fbpx

Zo langzaam aan worden de kerstversieringen al aangebracht op straat, op de pleinen en in de etalages. Om de korte donkere dagen voor kerst sfeervol te maken en wat licht te geven. In tuincentra en bloemenwinkels struikel je al over de ballen en de bomen, een bijzondere tijd van buiten naar binnen is aangebroken.

Nieuwe inzichten

Naar binnen gaan, letterlijk in je huis. Met warmte, kaarsjes en stoofpotten. Maar ook naar binnen in jezelf gaan. Hoe is het werkelijk in en met jou? Waar ben je tevreden over, wat wil je anders? Wat wil je graag verbeteren? Wat past nog bij jou en wat niet meer? In deze tijd van bezinning helpt het goed om tijd te nemen voor jou zelf alleen. Met meditatie of mindfull handelen kom je tot andere of nieuwe inzichten die jou nu weer passen.

Bij het vuur

De natuur laat ook los, keert zich naar binnen en trekt zich terug. De herfst is een tijd van rust in jezelf zoeken en te vinden om te kunnen herbronnen. Een avond met andere mensen rondom een vuurschaal geeft nieuwe inzichten, het vuur maakt je warm en helpt je om dat wat je niet meer wil los te laten. Iets opschrijven op een vel papier of blok hout om die vervolgens in het vuur te gooien werkt heel bevrijdend. Het verdwijnt in het vuur, je ziet de vlammen nog lekker oplaaien en daarna is het weg.

De kerstdagen als keerpunt naar meer licht

De Kerstdagen zijn een keerpunt. De dagen worden weer langer. De gezellige sfeervolle kerstversieringen zijn al een voorzetje naar meer licht.  Meer licht kun je zien als een uitnodiging om van de stilte en bezinning in jezelf heel rustig aan weer naar buiten te keren. Naar het lichtpunt, naar jouw plannen. Naar het nieuwe jaar waarin jij als individu helemaal gaat stralen. Hoe fijn  is het dan om met de Kerstdagen samen met gelijkgestemden zijn om dit te kunnen delen met elkaar.

Mijn mala

Vorig jaar heb ik tijdens de kerstdagen een mala gemaakt. Voor mezelf met een paar mooie ankerpunten erin. Ik heb deze lange dieprode kralen ketting veel gedragen. In de lente deed ik hem minder om en in de zomer lag hij rustig in de kast te wachten. En nu in de herfst draag de mala weer. Ik voel de ankerpunten en bezin me erop. Wat wil ik voortzetten, waar ga ik mee verder? Welke ankerpunten hebben gewerkt? Het is voor mij een gemakkelijke manier om naar binnen te keren. Het maakt de herfst nog mooier en deze kerst gaan er  vast en zeker weer nieuwe ankerpunten komen in de mala. Ik ben graag samen met anderen tijdens de Kerstdagen. Om er met elkaar sfeervolle dagen van te maken in verbinding met elkaar. Ik voel me dan geborgen en heb zin in de periode die daarna weer komt.

Kerst Anders event

Wil jij dat ook?
Kom dan naar het 5 daagse Kerst event met gelijkgestemden, mooie ontmoetingen in een warm bad vol licht.
Meld je hier aan.

WhatsApp chat
Verified by MonsterInsights