oudjaarsavond. 

Carla en Luc.

Add a Comment

Your email address will not be published.