Wat maakt VakantieAnders zo anders?

Een zomerweek bij VakantieAnders is kamperen in Zuid-Limburg. Slapen in je eigen tent of caravan óf je huurt een tipi of pipowagen voor de hele week. Dat is al een klein beetje anders, toch?. Na aankomst zet je je tentje op of richt je tipi in en maakt het prettig voor jezelf. Je geeft jezelf de tijd om te landen. En daarna kun je aanschuiven voor het diner, een warme maaltijd op het buffet waarvan je zelf kunt kiezen wat je ervan wilt eten.

Samen eten geeft extra tijd

Daarna volgen er nog vele maaltijden, want het eten staat elke dag voor je klaar. Eten vergroot namelijk de verbinding met elkaar; samen eten is gezellig, je bent in contact en je eet allemaal op dezelfde tijd. Je kiest je eigen plaats uit, en dat mag gerust elke dag een andere plaats zijn. Buiten of binnen, net waar je zelf zin in hebt. Je kunt lekker genieten van de vegetarische maaltijden, je hoeft niet na te denken over wat je wilt gaan eten en geen boodschappen te doen. Dat doen wij graag voor je, zodat jij dan meer vakantietijd hebt. Extra tijd en weer eens anders eten, elke dag opnieuw mag je jezelf laten verrassen.

Wil je wel graag helpen met koken, vind je het leuk om groentes te snijden en kom je tot rust als je dat doet? Dan mag je de kok gerust helpen. Dat kun je ter plaatse beslissen. Het mag, het hoeft niet, je hebt immers vakantie.

Thuis voelen

Op de eerste avond is er een kennismakingsprogramma, zodat je iedereen van jouw week ontmoet, ziet en spreekt. Dan voel je je snel op je gemak, het ijs is gebroken en je voelt je al een beetje thuis. Zeker als je alleen komt, is dat fijn. Veel van onze gasten komen alleen. Niet allemaal, maar wel veel. Onze gasten zijn allemaal mensen die het fijn vinden om anderen te ontmoeten, die graag gelijkgestemden om zich heen hebben. Om samen iets te kunnen doen, en om je eigen rust te kiezen als je dat wilt.


De essentie van mens zijn

Mensen van alle leeftijden, met en zonder kinderen komen. Wat ze wel met elkaar gemeen hebben is interesse in kamperen, buiten zijn, persoonlijke ontwikkeling, ontmoeten, verbinden en nieuwe mensen leren kennen. Het lijkt wel een ‘gekleed nudistenkamp’; het maakt niet uit wat je in het dagelijks leven doet, hoe je woont of wat voor auto je rijdt, het gaat om de essentie van mens zijn.

Vuur en sterrenhemels

Het dagelijkse kampvuur in de vuurtipi is dé plek waar je elke avond mag aanschuiven om je op te warmen aan het vuur, om te kijken naar de vlammen, om met je buur te praten over wat je bezighoudt, om te luisteren naar de muziek van muzikanten met gitaar, kora of viool. Om verhalen te vertellen, om spellen te doen of om samen te zingen. Alles wat er in de vuurtipi gebeurt ontstaat spontaan in het moment. Je doet wat bij jou past, actief of passief, wat jij wilt. Er is een vuurmeester die over het vuur gaat en de veiligheid in het oog houdt. Vanuit je plaats bij het vuur zie je op heldere avonden de sterrenhemel of volle maan om volop van te genieten.
Het vuur leent zich ook uitstekend voor een vollemaan ritueel, ceremonie of marshmellows, het geeft een geheel eigen geur en sfeer.

Workshops is alle soorten en maten

Er zijn veel workshops in verschillende soorten en maten. Van massage tot theatersport, van familieopstellingen tot djembé, van schrijven tot NLP en van mandala tekenen tot yoga. Je kiest zelf ter plaatse wat je wilt doen, afgestemd op wat op dat moment bij je past. Niet doen wat je vooraf plant, maar kiezen in het moment. Dansen, plezier maken of lekker creatief bezig zijn… het kan allemaal.

Kom je samen met je kind(eren), dan is er ook elke dag een workshop om samen naartoe te gaan, je bent immers samen op vakantie. De workshops voor volwassenen lopen gelijktijdig met de activiteiten in het kinderprogramma, dus je hoeft je geen zorgen te maken of je kind zich wel vermaakt. En de kinderen ook niet voor hun ouder(s).

Godinnenavond en mannenvuur

Een avond in de week is het vrouwenavond. We vieren het vrouw zijn met een godinnenkaart, dans, meditatie, zang en massage. Vrouwenthema’s komen aan bod en in de dans zoeken we elkaar op speelse en uitdagende manier op. Alleen voor vrouwen… zo bijzonder, uniek en elke week weer.
De mannen gaan die avond naar het mannenvuur op het eiland, met verhalen, spel en mannenzaken. Zij creëren ook hun eigen sfeer.  
Aan het einde van de avond komen we weer samen om te delen we wat we willen vertellen en laten de intimiteit van die avond verder resoneren.

VakantieAnders is anders

Voor de gasten is er een oase van tijd, rust, lekker eten, natuur en leuke ontmoetingen. Voor de kinderen is het een plaats waar ze lekker veel buiten spelen. Voor vrijwilligers is het een fijne plek om te doen waar ze goed in zijn. En voor de workshopgevers is er een podium om te delen waar ze warm voor lopen, wat hen blij maakt en waar ze anderen van mee willen laten genieten. We doen het samen, met elkaar, elke week weer, de hele zomer lang, en elke week heeft zijn eigen vuur, sfeer en muziek. Dat maakt VakantieAnders uniek!

Wil jij ook zo’n superweek beleven en volop genieten?

Of wil jij jouw kennis delen en workshops geven? Of heb je zin om als vrijwilliger aan de slag te zijn en te genieten van de bijzondere sfeer? Of wil je meedoen met het kinderteam en leuke activiteiten met de kids doen? Sluit je dan aan bij een of meer van onze zomerweken.